1:5
(0:3, 1:0, 0:2)

13.08.2013 / Tomáš Lysý

13.08.2013 17:00, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčík – H. Tobola, Žáček, Dundáček, Březka, Hudec – Vala, Březina, Molnár, Střecha, Lupač, Kucírko, Sladký, Vantuch, Severa
1

Bílí Tygři Liberec

Skřebský – Pálek, Šír, Pokorný, Zedek, Havlín, Jandejsek, Turek, Kupčík – Vlk, Pilař, Reiniš, Langhammer, Havlas, Kalfiřt, Žďárský, Hrníčko, Belovič, Kratochvíl, Szalay, Škoda
5
Branky a nahrávky: 32. Vantuch (Sladký, Březka) – 11. Hrníčko (Žďárský), 14. Langhammer, 16. Reiniš (Vlk, Pilař), 46. Vlk (Pilař, Reiniš), 46. Belovič. Rozhodčí: Vokurka – Polák, Guth. Vyloučení: 4:5, navíc Dundáček - Pokorný oba 5 minut + do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 37. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5.

Průběh utkání

Do zápasu vstoupila lépe Dukla, když Lupač posílal hned v první minutě střílenou přihrávku před levou tyč gólmana Liberce, kde na ni o kousek nedosáhl Střecha a pokus tak skončil těsně mimo. Jihlava měla nedlouho poté možnost přesilové hry, ale nebezpečná v ní příliš nebyla. Bílí Tygři svoji první početní převahu v polovině jedenácté minuty využili. U pravé tyče Krejčíkovy branky číhal Dominik Hrníčko, našel si volné místo mezi tyčí a výstrojí gólmana a otevřel skóre zápasu - 0:1.Za tři minuty později vedli hosté o dva góly, když na modré čáře vybojoval puk Marek Langhammer a svoji následnou střelou překvapil gólmana Dukly, který měl zakrytý výhled - 0:2. Liberec byl na koni a špatnou pětiminutovku v podání domácích zakončil Kevin Reiniš, který z bezprostřední blízkosti vymetl pravý horní roh - 0:3. Oba týmy si ještě zahrály každý po přesilové hře, avšak bez využití.

Druhou třetinu dohrával Liberec ještě minutu přesilovou hru z části první, ale nevyužil ji, stejně jako následnou výhodu jednoho muže v poli po vyloučení Molnára. Dukla poté trochu přidala na tempu a po několika drobných soubojích vyloučil rozhodčí hostujícího Zedka za podražení. Do třetice všeho dobrého, mohli si říct jihlavští hokejisté. Svoji třetí početní výhodu už využili. Po kombinaci Březky a Sladkého se k puku dostal Marek Vantuch a tváří v tvář Skřebskému se nemýlil - 1:3. Jihlavu vstřelený gól povzbudil a do dalších šancí se dostali Březina nebo Vantuch. První jmenovaný nevyužil chybu v rozehrávce Tygrů a střelec prvního gólu domácích svoji druhou trefu nepřidal, když neprotlačil puk za gólmana Liberce.

Třetí dvacetiminutovka začala velmi opatrně a ani na jedné straně nebyla k vidění vážnější šance. Klid přerušili po pěti minutách Bílí Tygři. Nejprve se po vyražené střele Pilaře prosadil Dominik Vlk, který svoji dorážku zamířil přesně do poloviny odkryté branky - 1:4. O půlminuty později vedl Liberec o čtyři góly, když se po vhazování v levém kruhu před Krejčíkem dostal k odraženému puku Matúš Belovič a zblízka se nemýlil - 1:5. V padesáté minutě se řítil na domácího gólmana Havlas, svůj nájezd ale neproměnil, když zakončil těsně vedle. Ten nevyužil ani svoji další akci v závěru zápasu, kdy měl přihrát spíše lépe postavenému spoluhráči než volit obtížné zakončení. Po této akci předvedli boxerskou vložku domácí Filip Dundáček a liberecký Miroslav Pokorný. V pěstním souboji měl navrch domácí bek, který málem přetáhl Pokornému dres přes hlavu. Utkání se už poté dohrálo v klidu a Liberec si připsal zaslouženou výhru.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (Bílí Tygři Liberec): Pro nás to bylo třetí přípravné utkání v sezoně a jsem rád, že se nám ukázaly věci, které jsme poslední týden trénovali. Myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli. Až na druhou třetinu, kterou jsme trošku zaspali, se ve hře ukazovalo to, co trénujeme. Stále ale máme na čem pracovat.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): V dnešním utkání byla jednoznačně podceněná první třetina, špatný vstup do utkání, kdy jsme 0:3 prohrávali a návrat do zápasu byl těžký. Ve druhé třetině se naše hra trošku srovnala, měli jsme v ní navrch, bohužel z naší strany byla špatná produktivita. Ve třetí třetině jsme malinko doplatili i na oslabení. Nicméně, je to pořád příprava a ta vlastně sezonu nevyhrává, takže pořád koukáme na hráče, vybíráme a snažíme se nějakým způsobem mužstvo budovat.