3:0
(1:0, 2:0, 0:0)

24.08.2013 / Diana Váňová

24.08.2013 12:00, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčík – Čermák, Tobola, Polívka, Košař, Dundáček, Žáček, Vala – Severa, Březina, Lupač – Vantuch, Jícha, Juráň – Sladký, Beran, Březka
3

BK Mladá Boleslav

Tomšů – Plíšek, Adamík, Mattis, Bartoš, Lobo, Nedbal – Sonek, Smrčka, Marek – Podsedníček, Kuchta, Pȁtoprstý – Borovc, Němec, Školoud
0
Branky a nahrávky: 11. Jícha (Vantuch), 22. Vantuch (Jícha), 34. Vantuch (Čermák). Rozhodčí: Sibera - Guth, Paur. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 62. Průběh utkání: 3:0.

Průběh utkání

Oba týmy měly v nohách zápas z předchozího dne, přesto od začátku hráli poměrně aktivně. Jako první dostali šanci ke změně stavu hosté, když měli k dispozici početní převahu. Ta jim ale vůbec nevyšla, naopak ubráněné oslabení povzbudilo domácí. Sladký prověřil boleslavského gólmana střelou z dálky, po které se Tomšů natahoval zbytečně, puk však mířil mimo branku. Úspěšnější ve své přesilovce byli domácí. Dlouho se jim sice nedařilo pořádně vystřelit, nakonec se však prosadil Lukáš Jícha tečí střely Marka Vantucha. Do vypršení úvodní dvacetiminutovky měli více ze hry Jihlavští, druhý gól už ovšem nepřidali.

Vstup do prostřední části zápasu domácím vyšel na jedničku. Hned ve 22. minutě navyšoval skóre Marek Vantuch, který nejprve sice trefil pouze beton hostující jedničky, následně při pádu stačil ještě puk dorazit za bezmocného brankáře. Asistenci na tomto gólu si připsat Lukáš Jícha. Třetí branku mohl přidat David Březina, s jeho střelou mezi vyrážečku a výstroj se ale Tomšů nakonec dokázal popasovat. Ve vlastním oslabení se poté opět vytáhl Marek Vantuch, jenž unikl pozornosti boleslavských obránců. Puk napálil do vyrážečky boleslavského gólmana, odkud se následně kotouč odrazil do spojnice a do brány. V závěru druhé třetiny měl ještě solidní příležitost Marcel Juráň, jeho střela z otočky ovšem úspěšná nebyla.

Zkraje třetí dvacetiminutovky se blýskl výborně hrající Lukáš Jícha, Tomšů však byl tentokrát pozorný a pohotovým zákrokem znemožnil gól domácího útočníka. Poté tempo hry značně opadlo a začaly se objevovat nepřesnosti. Hra navíc byla často přerušována odpískanými fauly, ani jeden z týmů však nedokázal početní výhodu zužitkovat. Dukla už si náskok pohlídala a zaslouženě zvítězila nad Mladou Boleslaví 3:0.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Myslím si, že jsme dvě třetiny podávali dobrý výkon, s tím jsme byli spokojení. Nespokojenost ale panuje u nasazení hráčů během poslední části, kterou vypustili a zmizela i herní disciplína. Doufám, že na tom zapracujeme, protože v sezóně, když se nehraje až do konce, to může stát celé utkání. Jinak s výsledkem jsme spokojeni a celkově hodnotíme tento víkend jako úspěšný.

Tomáš Potěšil (BK Mladá Boleslav): My jsme včera odehráli solidní utkání s Libercem, které jsme sice prohráli, ale vypadalo to aspoň jako hokej. Dnešní utkání jsme spíše odbruslili a přečkali. Soupeř byl jednoznačně lepší. Náš výkon se mi nelíbil, Jihlava byla lepší v nasazení i dovednostech.