2:4
(2:1, 0:2, 0:1)

Dukla porazila Zvolen a obsadila na Memoriálu Pavla Zábojníka druhé místo

17.08.2013 / Tomáš Lysý

Ve třetím zápase na Slovensku se Dukla utkala s domácím týmem HKM Zvolen. Mohla ještě pomýšlet na vítězství v turnaji, musela ale soupeře porazit minimálně o tři góly. Úvodní třetina dopadla lépe pro Slováky. Na gól Škvaridla odpověděl Viktor Ujčík, ale domácí tuto část vyhráli zásluhou Puliše. Druhou dvacetiminutovku se Jihlava prosadila dvakrát zásluhou Michala Veleckého a Jakuba Kadlece. Závěrečnou část přidal svůj druhý gól v zápase Michal Velecký. Na vítězství v turnaji to však nestačilo, Zvolen vyhrál díky lepšímu gólovému rozdílu. Dukla tak obsadila druhé místo.
17.08.2013 19:00, Přípravné zápasy - 8. kolo

HKM Zvolen

Tomljenovič – Juraško, Pokovič, Mucha, Ťavoda, Hertl, Hraško, Pichnarčík – Puliš, Brabenec, Peter Zuzin – Síkela, Jurík, Ľubor Zuzin – Ďaloga, Finsterle, Škvaridlo – Čanky, Huňady, Méry – Mahdalík
2

HC Dukla Jihlava

Rittich – Dobrovolný, Kolda, Podlipnik, Kaláb, Štebih, P. Tobola, Jicha – Čachotský, Zeman, Mikeš – Důras, Ujčík, Prokš – Velecký, Hubáček, Pěška – Kadlec, Zídek
4
Branky a nahrávky: 11. Škvaridlo (Ďaloga, Hertl), 16. Puliš (Brabenec) – 13. Ujčík, 29. Velecký (P. Tobola), 36. Kadlec (Dobrovolný), 51. Velecký (Kaláb, Zídek). Rozhodčí: D. Konc – Sčensný, Moravec. Vyloučení: 3:1. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4.

Průběh utkání

Hned po sto vteřinách hry měl čistou gólovou šanci Důras, když po chybě obrany domácích jel sám na gólmana, Tomljenoviča však nepropálil. Aktivita červenožlutých pokračovala, další nebezpečnou střelu si připsal Čachotský, který trefil gólmana domácích do masky. Také Zvolen mohl otevřít skóre, ale Čanky místo poloprázdné klece trefil jen boční síť. V další šanci se už slovenští hokejisté radovali. Po Hetrlově střele vypadl Rittichovi puk a Tomáš Škvaridlo se z dorážky nemýlil - 1:0. Za dvě minuty bylo srovnáno, když si Viktor Ujčík nabruslil před gólmana domácího týmu a trefil se přesně pod jeho vyrážečku - 1:1. Úvodní část nakonec vyhrál Zvolen, když vyloučení Zídka potrestal Radovan Puliš. Brabenec poslal puk u levé tyče stojícímu spoluhráčovi a ten měl s dorážkou lehkou práci - 2:1.

Druhou třetinu mohli začít lépe Zvolenští, když se v oslabení řítil na Ritticha Jurík, ale gólman Dukly jej výborně vychytal. Za chvíli tak opět platilo otřepané nedáš – dostaneš. Tomljenovič ještě stačil vleže chytit dorážku Důrase, v další šanci při přečíslení dva na jednoho se už Jihlava radovala. Přemysl Tobola ideálně přihrál před pravou tyč Michalu Veleckému a tomu už jen stačilo nastavit dobře hokejku - 2:2. To ale nebylo vše. První přesilovou hru červenožlutých v zápase využil Jakub Kadlec, když šikovně tečoval nahození Dobrovolného od modré - 2:3.

V závěrečné části byli nejprve blíže vstřelení gólu domáci. Čanky ale v útoku dva na jednoho nepřihrál lépe postavenému spoluhráči, nýbrž vzal odpovědnost sám na sebe, jenže Rittichova lapačka byla proti vyrovnání. Na druhé straně se opět radovala Dukla a opět při hře v početní převaze. Michal Velecký zblízka překonal Tomljenoviče, který neudržel puk ve své výstroji - 2:4. Jihlavě v tuto chvíli stačilo k vítězství na turnaji vstřelit pouze jeden gól (v případě bodové shody rozhoduje o pořadí nejprve rozdíl vstřelených a obdržených gólů – pozn. aut.). Další změna stavu už ale nepřišla. V dodatkových samostatných nájezdech se soupeři rozešli smírně. Za Zvolen se prosadil Mucha, Mahdalík a Hraško. Na druhé straně překonali gólmana domácích Důras, Dobrovolný a Čachotský.

Dukla Jihlava tak obsadila na Memoriálu Pavla Zábojníka druhé místo za domácím Zvolenem. Oba týmy sice měly po třech zápasech shodnou bilanci 4 bodů za dvě výhry a jednu porážku, o prvenství Slováků ale rozhodl rozdíl vstřelených a obdržených gólů. Zvolen vyhrál díky bilanci 9:6. V neprospěch Dukly rozhodlo, že inkasovala o gól víc – 9:7.