4:2
(1:1, 0:0, 3:1)

V druhém utkání na Slovensku podlehla Dukla Nitře

16.08.2013 / Tomáš Lysý

Do druhého zápasu na Memoriálu Pavla Zábojníka ve Zvolenu nastoupila Dukla v pravé poledne proti Nitře. V sedmé minutě přidal svůj třetí gól na turnaji Tomáš Čachotský, ale Slováci stihli za pár minut vyrovnat. Po bezgólové druhé třetině rozhodla závěrečná část. Na jejím začátku se prosadil Pupák a čtyři minuty před koncem vstřelil rozhodující gól Rapáč. Jihlava sice při power-play snížila Michalem Veleckým na rozdíl jednoho gólu, ale brankový účet zápasu uzavřela Nitra. Následné nájezdy skončily bezgólovou remízou. Třetí zápas na turnaji čeká Duklu v sobotu od 19 hodin, kdy změří síly s domácím mistrovským Zvolenem.
16.08.2013 12:00, Přípravné zápasy - 7. kolo

HK Nitra

Kristan – Bača, König, Nádašdi, Rais, Závodský, Ďurkech, Ordzovenský, Kuzma – Bajtek, Hrazdíra, Pupák – Rapáč, Piačka, Novák Lukáš – Kováčik, Hamrák, Segľa – Kmeč, Bene, Jurák
4

HC Dukla Jihlava

Sáblík – Dobrovolný, Kolda, Podlipnik, Andersons, Kaláb, Štebih, Tobola, Jicha – Čachotský, Zeman, Mikeš – Důras, Ujčík, Prokš – Velecký, Hubáček, Kuřítko – Pěška, Kadlec, Zídek
2
Branky a nahrávky: 11. Segľa, 42. Pupák (Kováčik), 56. Rapáč (Kováčik), 59. Novák (Rapáč, Piačka) – 7. Čachotský, 58. Velecký (Čachotský, Důras). Rozhodčí: Jakubec – Greguš, Číž. Vyloučení: 5:2, navíc Štebih (JIH) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 82. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Průběh utkání

V úvodu první třetiny sice měla více ze hry Nitra, jako první se však radoval český tým. Jihlava se rychle přesunula do útočného pásma a Tomáš Čachotský šťastně tečoval puk za Kristana - 0:1. Stejně jako v prvním zápasu na Memoriálu Pavla Zábojníka nevydrželo Dukle vedení dlouho. Za tři a čtvrt minuty později si na modré počkal Martin Segľa a svůj nájezd na Sáblíka zakončil blafákem - 1:1. Ihned po vyrovnání hráli červenožlutí přesilovku, ale nevyužili ji, stejně jako hru v početní výhodě v závěru první dvacetiminutovky.

Po přestávce začaly oba týmy hrát ve svižném tempu, ale postupem času hra upadala, zejména díky nepřesnostem a gólmani příliš práce neměli. Nitra dostala možnost první přesilové hry v zápase v pětadvacáté minutě, kdy byl vyloučen Štebih za napadení na 2+10 minut, úspěšná však také nebyla. Největší šanci druhé části hry měl střelec prvního gólu Martin Segľa, který mohl střílet do poloprázdné klece, na zakončení měl jen minimum času a trefil jen boční síť.

Do poslední třetiny vstoupila lépe Nitra, když si Miroslav Pupák počkal před Sáblíkem na přihrávku od Kováčika a z první jej překonal - 2:1. Oba celky poté hrály přesilovou hru. Lépe se vedlo slovenskému týmu, kdy se po střele Königa a následných dvou dorážkách vyznamenal gólman Dukly. Další šanci na srovnání měla Jihlava sedm minut před koncem, ale ani další přesilovku nevyužila. Udeřilo tak na druhé straně. Kováčik svůj nájezd na Sáblíka sice nevyužil, jenže Branislav Rapáč se z dorážky již nemýlil - 3:1. Jihlavští hokejisté utkání ještě nevzdali a trenér Vlk se rozhodl ke hře bez gólmana. Tento risk přinesl snížení na 3:2, když Důras poslal puk před Kristana a tam se i se štěstím prosadil Michal Velecký, který zamířil přesně nad rameno gólmana Nitry. Konečný stav zápasu stanovil Lukáš Novák střelou do pravého dolního rohu branky Dukly - 4:2.

Po utkání následovaly samostatné nájezdy, které jsou jedním z pomocných kritérií určení pořadí při bodové shodě. Ty skončily remízou 0:0, když si na Sáblíka nepřišel ani jeden z hráčů Nitry, stejně tak nepřekonali na opačné straně Kristana postupně Prokš, Mikeš, Hubáček, Podlipnik ani Kaláb.