4:2
(1:1, 0:1, 3:0)

07.08.2013 / Zdeněk Drla

07.08.2013 17:00, Přípravné zápasy staršího dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek (30. Brož) - Půža, Pospíchal, Mandát M., Kochánek, Dörrer, Klofáč, Wasserbauer - Balaštík, Dvořák, Bambula - Nováček, Vala, Kolouch - Lang, Peschout, Křížek - Kořenář M., Hynek
4

Banes Motor České Budějovice

Kadlec - Spáčil, Stehlík, Kunecký, Šergl, Vavřík, Benda, Hertel, Kachyňa, Šulek, Fencl, Doktor, Šafář, Brož, Panáček, Bárta, Kubeš, Vráblík, Mašek
2
Branky a nahrávky: 6. Bambula (Půža), 42. Nováček (Mandát M.), 47. Bambula (Kochánek), 52. Pospíchal (Dvořák, Bambula). Rozhodčí: Vokurka - Ryšavý A., Ryšavý V. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 82. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2.

Průběh utkání

Druhý přípravný zápas ve dvou dnech. Starší dorostenci se poměřili se stejně starým týmem Českých Budějovic. Trenér Jiří Jungwirth oproti úternímu zápasu, kdy dostali šanci předvést se i hráči širšího kádru, vsadil na osvědčená jména. Své svěřence nabádal ještě před zápasem k větší důraznosti v osobních soubojích i před brankou soupeře a k častější střelbě. A právě tento recept slavil úspěch.

Dukla se ujala vedení v polovině šesté minuty, kdy Jiří Bambula přetavil příhru Václava Půži a domácí si tak do kolonky využitých přesilovek zapsali první čárku. Z jednogólového náskoku se ale hráči ve žlutých dresech dlouho neradovali, o necelou minutu později srovnával Tomáš Fencl - 1:1.

Nerozhodný stav vydržel až do poloviny zápasu, kdy šli hosté z jihočeské metropole do vedení zásluhou Petra Panáčka - 1:2.

Z dvaačtyřicáté minuty uběhlo pouhých šest vteřin, když se do brejku dostala jihlavská posila Filip Nováček. Českobudějovickému obránci Danielu Kuneckému nezbývalo nic jiného, než zatáhnout za záchrannou brzdu za hranicí pravidel. Hlavní arbitr nařídil za hákování trestné střílení - to ale faulovaný hráč neproměnil. Ruce nad hlavu ale zvedal sedmnáctiletý odchovanec havlíčkobrodského hokeje o necelou půlminutu později, kdy za Kadlecova záda dopravil příhru Michala Mandáta a znovu tak srovnal skóre na světelné tabuli.

Od této chvíle už "úřadovali" pouze domácí. V čase 46:00 poslal Duklu do vedení Jiří Bambula, jemuž milimetrově "naládoval" Tomáš Kochánek. Také o čtvrtého přesného zásahu byla jihlavská devatenáctka, to když puk putoval po ose Jiří Bambula - Daniel Dvořák - Ladislav Pospíchal. Posledně jmenovaný urostlý obránce nic zbytečně nevymýšlel a bombou od modré prostřelil Kadlecovy betony. Tím i stanovil konečnou podobu středečního výsledku.

Dukla porazila České Budějovice 4:2 a v dosavadních třech přípravných zápasech ještě nepoznala hořkost porážky.

STŘELEC. Sedmnáctiletý útočník Filip Nováček sice neproměnil zkraje 42. minuty trestné střílení, o pár okamžiků později se ale radoval z vyrovnávacího gólu na 2:2. Foto: Josef Plechatý

Ohlasy trenérů

Jiří Jungwirth (HC Dukla Jihlava): Bylo to naše první utkání proti extralivému soupeři, který nás čeká i v sezoně. V prvním přípravném zápase porazil vysoko Písek, věděli jsme proto, že nás čeká těžší utkání než to včerejší proti Třebíči. Naši kluci k zápasu přistoupili celkem zodpovědně. V kabině jsme jim zdůrazňovali, že musí trochu přitvrdit a hrát důrazněji v osobních soubojích než včera. Kluci to vzali za správný konec. Příkladem je obránce Vašek Půža, který hrát opravdu dobře, agresivně. Dobře hráli i další kluci. I na tom špatném ledě, který je v tomto počasí, byly k vidění kombinace i pěkné nahrávky.
První třetina byla z naší strany asi nejlepší v celém zápase, ve druhé jsme možná trochu polevili, začali jsme si komplikovat život v našem pásmu, zbytečně jsme přidržovali puk, dostávali jsme se zbytečně pod tlak. Proto jsem ji také spravedlivě prohráli 0:1. Ve třetí třetině jsme dali tři góly, což pramenilo z naší aktivity. Byli jsme lepší, agresivnější, důraznější a možná i trochu šťastnější. Kluci zaslouží pochvalu, že k zápasu přistoupili zodpovědně, s bojovností, snažili se hrát. Samozřejmě se ještě objevila řada chyb, o kterých se budeme bavit a budeme pracovat na jejich odstranění. Pokud budou kluci v sezoně hrát s takovýmto přístupem, dá se na tom stavět.

Filip Turek (HC České Budějovice): Je to příprava, byl to teprve náš druhý zápas. První třetina byla podle mého názoru vyrovnaná, ve druhé jsme byli mírně lepší, ale ve třetí jsme propadli, kdy jsme dostali hloupé góly. Domácí byli agresivnější, dohrávali souboje, mají na tuto hru asi lepší hráče. My jsme právě v těchto soubojích propadávali.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie