2:1
(2:0, 0:1, 0:0)

Dukla se držela svého osvědčeného scénáře

05.10.2002 / RTD

Na Horáckém zimním stadiónu se v rámci sedmého kola představilo mužstvo Kadaně. Tomu, po šesti odehraných zápasech, patřilo v tabulce poslední místo a domácí fanoušci tak před utkáním čekali jasné vítězství svých hokejistů. Těm se nakonec povinné tři body přeci jen podařilo získat, ale cesta k nim byla daleko složitější, než by možná sami čekali.
05.10.2002 17:30, 1. liga ČR - 7. kolo

HC Dukla Jihlava

Sáblík - Malena, Ficenc, Dobrovolný, Vrábel, Zápotočný, Šmarda, Fuksa - Rytnauer, Bakus, Hlouch - Adamčík, Mareš, Jantovský - Říha, Kaňkovský, Čachotský - Novák
2

SK Trhači Kadaň

Chlad - Jelínek, Pozník, Kivoň, Hlavatý, Kříž, Klaus, Mrázek, Pscheidt - Ibl, Defler, Kaše - Polanský, Kuchler, Kajer - Jaroš, Sedlák, Dlouhý - Patzenhauer, Kašík, Kreuzman
1
Branky: 13. Říha (Kaňkovský, Čachotský), 15. Kaňkovský (Říha) - 29. Kivoň (Kuchler, Polanský). Rozhodčí: Blecha - Dvořák, Drobílek. Vyloučení: 7:9, navíc Mrázek 10 min OT. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 1853. Střely na branku: 33:24.

Hráč zápasu: Lukáš Sáblík

Průběh utkání

Na Horáckém zimním stadiónu se v rámci sedmého kola představilo mužstvo Kadaně. Tomu, po šesti odehraných zápasech, patřilo v tabulce poslední místo a domácí fanoušci tak před utkáním čekali jasné vítězství svých hokejistů. Těm se nakonec povinné tři body přeci jen podařilo získat, ale cesta k nim byla daleko složitější, než by možná sami čekali.

V posledních dvou zápasech, domácím s Brnem a venkovním v Hradci Králové, se Dukle povedla především první dvacetiminutovka a ta vyšla jihlavskému mužstvu i tentokrát. O to, že do třetice všeho dobrého odcházelo mužstvo z Vysočiny do kabin po první třetině s vedením, se tentokrát postarala především třetí, nově vytvořená, lajna Kaňkovský - Říha - Čachotský. Ve třinácté minutě poslal po přihrávce Kaňkovského domácí mužstvo do vedení Vladimír Říha a o necelé dvě minuty později si oba spolupráci zopakovali. Tentokrát však kadaňského brankáře Martina Chlada překonal Petr Kaňkovský, 2:0.

Osvědčeného scénáře z minulých zápasů se hráči Dukly drželi i v dalších minutách. Po zdařeném prvním dějiství a patnáctiminutovém odpočinku v kabinách jako by na hřiště nastupovalo jiné, méně kvalitní, mužstvo. Do šancí se tak daleko častěji než v první třetině dostali hosté, kteří jedné z nich využili ke snížení. V polovině utkání, po přihrávce Kuchlera, dokázal prostřelit Sáblíka obránce Martin Kivoň, 2:1. Dalších příležitostí však hráči Kadaně využít nedokázali a tak na světelné tabuli po čtyřiceti minutách svítil stav 2:1.

Bezesporu největší šanci změnit ho, měl ve třetí třetině jihlavský Jaroslav Mareš. Ve čtyřicáté třetí minutě po zákroku na tohoto hráče totiž rozhodčí Blecha nařídil trestné střílení. Domácí střelec měl dostatek sebevědomí a pokusil se tuto výhodu využít sám, jeho střelu mezi betony však Chlad zneškodnil. Hosty tak i nadále od remízy, kterou by si za dnešní výkon zřejmě zasloužili, dělila jediná branka. Ta však stále nepřicházela. A když se v padesáté deváté minutě nechali v rozmezí 9 sekund vyloučit Kříž s Mrázkem, čímž své mužstvo připravili o možnost závěrečné powerplay, bylo o nejtěsnějším výsledku rozhodnuto.

Dukle tak i v dnešním utkání vyšla sázka na první třetinu a s výhrou 2:1 si do tabulky připisuje i další tři body.

Ohlasy trenérů

Otakar Vejvoda ( Kadaň ): „ My jsme chtěli v dnešním zápase bodovat a k tomu bodu jsme měli na začátku druhé třetiny hodně blízko. A proč jsme ho nakonec nezískali? Mně je to naprosto jasný, ale kdybych měl být konkrétní, tak platím pokutu, což nemám zapotřebí."

Jiří Režnar ( Jihlava ): „ Nám se to utkání dneska nevyvedlo. Hráli jsme jako zabrždění, nebyli jsme v pohybu… U nás se stává pomalu zvykem, že druhé třetiny hrajeme strašně špatně. Nebruslíme a chybami dostáváme soupeře nahoru. Je vždycky jen otázkou času, kdy dostaneme gól. Ale zaplať panbůh jsme to vítězství nakonec vydřeli a těší nás. Protože hrát hezky a prohrát 1:2, tak to by asi bylo na nic."