2:3
(0:2, 1:1, 1:0)

04.10.2012 / Diana Váňová

04.10.2012 18:00, Extraliga juniorů - 9. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný - Březka, Tobola, Čermák, Polívka, Žáček, Dundáček, Vítek - Gregar, Mikeš, Prokš - Horký, Pěška, Kuchta - Vantuch, Střecha, Štěpán
2

HC Kometa Brno

Zelenka - Sedlák, Šidák, Peslar, Dujsík, Dittrich, Pecen, Vágner - Boček, Jenyš, Raška - Buhaj, Beneš, Mrázek - Wasserbauer, Lašák, Pospíšil
3
Branky a nahrávky: 23. Prokš, 41. Polívka (Střecha) - 6. Raška (Vágner), 16. Vágner (Raška), 35. Buhaj (Jenyš, Wasserbauer). Rozhodčí: Homola - Kotlík, Zídek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 82. Střely na branku: 36:29. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3.

Průběh utkání

I když do zápasu vkročila aktivněji Jihlava, hostům netrvalo dlouho a rozehráli se. V šesté minutě využil volného prostoru po chybě v rozehrávce Jihlavy Adam Raška a poslal Kometu do vedení. Od té doby již domácí tahali za kratší konec provazu – Brno bylo ve všem o krok napřed. Šťastný dlouho odolával střelám hostů, v 16. minutě však kapituloval podruhé - po nahrávce od Rašky využil přesilovou hru Lukáš Vágner. Jedinou větší šanci domácích zaznamenal Roman Mikeš, který se dral u tyčky do zakončení, hostující gólman Zelenka mu však do cesty na poslední chvíli postavil beton. Domácí tak do kabin odcházeli s dvougólovým mankem.

Vstup do druhé třetiny již Dukle vyšel přesvědčivěji - Marek Prokš překonal ležícího Zelenku a dostal domácí „na dostřel“. Chvíli na to už mohlo být srovnáno, hostující gólman však stačil zalehnout puk. Zelenka i nadále odolával pokusům domácích a hlavně on držel Kometu ve vedení. Hostům se dlouho nedařilo dostat z pásma, natož zaútočit na branku. Z jednoho výpadu však vytěžili maximum a po krásně sehrané akci šli do dvoubrankového trháku. Jenyš po výměně s Wasserbauerem nahrál do jízdy Tomáši Buhajovi, který pukem zespoda orazítkoval horní tyčku branky. Hosté i po dvou třetinách vedli o dvě branky.

Také úvod poslední dvacetiminutovky vyšel Jihlavě na jedničku – Erik Polívka potrestal hosty, když využil početní výhodu. Dukle se i dál dařilo tlačit se před hostujícího brankáře, Kometu k puku téměř nepustila, gólová radost ale domácím stále scházela. V závěru hry se domácí odhodlali ke hře bez brankáře a vytvořili si slušný tlak. Kapitán Hynek Tobola předvedl, jak se střílí od modré, když po jeho zásahu Zelenkovy masky musela být hra přerušena, protože hostující gólman byl viditelně otřesen. Jihlavě se podařilo ještě trefit tyčku, gól však nepadl, a tak si hosté do moravské metropole odvezli plný počet bodů.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Rozhodla naše chyba u prvního a druhého gólu. První gól byl pro nás nešťastný, druhý padl v oslabení, nicméně to se dalo ubránit, ale oba naši útočníci zaspali. Třetí gól jsme dali Kometě v podstatě zadarmo – všichni tři naši útočníci propadli a inkasovali jsme úplně zbytečně. Brno se dostalo do vedení 3:1, a to se těžko dohání. Ve třetí třetině jsme měli tlak, to kluky musím pochválit. Plnili naprosto všechno, co jsme si řekli, ale bohužel to tam nepadlo. Myslím si, že za předvedený výkon bychom si zasloužili alespoň remízu – a pak už by to bylo jen o gólmanech.

Pavel Pazourek (HC Kometa Brno): My jsme sehráli dobře první třetinu, což asi rozhodlo zápas, který jsme vyhráli. Z dalšího průběhu hry už naše hráče pochválit moc nemohu, víceméně jsme se bránili. Zápas byl slabý z obou dvou stran.