5:2
(2:0, 2:1, 1:1)

06.10.2012 / Tomáš Schmiedt

06.10.2012 12:00, Extraliga juniorů - 10. kolo

HC Olomouc

Lukáš – Škůrek, Schejbal, Jergl J., Kovář, Vondra, Brančík – Machala, Králík, Kunce – Lehečka, Číp, Jergl A. – Hes J., Ostřanský, Vaculín – Fibrich, Zítka
5

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Tobola H., Čermák, Vítek, Dundáček, Žáček, Jícha – Kuchta, Mikeš, Gregar, Port, Štěpán, Polívka, Vantuch, Pěška, Vlček, Prokš, Střecha, Horký
2
Branky a nahrávky: 6. Vaculín (Ostřanský, Vondra), 10. Jergl A. (Číp, Lehečka), 29. Číp (Jergl A., Jergl J.), 37. Schejbal (Machala, Ostřanský), 53. Schejbal (Lehečka, Králík) - 39. Gregar (Prokš, Polívka), 60. Gregar (Mikeš, Střecha). Rozhodčí: Přikryl – Kašík, Čech. Vyloučení: 9:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 33:36. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:2.

Průběh utkání

Úvodní část přinesla spoustu brankových příležitostí na obou stranách, přičemž olomoučtí hokejisté dokázali využít hned tu první. Richard Vaculín v přečíslení dvou proti jednomu vzal zakončení na sebe a střelou mezi rukou a tělem překonal Šťastného.

Další trefy Mory mohli přidat Králík s Lehečkou, jenže první z jmenovaných v úniku nevyzrál na jihlavského gólmana, druhý pak stejně neuspěl v trestném střílení. Navýšení vedení se tak Hanáci dočkali až zásluhou Aleše Jergla. Ten dorazil do hostující klece kotouč, který vypadl Šťastnému z výstroje po Čípově střele.

Poté si však Dukla vytvořila velký tlak, ze kterého ale nijak neprofitovala. Jícha z mezikruží pálil mimo, Mikeš v neuvěřitelné šanci, kdy stačilo puk doklepnout do odkryté svatyně, přestřelil bránu. Nakonec těsně před začátkem první přestávky tak mohl trestat olomoucký Králík, který si ale v nájezdu znovu vylámal zuby na Šťastném.

Prostřední dějství se rozjíždělo pomalu, další velká příležitost, která dokonce skončila i brankou, přišla až v polovině utkání. Po souhře bratrů Jerglových se kotouč dostal až Radku Čípovi, který umístil puk k levé tyčce. Čtvrtou trefu Olomouce následně vsítil Jakub Schejbal, jehož nekompromisní rána nedala Šťastnému příliš moc šancí.

Zasloužený gól za spoustu neproměněných šancí přišel pro Duklu ve dvojnásobné početní výhodě, kdy z mezikruží Lukáše překonal Martin Gregar.

V závěrečné dvacetiminutovce Hanáci nejdříve neproměnili další dva samostatné nájezdy. Lehečka ten svůj poslal mimo bránu, Čípovu snahu zastavila tyč. Znovu tak musel ke své bombě napřáhnout Jakub Schejbal, kterému nechali hosté v oslabení příliš mnoho prostoru. Na ránu olomouckého beka nestačil Šťastný zareagovat.

Poslední slovo ale řeklo mužstvo z Vysočiny, vteřinu před koncem zápasu poslal kotouč do domácí svatyně Martin Gregar. Olomouc tedy porazila Jihlavu 5:2.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Do utkání jsme vstoupili dost nervózně, i když jsme první třetinu vyhráli dva nula, tak jsme ji odehráli špatně. Vytvořili jsme řadu hrubých chyb, ale naštěstí Honzovi Lukášovi se v poslední době daří a opět nás podržel. Přenesl nás přes ty nejhorší okamžiky zápasu až k vítěznému konci.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Z naší strany špatný vstup do utkání, v první třetině jasně dominovali domácí. Poté jsme se chytli, vypracovali jsme si nějaké šance, které jsme ale neproměnili. V závěru jsme pak nevyužili několik přesilových her. Dlouhodobě se trápíme s koncovkou. I když na tom pracujeme, tak se pořád nemůžeme trefit. Navíc také dostáváme laciné góly.