2:1p
(1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)

Dukla zdolala Hradec Králové i podruhé

28.02.2012 / Libor Kucza

Další těžký zápas ve čtvrtfinále absolvovala Dukla proti Hradci Králové. Tentokráte však jako první skórovali hosté. Jenže Jihlava dokázala do přestávky vyrovnat Alešem Padělkem. Zbytek utkání kralovali oba brankáři, a tak rozhodnutí muselo přinést až prodloužení, kdy přesně zamířil Adam Zeman a utkání rozhodl.
28.02.2012 17:30, 1. liga ČR - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný - Petráček, Ficenc, Jaroš, Dobrovolný, Kolafa, Malena, Kaláb - Čachotský, Filip, Hodek - Padělek, Maliník, Jeslínek - Vysloužil, Hubáček, Zeman - Krupka, Domin, Bezděk
2

Hradec Králové

Čech - Čížek, Chmelíř, Vágner, Roupec, Karlíček, Hendrich, Poživil, Zdráhal - Nosek, Tvrdík, Berger - Budínský, Koudelka, Moskal - Havel, Marosz, Karpov - Kadlec, Záhorovský, Kubica
1
Branky a nahrávky: 19. Padělek (Dobrovolný, Malena), 69. Zeman (Padělek) - 8. Budínský (Vágner, Moskal). Rozhodčí: Čech, Přikryl - Adamec, Poruba. Vyloučení: 6:13, navíc Havel (HKR) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2367. Střely na branku: 31:27. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Průběh utkání

Utkání začalo pozvolna, ani jeden z celků se do bezhlavé útočné činnosti nehnal. Klid na ledové ploše vzal za své po tvrdém zákroku Lukáš Havla. Východočeský útočník dostal hned v úvodu střetnutí 2 + 10 minut za úder do oblasti hlavy a krku. Nabídnutou početní výhodu však Dukla i přes slušnou příležitost Tomáše Čachotského nevyužila. Co se nepodařilo domácím hokejistům, to zvládli v čase 07:55 hosté. Od modré čáry vypálil Martin Vágner, jehož projektil posunul za záda Novotného Vít Budínský – 0:1. Následující minuty přinesly spoustu nedisciplinovanosti, leč ani jednomu z mužstev se nepodařilo přesilovou hru využít. V 16. minutě se dostal do samostatného úniku Michal Tvrdík, mezi sevřenými betony Novotného ale nedokázal kotouč procedit. V čase 18:50 se podařilo zástupcům z krajského města Vysočiny vyrovnat. Po přesilovkové akci propálil z velkého úhlu Čecha Aleš Padělek – 1:1. Tímto skóre také první dějství skončilo.

Festival vyloučení pokračoval i v druhé periodě. Dukla dostala k dispozici dokonce dvojnásobnou početní výhodu. Východočeši si však s hráčským deficitem dokázali poradit na výbornou. Poté se hra poněkud uklidnila, veškeré dění se odehrávalo spíše ve středním pásmu. Z letargie vytrhla příchozí fanoušky až 32. minuta, kdy se po chybě hradecké defenzivy ocitl v dobré příležitosti Tomáš Čachotský. Hbitý jihlavský forvard ale narazil pouze na připravený Čechův beton. Ve 33. minutě byl při samostatném úniku faulován Daniel Hodek, tudíž muselo být nařízeno trestné střílení. Zkušený útočník ale střelou mezi Čechovy betony neuspěl. Těsně před koncem druhé periody zahrozili hosté. Do přečíslení dva na jednoho pelášili Vít Budínský a Martin Koudelka, avšak druhý jmenovaný nedokázal bekhendem zakončit dle svých představ. O osudu duelu tak musela rozhodnout až závěrečná část hry.

Začátek třetí třetiny byl stejně jako obě předchozí poznamenán tresty. Ani jedna družina se však nedokázala postarat o vedoucí branku. Ve 46. minutě se možnost samostatného úniku naskytla také Lukáši Havlovi, který ale bohužel pro hostující mužstvo nedokázal správně provést svůj bekhendový blafák. S blížícím se koncem duelu se hra stále více a více kouskovala. Mírnou převahu měli hradečtí hokejisté, kteří se však o možnost vstřelení rozhodující branky zbytečným vyloučením sami připravili. Vypjatý souboj tak dokráčel až do prodloužení.

V něm si lépe počínali hosté. Nebezpečnou příležitost připravil Moskalovi Martin Koudelka. Hradecký forvard ale narazil na zeď jménem Filip Novotný. Několik vteřin poté mohl rozradostnit hradeckou část publika Lukáš Havel, ležícího gólmana Dukly se mu ale přehodit nepodařilo. Když se již oba celky pomalu, ale jistě chystali na penaltový rozstřel, přišel šok. V čase 68:45 se po pravém křídle protáhl a z těžkého úhlu rozhodl druhý čtvrtfinálový duel Adam Zeman – 2:1. Dukla tak udržela nedobytnost domácí tvrze, zvítězila 2:1.

Ohlasy trenérů

Jiří Slabý (Hradec Králové): „Odehráli jsme podstatně lepší utkání než v pondělí. V prodloužení jsme byli o dost lepším týmem, ale bohužel jsme neproměnili šance, které jsme měli. Hokej se hraje na góly, a proto byla Jihlava po zápase šťastnější. Z naší strany to nebylo vůbec špatné utkání, ale šance, co jsme měli, musíme proměnit. Teď se musíme připravit na dva domácí zápasy, sklepat ze sebe nezdar a zklamání a celou sérii vyrovnat.“

Patrik Augusta (Dukla Jihlava): „Já si myslím, že jsme znovu viděli velmi vyrovnané utkání, mnohdy to byl velký boj. Obě mužstva dobře bránila a čekalo se na chyby, brankáři zachytali velmi dobře. Jinak jsme měli hodně přesilovek, kde jsme se trápili s proměňováním.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie