2:4
(0:2, 1:1, 1:1)

09.08.2013 / Zdeněk Drla

09.08.2013 14:00, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Fučík - Tobola H., Košař, Dundáček, Vala D., Hudec, Březka - Molnár, Jícha, Březina - Juráň, Mahút, Kucirko - Vykouk, Vantuch, Beran
2

HC Kometa Brno

Klimeš (41. Růžička) - Šidák, Vágner, Mitiska, Vojáček, Sedlák, Štancl, Kunce, Boček, Kozel, Beneš, Kusko, Papp, Zohorna, Boltvan, Buhaj, Pelikán, Ondráček
4
Branky a nahrávky: 32. Mahút (Molnár, Jícha L.), 56. Molnár (Mahút). Rozhodčí: Hejduk - Kotlík, Sibera. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 48. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4.

Průběh utkání

V pátečním zápase s brněnskou Kometou, který byl třetím přípravákem juniorského týmu Dukly Jihlava před novou sezonou, vyzkoušeli trenéři Štěpán Moravec a Libor Žilka několik nových hráčů, kteří bojují o místo v týmu. Na ledě Horáckého zimního stadionu se objevilo hned pět nových tváří.

Nejvýrazněji na sebe upozornil omsnáctiletý Alexandr Molnár, který přišel ze staršího dorostu Karlových Varů, s nímž vybojoval v uplynulé sezoně mistrovský titul (v semifinále play-off se Karlovy Vary utkaly právě s Duklou Jihlava a zvítězily 2:0 na zápasy - pozn. aut.). V pátečním duelu proti Kometě si připsal do svých osobních statistik gól a asistenci.

Na soupisce jihlavského týmu se objevili i dva Slováci. Marek Hudec, odchovanec Dukly Trenčín, působil v minulé sezoně ve Švédsku, Juraj Kucirko ze Spišské Nové Vsi zase zkoušel štěstí v zámoří v NAHL.

K týmu se připojil i dvacetiletý útočník David Březina, jihlavský odchovanec posledních několik let působil v mládežnických týmech Pardubic. Z Havlíčkova Brodu přišel obránce David Vala.

Duel Dukly Jihlava s Kometou Brno probíhal ve svižném tempu. K vidění bylo soustu pohledných kombinací i tvrdé osobní souboje. Jako první šli do vedení hosté z Brna, když se v polovině 15. minuty prosadil v přesilové hře Jan Boček. Nedlouho před tím ale měla možnost otevřít skóre domácí Dukla, když byl ve slibné střelecké pozici po průniku před brněnskou branku zahákován Lukáš Jícha a hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení. Osmnáctiletý talent ze žďárské hokejové líhně ale při jeho exekuci pouze vyprášil betony pozorného Lukáše Klimeše.

Brněnský tým svůj náskok navýšil v 18. minutě, kdy ve vlastním oslabení skóroval Jakub Boltvan. Dukla korigovala pro ni nepříznivý stav v polovině zápasu, kdy po příhře Alexandra Molnára a Davida Březiny dopravil puk za Klimešova záda Ján Mahút. Stejný háč je podepsán i pod druhým jihlavským gólem, který připravil právě pro posilu z Karlových Varů Alexandra Molnára. Před tímto gólem stihla ale Kometa ještě dvakrát skórovat (ve 38. minutě Silvester Kusko, ve 42. minutě Filip Beneš) a odskočit tak svému sokovi až na rozdíl tří gólů.

Další přípravný zápas sehrají jihlavští junioři v úterý 13. srpna, kdy na Horáckém zimním stadionu hostí Liberec.

Ohlasy trenérů

Libor Žilka (HC Dukla Jihlava): Byl to klasický přípravný zápas, pořád jsme na začátku přípravy. Kluci jsou v kondičním zápřahu. Dnes nám trochu utekla první třetina, Brno dobře drželo střední pásmo, dobře bránilo, jeho hráči chodili jednoduše dopředu. My jsme bohužel neproměnili trestné střílení, naopak oni šli chvíli nato do vedení. My jsem potom museli dotahovat. Výsledek 2:4 odpovídá, zkoušíme nové hráče. Zápas nám ukázal některé věci, na kterých musíme zapracovat.

Pavel Pazourek (HC Kometa Brno): Byl to velice slušný zápas. V obou týmech byla vidět spousta šikovných kluků. Je to ale pořád začátek přípravy. Pro nás je škoda, že to dneska nebylo za body.