3:7
(2:1, 1:2, 0:4)

Dukla zdolala v utkání plném zvratů a branek Most

06.10.2012 / Libor Kucza

Úvodní minuty duelu nevypadaly pro hostující celek vůbec špatně. Šance střídala šanci, hrálo se velmi aktivně. Mostečtí však dokázali zaskočené Dukle vsítit hned dvě branky. Kontrovat stihl nedlouho poté Tomáš Kolafa. Ve druhé periodě předvedli borci s Ježkem na prsou senzační obrat. Během patnácti vteřin zaznamenali dva přesné zásahy a otočili skóre. Přestřelka ale pokračovala, Most se brzy dočkal vyrovnání. V závěrečné části se Dukla mocně chopila otěží, i díky hattricku Martina Filipa nasázela soupeři čtyři branky a zvítězila 7:3.
06.10.2012 17:30, 1. liga ČR - 9. kolo

HC Baník Most

Benda - Rohan, Charousek, Hranáč, Přindiš, Tomeček, Pavlů, Čechura, Grundmanis - Tauš, Čurilla, Gengel - Bojer, Slavíček, Heřman - Klíma, Polák, Vaněk - Nedrda, Adámek
3

HC Dukla Jihlava

Rittich - Ficenc, Podlipnik, Kolafa, Drtina, Jaroš, Dobrovolný, Kaláb - Hodek, Maliník, Čachotský - Malec, Jeslínek, Filip - Hubáček, Velecký, Zeman - Polcar, Kadlec, Krupka - Pekárek
7
Branky a nahrávky: 9. Bojer (Pavlů), 15. Slavíček (Heřman, Bojer), 27. Gengel (TS) - 15. Kolafa (Malec), 22. Podlipnik (Hubáček), 22. Malec (Jeslínek, Jaroš), 50. Filip (Velecký, Hubáček), 53. Filip (Drtina , Velecký), 58. Jeslínek (Hubáček), 59. Filip (Jeslínek, Podlipnik). Rozhodčí: Würtherle - Guth, Rittich. Vyloučení: 10:5, navíc Čurilla (MST) 10 minut nesportovní chování, Charousek (MST) 10 minut nesportovní chování, Gengel (MST) 10 minut nesportovní chování. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 247. Střely na branku: 29:40. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:7.

Průběh utkání

Mužstvo z metropole Vysočiny vlétlo do utkání ve slušném tempu. Během prvních pěti minut prověřili v Jihlavě velmi dobře známého Marka Bendu Martin Filip či dvakrát Tomáš Čachotský. Ani jeden však recept na mosteckého strážce svatyně nenalezl. V čase 8:35 tak domácí trestali. Pavlů poslal přihrávku jako na zlatém podnose Janu Bojerovi, který se šikovnou střelou nad vyrážečku Davida Ritticha nemýlil – 1:0. Dukla se však nevzdala a stále aktivně napadala. Od modré pálil Marek Drtina, jehož pokus Benda vytěsnil. Ani přečíslení dvou na jednoho se nepovedlo jihlavským hokejistům dle záměru, překazil jej ex-jihlavský legionář Kriss Grundmanis. Nedlouho poté zasunul neposedný kotouč, jenž vypadl Rittichovi z výstroje, do sítě Bohumil Slavíček – 2:0. Za několik málo vteřin dokázal snížit ranou z mezikruží Tomáš Kolafa – 2:1. I přes zmíněnou převahu tak odcházeli hosté do kabin se svěšenou hlavou.

Hned v úvodu druhého dějství měla Dukla k dispozici přesilovku 5 na 3. Tu naplno využila. Skóre srovnal ranou od modré čáry Matic Podlipnik – 2:2. Uběhlo pouhých 15 vteřin a stav se měnil znovu. Na Bendu vypálil Michal Jeslínek, po jehož ráně zůstal kotouč ležet v prostoru brankoviště. Tam se nejlépe zorientoval a doklepl puk za brnakovou čáru Ondřej Malec – 3:2. Z famózního obratu se však neradovali červenožlutí příliš dlouho. V 27. minutě totiž bylo za faul na Ladislava Gengela nařízeno trestné střílení, které zkušený forvard bekhendovým blafákem proměnil – 3:3. Po přelomu poloviny utkání začalo tempo hry poněkud uvadat. Ve dvou slušných brankových příležitostech se ocitl dnes velice aktivní Bohumil Slavíček. Jelikož ani v jedné z nich neuspěl, svítil na světelné tabuli po dvou odehraných třetinách nerozhodný stav.

Závěrečná třetina přinesla brankostroj hostujícího celku. Předzvěst jihlavské „bouře“ přinesli Martin Filip a Ondřej Malec, kteří uháněli do přečíslení 2 na 1. Situaci však příliš překombinovali. Do vedení se jihlavští hokejisté dostali v 50. minutě, skulinku mezi betony Marka Bendy pohotově využil Martin Filip – 3:4. V čase 52:52 se „jihlavský Jágr“ Martin Filip opět prosadil, když si u tyčky chytře počkal na přihrávku – 3:5. V 58. minutě si domácí obránce Pavlů nešťastně srazil do vlastní klece střelecký pokus Michala Jeslínka – 3:6. Necelé dvě minuty před závěrečným hvizdem dovršil Martin Filip svůj hattrick – 3:7. Tímto výsledkem také souboj o osmou příčku tabulky skončil.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Zápas se mi hodnotí dobře. Poprvé jsme letos vyhráli venku za tři body. Utkání bylo velice vyrovnané. Měli jsme k dispozici spoustu přesilových her, které jsme ale nehráli dobře. Soupeř vyrovnal z trestného střílení. Tím, že jsme přesilovky nehráli dobře, jsme dostali soupeře na koně. Na začátku třetí třeiny byl Most lepší, dostal nás pod tlak, výbornými zákroky nás ale podržel gólman. Do vedení jsem šli v přesilovce, po výborné práci napadajícího Hubáčka, poté jsme hned proměnili další přesilovku a to, podle mě, rozhodlo.

Václav Baďouček (HC Most): Porážka mě dneska mrzí, je krutá, protože k ní došlo takovým podivuhodným způsobem. Vývoj utkání hráči v závěru neunesli, byly tam zbytečné emoce a to rozhodlo o tom, že Jihlava dala ve třetí třetině ty góly.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie