5:2
(0:1, 3:1, 2:0)

06.08.2013 / Diana Váňová

06.08.2013 11:15, Přípravné zápasy staršího dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Brož (od 32. Adam) – Půža, Pospíchal, Mandát, Bancíř, Wasserbauer, Klofáč – Balaštík, Peschout, Lang, Nováček F., Vala, Kolouch, Kořenář, Křížek, Hynek, Kroupa, Mareček
5

SK Horácká Slavia Třebíč

Svoboda (od 32. A. Nováček) – Hodek, Hort, Obůrka, Valík, Kabelka, Dobeš Adam – Mejzlík, Kainar, Maštera, Ferda, Dobeš Jiří, Urban, Michálek, Šimka, Dobeš Vlastimil, Matov
2
Branky a nahrávky: 23. Nováček (Vala), 27. Lang (Půža), 31. Lang (Půža), 46. Lang (Mandát M.), 58. Pospíchal (Půža, Balaštík) – 20. Maštera (Hort, Hodek), 38. Ferda (Matov). Rozhodčí: Sibera – Kuřítko, Polák. Vyloučení: 7:7. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 48. Střely na branku: 43:26. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 5:2.

Průběh utkání

Úvodní třetinu začaly oba celky poměrně vlažně. Prvním zajímavějším momentem bylo až vyloučení třebíčského gólmana Davida Svobody, kterého ovšem domácí hráči nedokázali využít. Následující minuty přinesly další vyloučení na obou stranách, ovšem oba brankáři úspěšně odolávali. Už to vypadalo, že se do kabin půjde za nerozhodného stavu – respektive bez branek. Jedenáct sekund před sirénou však zazvonil o horní konstrukci Vojtěch Maštera a puk propadl domácímu Brožovi za záda.

Do druhé části hry vstoupili lépe domácí. Hned ve 23. minutě vyrovnal Filip Nováček, když prostřelil rozhozeného brankáře hostí, následně nastřelil tyčku Václav Půža. Jihlavský obránce sice gól nevstřelil, smutnit však příliš nemusel, jelikož zanedlouho asistoval u branky Nicholase Langa. Ve 28. minutě mohl navýšit náskok Jan Mareček, Svoboda si ale s jeho nájezdem poradil a puk zůstal zachycen mezi betony. Těsně po polovině odehraného času se znovu prosadil Nicholas Lang, když v početní výhodě našel skulinku mezi brankovou konstrukcí a tělem třebíčského gólmana. Po vystřídání gólmanu měl o něco více práce jihlavský Adam, jenž předvedl hned v úvodu několik efektivních zákroků. Na střelu Radima Ferdy z 38. minuty ovšem nestačil a Horáci zmírnili stav na 2:3.

Ze začátku třetí třetiny se více hrálo před brankou hostů, třebíčská obrana však málokdy pustila domácí borce do zakončení. Ve 47. minutě ovšem hostující hráči nedokázali uhlídat rozjetého Nicholase Langa, jenž završil svůj hattrick. Novic v jihlavském týmu, který přišel z Prostějova, se tak uvedl v tom nejlepším světle a dokázal, že nebude na ledě pouze do počtu. Poslední minuty hry poznamenala častá vyloučení, Třebíč dokonce v závěru musela bránit dvojité oslabení. Ačkoliv důrazní hostující beci v zápase několikrát prokázali pohotovost a tvrdost, Ladislavu Pospíchalovi v úpravě stavu zabránit nedokázali.

Domácí dorostenci tak zvítězili nad Třebíčí 5:2 a připsali si první vítězství v přípravných zápasech (předchozí utkání s Čeljabinskem nebylo pro hromadnou rvačku dohráno – pozn. aut.). Další soupeř čeká na Jihlavany již ve středu, kdy se na ledě Horáckého zimního stadionu od sedmnácti hodin představí starší dorostenci Českých Budějovic.

Ohlasy trenérů

Jiří Jungwirth (Dukla Jihlava): Začátek byl možná trochu pozmanenaný tím, že kluci mají v hlavách, že Třebíč je první liga a my jsme extraliga. Proto to nebylo stoprocentní, i když jsme měli řadu šancí. Nebyli jsme ale tolik důrazní před bránou. Několik šancí si vytvořil i soupeř, jednu z nich zužitkoval v závěru první třetiny, když využil přesilovou hru. Dnešní zápas poznamenalo velké množství vyloučených, dělali jsme zbytečně útočné fauly, to se nám v extralize nesmí stávat. Soupeř nás za to trestal. Za velké minus dnes považuji špatné zpracování přihrávek, tím pádem musíme znovu o puk bojovat a zbytečně se honíme. Druhým dnešním nedostatkem byla hra před naší bránou. Soupeř se dostával do šancí díky naší nedůslednosti nebo po prohraných soubojích jeden na jednoho, které nebyly sehrány tak, jak by měly být. Na druhou stranu jsme zápas zvládli, dali jsme pět gólů, ale zase dalších pět vyložených šancí jsme nedali, zazvonily nám i dvě nebo tři tyčky. V zápase byly i kladné momenty, hra měla chvílemi slušný spád, bylo tam párkrát vidět pěkné založení útoku.
Chvílemi se na ledě i jiskřilo, hodně tomu pomáhá malá hala, kde je o něco užší hřiště, tím pádem má hra rychlejší spád. Jiskřilo se ale většinou před bránou Třebíče, kdy se jejich beci snažili hrát důrazně a nechtěli nechat naše útočníky dorážet, kdežto u naší brány to bylo bez jiskření.
Bylo to ale teprve druhé přípravné utkání, šanci dostali i kluci ze šíršího kádru, svůj účel splnilo. Zítra máme České Budějovice a to bude asi utkání o kategorii výš.

Karel Vejmelka (Horácká Slavia Třebíč): Pro nás to bylo první přípravné utkání. Některé hráče máme ještě na dovolené, jeden je na sportovní prohlídce. První třetina nebyla z našeho pohledu špatná, bylo to vcelku vyrovnané. Domácí měli lepší pohyb, ale myslím, že jsme byli zdatným soupeřem. Trochu mě zklamal začátek druhé třetiny, kdy jsme v rychlém sledu během necelých deseti minut inkasovali tři rychlé góly po chybách, kdy jsme nepokryli hráče po našem nedůrazu. Soupeř nám odskočil na 3:1, my jsme ještě stačili korigovat na 3:2. V závěru se ale projevila kvalita domácího jihlavského týmu.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie