6:1
(2:1, 1:0, 3:0)

Dukla si s Olomoucí poradit nedokázala

08.08.2013 / Tomáš Schmiedt

Dukla poprvé v přípravném období zajížděla na led soupeře a v měření sil s Olomoucí musela polknout hodně hořkou pilulku. Úvodní perioda vyzněla lépe pro domácí borce. Kohouti potrestali ve čtrnácté minutě jihlavskou nedisciplinovanost a ve dvojnásobné přesilovce otevřeli gólový účet. Pouze o 34 vteřin později skóre - už v klasické početní výhodě - ještě navýšili. V závěru prvního dějství korigoval nepříznivý vývoj Viktor Ujčík. Prostřední část přinesla pouze jeden přesný zásah, a to na straně olomoucké družiny. Závěrečná třetina patřila taktéž domácím, hokejisté z hanácké metropole se trefili hned třikrát. Svěřenci Petra Vlka tak podlehli Olomouci vysoko 1:6.
08.08.2013 18:00, Přípravné zápasy - 4. kolo

HC Olomouc

Vošvrda – Bartoň, Ondrušek, Kadela, Janáček, Jaroměřský, Staněk, Schejbal – Pekr, Řípa, Herman – Jergl, Kucharczyk, Švaňhal – Rác, Králík, Vodný – Novotný, Heža, Lehečka
6

HC Dukla Jihlava

Sáblík – Kaláb, Dobrovolný, Andersons, Kolda, Podlipnik, Štebih, Jícha, Tobola – Čachotský, Zeman, Mikeš – Velecký, Ujčík, Prokš – Pěška, Hubáček, Malec – Přidal, Kadlec, Zídek
1
Branky a nahrávky: 14. Rác (Jaroměřský, Vodný), 14. Herman (Rác, Ondrušek), 35. Jaroměřský (Ondrušek, Heža O.), 46. Herman (Jergl), 51. Staněk (Jaroměřský), 58. Kucharczyk (Herman) – 19. Ujčík. Rozhodčí: Minář – Novotný, Šimčík. Vyloučení: 3:4, navíc Mikeš (JIH) 10 min. OT. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 521. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1.

Průběh utkání

V úvodních minutách zápasu mezi Olomoucí a Jihlavou mohl jako první vsítit branku Jaroměřský, jehož střelu od modré však Sáblík dokázal vytěsnit, přestože mu Rác svým pohybem před brankou výborně stínil. Za hosty se poté mohl prosadit Mikeš, který ale zblízka nepřekonal Vošvrdu. Domácí gólman totiž proti jeho střele skvěle vytasil svůj levý beton.

Skóre se poprvé měnilo ve dvojnásobné početní výhodě Mory. Na jejím konci totiž Jaroměřský křižnou přihrávkou skrze útočné pásmo nalezl před jihlavskou klecí Romana Ráce, jenž bez potíží usměrnil kotouč mezi tři tyče. O chvilku později v klasické přesilové hře se Olomouci povedlo překonat Sáblíka podruhé. Rác adresoval přihrávku před brankoviště na Jakuba Hermana, který prostřelil hostujícího brankáře mezi nohama.

Odpověď Dukly přišla na konci první části. Viktor Ujčík parádně prokličkoval mezi několika domácími hokejisty, a poté rozvlnil sít ve Vošvrdově bráně.

Na začátku prostředního dějství Kucharczyk dorážel do odkryté hostující brány nabídku Janáčka, jeho střela ale minula Sáblíkovu klec. Hanáci se ale přece jen opět dočkali dvougólového vedení. Ve 34. minutě Jan Jaroměřský propálil od modré vše, co mu stálo v cestě.

Závěrečná třetina patřila už jen domácímu týmu, který dalšími třemi trefami rozhodl o svém jasném vítězství. Nejprve při přečíslení dvou proti jednomu zamířil pod břevno Jakub Herman, po něm Robin Staněk využil další přesilovku Mory pěti proti třem, když svou bombu umístil do Sáblíkovy šibenice.

Definitivní gólovou tečku udělal za utkáním Radim Kucharczyk. Ten si najel na Hermanovu přihrávku mezi kruhy, odkud protlačil puk mezi betony jihlavského strážce svatyně. Olomouc tedy porazila Jihlavu 6:1.

Po zápase se oba celky utkaly ještě v samostatných nájezdech. Při nich se z deseti střelců prosadil jen Jakub Schejbal, takže Kohouti zvítězili i v tomto klání.

Ohlasy trenérů

Jiří Dopita (HC Olomouc): Z naší strany to bylo celkem povedené utkání. Kluci bruslili a plnili to, co jsme po nich chtěli. Led v tom počasí zatím není ideální, jsme však rádi, že nám zatím drží. Na to ale, jaký byl led, se hrál poměrně slušný hokej. V přesilovkách jsme možná i kvůli tomu stavu ledu moc nekombinovali, ale stříleli, nakonec nám do brány padalo skoro všechno. Měli jsme ale více šancí než na těch šest gólů, celý zápas jsme byli lepší. Jsme určitě spokojeni.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Dostali jsme za vyučenou. Výsledek je z naší strany mizerný, ale soupeř si jej zasloužil. Od začátku utkání byl důraznější, měl lepší pohyb. My jsme dělali hlouposti, dvě branky jsme obdrželi ve třech. To je pro soupeře luxus. Samozřejmě jde jen o přípravné utkání. Všechna mužstva zatím jen zkouší. Ale tahali jsme za kratší konec. Už se pomalu blíží čas, kdy budeme zúžovat kádr. A o některých hráčích nám těžké utkání s Olomoucí řeklo.