0:2
(0:0, 0:1, 0:1)

28.08.2013

28.08.2013 17:00, Přípravné zápasy staršího dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek – Port, Dörrer, Kochánek, Smutný, Nováček, Pražák – Ondráček, Dvořák, Peschout – Lang, Vala, Kolouch – Oščádal, Mejzlík, Hoskovec
0

HC Dynamo Pardubice

Husar – Procházka, Budík, Franc, Vála, Kučera, Faltys – Hylena, Kuťák, Daniel Voženílek, Panna, Havrda, Zadina, Jajcaj, Rohlík, Martinec, Kusý, Hlaváček, Musil, Velínský, David Voženílek
2
Branky a nahrávky: 27. Budík (Procházka, Zadina), 51. Kusý (Budík). Rozhodčí: Paur – Polák, Ryšavý. Vyloučení: 4:4, navíc Nováček 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 72. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2.

Průběh utkání

V úvodních minutách utkání se oba týmy do šancí příliš nedostávaly a soustředily se spíše na pozornou obranu. Hokejisté Pardubic se snažili spíše dorážet či tečovat střely svých spoluhráčů od modré. Do první vážnější šance se dostával v deváté minutě Havrda, který se už chystal dorazit puk do poloodkryté branky Dukly, ale jihlavský Dvořák jeho pokus zblokoval. V tu dobu se již hrálo delší čas bez přerušení, od sedmé minuty do dvanácté nebyla přerušena hra ani jednou. Také domácí měli šance. V krátkém časovém úseku se dvakrát po sobě řítili v situaci dva na jednoho na gólmana Husara. Nejprve Kochánek po přihrávce Valy netrefil branku a poté střelu Ondráčka vyrazil pardubický muž s maskou. V závěru třetiny mohl otevřít skóre Kuťák, ale při svém průniku až před Vacka byl faulován a nezakončil přesně.

Do druhé třetiny nastoupil v podání Pardubic úplně jiný tým. Dukla se od začátku musela bránit náporů hostů a jen zásluhou Vacka se stav neměnil. V sedmadvacáté minutě se už aktivní hokejisté ČSOB Pojišťovny prosadili. Při přesilovce totiž svírali čtveřici jihlavských hráčů tak dlouho, až si mezi kruhy vyměnili puk Procházka s Vojtěchem Budíkem a ten nedal gólmanovi Dukly střelou k jeho pravé tyči šanci - 0:1. I nadále byli mladíci z města koní aktivnější, ale Martinec zblízka dorážkou vysoko přestřelil a pěkný individuální průnik Musila ze středního pásma až před Vacka zastavilo rameno strážce domácí svatyně.

Závěrečnou část začali hosté opět náporem, ale neprosadili se ani v početní výhodě, když ve velké šanci mířil Procházka od modré mimo. Hluché a velmi nepřesné minuty na obou stranách přerušila až minisérie vyloučení – dvou na straně Pardubic a jednom v domácím týmu. Po vypršení všech tří trestů padl druhý gól zápasu. Po přihrávce úspěšného prvního střelce Budíka nedal Vackovi ranou do šibenice šanci Denis Kusý – 0:2. O vítězi zápasu nebylo pochyb, hosté v poklidu uhlídali svému gólmanovi čisté konto a oplácejí tak jihlavské Dukle porážku z prvního zápasu. Naopak červenožlutí si v přípravných zápasech připisují po sedmi výhrách a dvou remízách první porážku.