5:2
(1:0, 1:1, 3:1)

Dukla přehrála v předposledním přípravném utkání Spartak Pelhřimov

04.09.2012 / Libor Kucza

Jihlavští hokejisté vstoupili do utkání velmi opatrně, vedení se ujali až v čase 9:16 zásluhou Martina Vysloužila, který chytře uklidil kotouč za Čekala. Ve druhém dějtsví se podařilo hráčům hostí vyrovnat, trefil se Martin Hadrava. To ale Pelhřimovu nevydrželo dlouho, neboť se prosadil Radek Hubáček. V závěrečné třetině pak domácí nasázeli tři branky a utkání zcela ovládli. Červenožlutí borci tak zdolali Pelhřimov 5:2.
04.09.2012 18:00, Přípravné zápasy - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Novotný - Ficenc, Zadražil, Kolafa, Kaláb, Jícha, Dobrovolný, Podlipnik, Jaroš - Hubáček, Malec, Polcar, Pometlo, Vysloužil, Maliník, Velecký, Hodek, Zeman, Čachotský, Jeslínek, Filip
5

HC Lední Medvědi Pelhřimov

Čekal - Rašner, Tobola, Veselý, Adam, Kasalý, Zelený, Fibikar, Tecl, Plachý, Hrbatý, Kubát, Hadrava Marek, Bezděk, Hadrava Martin, Jelínek, Martínek
2
Branky a nahrávky: 10. Vysloužil (Jeslínek), 35. Hubáček (Hodek, Polcar), 41. Hodek (Malec), 55. Velecký (Maliník), 57. Čachotský (Pometlo) - 30. Hadrava (Votápek), 49. Hrbatý (Plachý). Rozhodčí: Hejduk - Kotlík, Polák. Vyloučení: 2:2. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 291. Střely na branku:. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 3:1, 3:2, 5:2.

Průběh utkání

Utkání nabíralo tempo jen velice pozvolna. Ve 4. minutě byla Dukle nabídnuta přesilová hra, kterou však nevyužila. Radost na jihlavské střídačce propukla až v minutě 10. Michal Jeslínek vyslal tvrdou ránu, kterou dopravil za záda dezorientovaného pelhřimovského brankáře Martin Vysloužil – 1:0. Více branek již úvodní dějství nepřineslo.

Hned po zahájení druhé periody měl velkou příležitost k navýšení vedení Martin Filip. Ostřílený forvard však neproměnil. Skóre se tak pohnulo až v čase 29:57. O vyrovnání se postaral Martin Hadrava, když dorazil kotouč do zcela odkryté klece – 1:1. Za několik málo minut ale vrátil Dukle vedení Radek Hubáček. Šikovný útočník si najel na spoluhráčův pas a přesně zakončil – 2:1. Druhá třetina přinesla také několik nevyužitých příležitostí, a to zejména samostatných nájezdů, ve kterých neuspěl Martin Vysloužil ani hostující Jan Hrbatý.

Do závěrečného dějství vlétli domácí excelentně. Již po 17 vteřinách překonal Čekala Daniel Hodek – 3:1. Ve 49. minutě předvedli hosté famózní kombinaci, na jejímž konci číhal v předbrankovém prostoru Jan Hrbatý. Exjihlavský útočník poté tvrdou ranou rozsvítil světlo za Novotným – 3:2. V čase 54:05 však vrátil klid na jihlavské hole přesnou dorážkou Michal Velecký – 4:2. Definitivní vítězství Dukly pečetil v 57. minutě Tomáš Čachotský, který využil pas Adama Pometla – 5:2. Dukla tak díky výtečné třetí třetině získala pomyslné vavříny.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (asistent trenéra, HC Dukla Jihlava): V zápase jsme předvedli jak dobré, tak i špatné situace, víme, že na spoustě věcí ještě musíme pracovat. Je nám líto, že jsme nehráli se Znojmem, protože jeho styl hokeje je zase trošku jiný, ale na druhou stranu jsme rádi, že se nám takhle narychlo podařilo sehnat Pelhřimov. Každé utkání v přípravě je pro nás důležité, takže jsme vděční, že jsme měli soupeře a o zápas nepřišli.

Richard Adam (obránce, Spartak Pelhřimov): Přijeli jsme v plné sestavě, takže nám se hrálo parádně. Vyzkoušeli jsme si hru proti prvoligovému soupeři, dalo by se říct, že by z nás Jihlava mohla mít strach, aby nás nepodcenila a neuřízla si ostudu. V první půlce jsme měli, myslím, víc šancí, než Dukla, potom nás několikrát přečíslila, ale pak se zase vše vrátilo do starých kolejí. Škoda, že nám tam toho nespadlo víc.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie