1:2
(0:0, 1:1, 0:1)

Jihlavští hokejisté proti Olomouci neuspěli

21.08.2012 / Libor Kucza

Úvodní minuty utkání byly z obou stran velmi vlažné, ani jedno z mužstev se nikam nehnalo. Nepříliš pohlednou podívanou utnula až druhá třetina, která přinesla dvě branky. Nejprve otevřel skóre Tomáš Čachotský, vzápětí však hosté vyrovnali. Olomoučtí hokejisté pak dokázali utkání zvrátit ve svůj prospěch, když se ve třetí periodě prosadil Lukáš Králík. Dukla tak prohrála i další utkání Regionálního poháru, tentokráte 1:2.
21.08.2012 17:00, Přípravné zápasy - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný - Zadražil, Kaláb, Štebih, Kolafa, Dobrovolný, Podlipnik, Jaroš, Ficenc - Hubáček, Polcar, Hodek, Pometlo, Vysloužil, Maliník, Malec, Zeman, Čachotský, Jeslínek, Velecký, Filip
1

HC Olomouc

Kašík - Vodný, Rác, Selinger, Herman, Šťastný, Diviš, Ondrůšek, Zbořil, Lehečka, Škůrek, Nedbálek, Houdek Heža, Bartoň, Lhotský, Valenta, Staněk, Králík, Pekr, Kucharczyk
2
Branky a nahrávky: 24. Čachotský (Velecký) - 32. Vodný, 48. Králík (Rác). Rozhodčí: Paulík - Kotlík, Polák. Vyloučení: 2:5. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 268. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Průběh utkání

Již od prvních minut utkání bylo jasné, že se nebude jednat o příliš pohledný hokej. Ani jednomu z mužstev se nedařilo vypracovat si nějakou větší příležitost. Největší šanci v první třetině měla domácí Dukla Jihlava, když v 15. minutě pelášil na Kašíka zcela sám Michal Velecký. Domácí útočník se pokusil o forhendový blafák, který se mu však příliš nevydařil, olomoucký brankář byl pohotový.

Druhá dvacetiminutovka již příchozí fanoušky potěšila o něco více. Čas 23:02 a na zteč olomoucké branky se vydává Michal Velecký. Jihlavský forvard zvolil zakončení, které Kašík zlikvidoval. Na dorážku Tomáše Čachotského již ale nestačil – 1:0. Dukla měla poté několik příležitostí k navýšení svého vedení. Nejprve nevyužil Michal Jeslínek přihrávku Martina Vysloužila, napodruhé si neporadil s Kašíkem při samostatném nájezdu ani Tomáš Čachotský. A tak přišel trest. Po nepřehledné situaci před Filipem Novotným srovnal skóre utkání Michal Vodný – 1:1.

Ve třetí třetině pokračoval velmi nepohledný hokej, který provázel úvodní dějství. O zisku tří bodů pro Olomouc rozhodl v čase 47:34 Lukáš Králík, který procedil kotouč mezi betony jihlavského brankáře – 1:2. Bolavé místo domácích byly především přesilové hry, neboť z pěti nevyužili ani jedinou. Když Dukle nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře, musel se před svým soupeřem sklonit. Podlehla Olomouci 1:2.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): První třetinu jsme odehráli celkem slušně, ale ve druhé a třetí jsme nepodali výkon, jaký jsme očekávali. Dopouštěli jsme se individuálních chyb, byli jsme nedůslední. Zápas odhalil spoustu věcí, na kterých musíme dále pracovat. Jednou z nich je střelba v přesilových hrách – v druhé třetině jsme měli dost početních výhod, ale málo jsme stříleli.