7:3
(2:1, 2:1, 3:1)

09.03.2013 / Tomáš Golasowski, Tomáš Lysý

09.03.2013 12:00, Extraliga juniorů - 10. kolo

HC Oceláři Třinec

Němec - Bezuška, Kurzok, Foltýn, Kasperlík, Hurtík, Žvatora - Mach, Pargač, Kindl, Valíček, Ohera, Vyčesaný, Franek, Juhász, Matuš, Diviš
7

HC Dukla Jihlava

Fučík - Tobola H., Tobola P., Polívka, Kohout, Žáček - Gregar, Štěpán, Vantuch, Pěška, Vlček, Zídek, Březka, Vala, Střecha
3
Branky a nahrávky: 6. Franek (Kindl, Hurtík), 7. Kindl (Foltýn, Matuš), 25. Juhász (Kasperlík, Diviš), 30. Franek (Kindl, Hurtík), 48. Valíček (Ohera, Vyčesaný), 59. Ohera (Vyčesaný), 59. Matuš (Kindl, Hurtík) – 11. Zídek (Polívka), 21. Gregar (Žáček, Zídek), 43. Zídek (Tobola H., Žáček). Rozhodčí: Jeřábek - Bojda, Mikler. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 43:34. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:3, 7:3.

Průběh utkání

Třinečtí Oceláři vstoupili do zápasu velice aktivně, hlavně první lajna motala Dukle hlavu. V páté minutě utkání se k osamocenému Tomáši Frankovi odrazil puk a ten jej doklepl do prázdné klece - 1:0.. Hned o minutu později se trefil Denis Kindl, který si převzal puk, pár sekund s ním míchal a nakonec vystřelil přesný projektil přesně nad rameno Fučíka - 2:0. Poté domácí Oceláři mírně polevili a přišel trest, když nenápadná střela Štěpána Zídka proklouzla Němcovi mezi betony - 2:1. Jihlavští se tak dostali na dostřel jediné branky, ale to bylo z jejich strany i ze strany Ocelářů v první třetině vše.

Dukla Jihlava vlétla do druhé třetiny ve velkém tempu, hned po dvaceti sekundách hry se po skrumáži před bránou Ocelářů prosadil Martin Gregar, který se dostal k dorážce a srovnal stav - 2:2. Třinecké to nepoložilo, ba naopak je to ještě nakoplo. Jakub Juhász byl ten, jenž vrátil vedení na stranu Ocelářů - 3:2. Domácí poté trestali nedisciplinovanost Jihlavy, v přesilovce pět na tři se po krásné kombinaci prosadil Tomáš Franek - 4:2. Jihlavští ještě ve druhé třetině orazítkovali břevno svatyně Ocelářů, ale gól se jim nepodařilo vsítit.

Třetí třetinu ovládli domácí borci, i když jako první se radovala Jihlava, která snížila na rozdíl jediné brány. Štěpán Zídek to vzal na sebe ve vlastní přesilovce, prosmýkl se skrz třinecké beky a prostřelil domácího brankáře - 4:3. Poté už kralovali domácí, kteří se postarali o to, že Jihlava odjela domu se sedmičkou na svém kontě. O góly v dukelské síti se postarali rychle po sobě Jan Diviš - 5:3, Adam Valíček - 6:3 a Radim Matuš - 7:3. Třinečtí tak v boji o play-off skončili na vynikajícím druhém místě za suverénními Vítkovicemi a v play-off se utká s Libercem, pro Duklu naopak sezona končí.