3:1
(2:0, 0:0, 1:1)

Jihlavští hokejisté zdolali v rámci Regionálního poháru Písek

14.08.2012 / Libor Kucza

Dukla vlétla do úvodní dvacetiminutovky velmi aktivně, otevřít skóre utkání se nakonec podařilo ve 14. minutě Michaelu Polcarovi. V závěru úvodního dějství přidali domácí další branku. Ve druhé periodě se nepodařilo skórovat ani jednomu z celků. V závěrečné třetině Jihočeši snížili, na více se však již nezmohli. Vítězství Dukly pečetil ranou modré Tomáš Kaláb. Dukla tak porazila Písek 3:1.
14.08.2012 17:00, Přípravné zápasy - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Rittich - Zadražil, Kaláb, Štebih, Kolafa, Ficenc, Dobrovolný, Podlipnik, Jaroš - Hubáček, Polcar, Pěška, Pometlo, Vysloužil, Zídek, Pekárek, Zeman, Čachotský, Jeslínek, Velecký, Filip
3

IHC Králové Písek

Kantor - Kanov, Boháč, Ruprecht, Pavlíček, Popela, Makovský, Předota, Klement, Heřman, Markulinec, Polodna, Pacanda, Petruška, Ferebauer, Vlček, Kučera, Homolka, Bernard, Slavík, Vaniš
1
Branky a nahrávky: 14. Polcar (Pometlo, Pěška), 19. Čachotský, 57. Kaláb - 44. Heřman (Kučera). Rozhodčí: Paulík - Vokurka, Rittich st.. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 267. Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Průběh utkání

Úvodní minuty byly v režii domácích hokejistů. Dukla se tlačila do ofenzivy, avšak dlouho se nemohla gólově prosadit. Zlom nastal až v čase 13:33, kdy překonal Kantora parádním bekhendovým blafákem Michael Polcar – 1:0. V 16. minutě byl při samostatném úniku faulován Adam Zeman. Jihlavský útočník si tak vyzkoušel samostatný nájezd. Jeho exekuce se mu však vůbec nevydařila, kotouč zamířil vysoko nad jihočeskou branku. Do konce první třetiny však Dukla vedení navýšila. Na světelné tabuli svítilo 18:58, když se Tomáš Čachotský chopil puku, obkroužil branku a z mezikruží rozsvítil červené světlo - 2:0.

Druhá třetina příliš hokejového vzrušení nepřinesla. Ve hře se objevovala řada nepřesností. Ve slušné pozici se ocitl ve 23. minutě Jakub Pekárek, který však nedokázal překonat z bezprostřední blízkosti dobře postaveného Pavla Kantora. Na jihočeské straně byl nejblíže k brance Josef Slavík. Písecký „hromotluk“ však svůj bekhend seřídil nesprávně.

Závěrečná perioda přinesla hned v úvodu zdramatizování utkání. Po překrásné kombinaci se totiž prosadil do poloodkryté branky Radim Heřman – 2:1. K většímu náporu se však písečtí hokejisté nemohli nadechnout, leč konec duelu se rychle blížil. Vyrovnat mohl v 56. minutě Frank Kučera. Jihočeský mladík se řítil na Davida Ritticha zcela sám, jihlavský muž v masce však zasáhl brilantně. Následně v čase 56:39 pojistil vedení borců z krajského města Vysočiny ranou od modré čáry Tomáš Kaláb, který rovněž jako jediný v utkání využil přesilovou hru – 3:1. Dukla si tak připsala první body do tabulky Regionálního poháru.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): První třetina z našeho pohledu nebyla vyloženě špatná, na druhé třetině se podepsala hodně nedůslednost a nekoncentrovanost, z čehož pramenily šance soupeře. Stále střídáme hráče a zkoušíme různé kombinace, což na sehranosti moc nepřidá. V kabině si k dnešnímu zápasu něco řekneme, pokusíme se vyladit chyby a připravit se na další utkání.

Josef Řeháček (IHC Písek): Z naší strany byla první třetina mizerná, v kabině jsem o přestávce musel zvýšit hlas. Po druhé třetině jsem byl spokojený, protože se hra více vyrovnala a my jsme se dostali do šancí. Nezvládli jsme ale oslabení v závěru, a tak jsme prohráli 3:1.