5:2
(1:1, 3:1, 1:0)

02.03.2013 / Lucie Mužíková

02.03.2013 13:30, Extraliga juniorů - 8. kolo

HC Škoda Plzeň

Příhoda - Andrlík, Houfek, Kubík, Moravčík, Slavík - Bastl, Langer, Mašek, Němec, Noga, Pacanda, Pašek, Pejchar, Šimandl, Tulačka, Zimmermann
5

HC Dukla Jihlava

Fučík - Březka, Dundáček, Jícha, Polívka, Zadražil, Žáček - Gregar, Lupač, Mikeš, Pěška, Přidal, Střecha, Štěpán, Vala, Vantuch, Vlček, Zídek
2
Branky a nahrávky: 11. Mašek, 27. Mašek (Tulačka, Andrlík), 35. Tulačka (Pacanda, Houfek), 37. Zimmermann (Pacanda, Slavík), 59. Němec - 16. Peška (Zídek, Dundáček), 38. Střecha. Rozhodčí: Dvořák - Šperl, Jindra. Vyloučení: 11:8, navíc Pacanda (PLZ) 10 min. OT. Využití: 1:1.V oslabení: 1:0. Diváci: 0. Střely na branku: 23:39. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2.

Průběh utkání

Úvod duelu se nesl v jasném trendu. Indiáni usedali jak na běžícím pásu na trestnou lavici a Jihlava bušila do zformované čtveřice, někdy i trojice, vší silou. Největší šanci si hned ve třetí minutě připsal Zídka, který zůstal osamocen u tyčky. Proti jeho střele se však výtečně přemístil Příhoda. A když hosté nepotrestali ani páté vyloučení indiánů (v čase 8:36 měli domácí na svém kontě 20 trestných minut za 5 menších a jeden desetiminutový), byli za to potrestáni gólem ve vlastní síti. Filip Mašek předvedl parádní obrannou práci, když v oslabení vypíchl puk z rozjíždějící se spolupráce u modré čáry, a navíc i tu útočnou. To se na zakončení svého samostatného úniku blýskl přesnou střelou pod víko. Ale vedení si Plzeňští do kabin neodnesli. Další domácí faul tentokrát už Dukla potrestala. Po souhře do odkryté branky se radoval Ondřej Peška.

Prostřední část otevřel skvělý zákrok domácího gólmana, který se senzačně vytáhl proti střele zapomenutého Martina Vlčka. Indiáni následně odmítli ujmout se vedení v přesilovce, avšak čekali jen vteřinku po návratu hříšníka zpátky na led, aby přece jen druhou branku vstřelili. A byl to znovu Mašek, jenž zblízka propálil Fučíka. Ale následnou přesilovou hru už domácí využili jednoznačně. Pacandovu pobídku od modré čáry přesně do branky ztečoval Vojtěch Tulačka. Plzeňská ČEZ Aréna počkala jen dvě vteřiny a znovu se radovala. Pacanda pláchl po levém křídle a puk napálil do tyčky. Ten se krásně odrazil na hůl Josefa Zimmermanna, který jej chladnokrevně poslal do sítě. Plzeňští sice vyhráli následně buly na prostředku a jeli rozehrávat za vlastní branku, avšak do jejich snahy a do jedné z hokejek plácl Tomáš Střecha a rychle bylo sníženo.

Na začátku poslední části pokračovala výměna přesilových her, když nejprve si ji zahráli domácí, aby ji poté neproměnili ani hosté. Nejblíže brance byli však opět Západočeši, jenže trefili jen tyčku. Utkání uzavřel vzruch na hranici Příhodova brankoviště. To se do sebe ve dvojičkách pustili ze strany domácích Andrlík a Mašek a na druhé straně do potyček vyslali Gregara a Valu. Vyšší tresty nebyly uděleny, a tak tato postrkovaná nebude mít nepříjemnou dohru. Více než minutu před koncem Jihlava ještě nasadila všechny síly do útoku, odvolala Fučíka a zkusila v šesti lidech zlomit běh utkání. To se však nepovedlo, ba naopak. Kapitán Martin Němec nic správně neriskoval a pohodlně dovezl puk do branky.