7:3
(0:2, 3:1, 4:0)

11.01.2013 / Vojtěch Vopat

11.01.2013 18:00, Extraliga staršího dorostu - 29. kolo

HC Dukla Jihlava

Svoboda (11. Vacek) - Půža, Čermák, Hotař, Port, Košař, Mandát M., Brussmann, Žuček - Anděl, Jícha, Mandát J. - Balaštík, Beran, Severa - Mahút, Dvořák, Vykouk
7

AZ Heimstaden Havířov

Šimeček - Bahounek, Chroboček, Adamík, Ďurkáč, Potočný V., Potočný J., Dudek, Polak R. - Synek, Gola R., Orság - Gola P., Bednář, Pořízek - Sonnek, Carbol, Caruk - Polak E., Fejko, Wróbel
3
Branky a nahrávky: 31. Mandát J. (Jícha), 34. Anděl (Košař, Jícha), 39. Jícha, 48. Mandát J. (Půža), 54. Mandát J. (Mandát M.), 56. Beran (Severa, Jícha), 59. Balaštík - 1. Bednář (Pořízek, Adamík), 11. Carbol (Caruk), 37. Carbol. Rozhodčí: Talpa - Dančišin, Matějček. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 68. Střely na branku: 41:22. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 7:3.

Průběh utkání

Hned v úvodu zápasu se prosadili hráči Havířova. Na bránu střílel ještě v první minutě Radek Pořízek, jeho střelu Svoboda vyrazil ovšem pouze k Lukáši Bednářovi, který kotouč trefil ve vzduchu a puk nakonec projel mezi betony Svobody. V polovině třetiny se ještě prosadil Ondřej Carbo, který se dostal do úniku a následně trefil konec lapačky Svobody a puk pouze doputoval do pravého horního rohu brány Šimečka.

Po těchto dvou nešťastných gólech odjel Svoboda střídat. Místo něj nastoupil do brány David Vacek. Obrovskou příležitost měl Radek Pořízek, který se dostal úplně sám před Vacka, ten ale trefil pouze jeho betony.

Na začátku druhé dvacetiminutovky odjel na trestnou lavici Vladimír Port. Hosté si sice vytvořili několik šancí, ale nakonec se jim nepodařilo proměnit ani jednu. Štěstí se spíše drželo na straně Dukly, Lukáš Jícha totiž přihrál do mezikruží na Jana Mandáta, ten si položil brankáře a pouze ho pukem přehodil. Po třech minutách se domácí radovali zase a to při přesilovce pět na tři. Tentokrát Lukáš Anděl střílel od modré čáry a přesně trefil skulinku mezi Šimečkem a konstrukcí brány - 2:2.

V závěru třetiny hosté opět strhli vedení na svoji stranu zásluhou Ondřeje Carbola, který byl úplně sám před Vackem. Domácím se však opět podařilo vyrovnat a to díky Lukáši Jíchovi, který našel malý prostor mezi betony brankáře hostů – 3:3.

Závěrečnou třetinu vládla na ledě hlavně domácí Dukla. V přesilové hře, kdy domácích bylo o jednoho hráče více, trefil z mezikruží Jan Mandát prostor nad Šimkovým ramenem. V 53. minutě byl vyloučen Roman Čermák za zdržování hry. Jihlavským hráčům to však nevadilo a přesně po 30 vteřinách zvyšoval domácí náskok opět Jan Mandát, když se objevil sám před Šimečkem a trefil pravý horní roh brány hostů - 5:3.

Domácím se podařilo dát ještě dva góly a to konkrétně Simonu Beranovi, který trefil škvírku mezi betony, a po něm také Vojtěch Balaštík, který trefil prostor nad betony Šimečka. Utkání tedy skončilo za stavu 7:3.