1:9
(0:2, 1:7)

Mladší dorostenci porazili v jeden den dva týmy Českých Budějovic

07.08.2013 / Zdeněk Drla

Mladší dorostenci mají za sebou druhé přípravné utkání, a znovu zajížděli na jih Čech. Minulý týden zvítězili na ledě Písku 7:1, ve středu 7. srpna slavili úspěch v Českých Budějovicích. A hned dvakrát! Přátelské utkání bylo totiž netradičně sehráno na čtyři krát třicet minut hrubého času a proti jihlavským mladíkům se postavily hned dva týmy Českých Budějovic. V prvním případě vyhrála jihlavská družina 2:0, ve druhé polovině pak 7:1. Tři góly zaznamenal Dominik Adam.
07.08.2013 12:00, Přípravné zápasy mladšího dorostu - 0. kolo

Banes Motor České Budějovice

1

HC Dukla Jihlava

Kořenář (Škarek) - Pražák, Huňáček, Smutný, Havelka G., Šlapáček, Mareš, Habermann - Oščádal, Mejzlík, Branský - KOusal, Najman, Čermák - Chylík, Adam, Šulák - Vrátný
9
Branky Jihlavy (první část): Adam, Najman.
Branky Jihlavy (druhá část): Čermák 2, Adam 2, Chylík, Šulák, Vrátný.
Vyloučení: 5:9, navíc Oščádal (JIH) 10 min. OT. Střely na branku: 49:69.

Průběh utkání

Utkání v Českých Budějovicích se hrálo netradičně 4x30 minmut hrubého času. „Soupeř proti nám postavil dva týmy, s každým jsme odehráli dvě půlhodiny," vysvětluje trenér Jan Dršata.

První část "dvojduelu" vyhráli jihlavští mladício 2:0, když se prosadili Dominik Adam a Ondřej Najman. „V tomto utkání jsme byli jasně lepší, měli jsme navrch, lépe jsme bruslili. Měli jsme i spoustu střeleckých příležitostí, ale dali jsme z nich jenom dva góly, což nás trochu mrzí," hodnotí výkon mladších dorostenců Dršata.

Po úpravě ledové plochy, která přišla na řadu po dvou odehraných půlhodinách, nastoupil proti Dukle druhý českobudějovický tým. „Ve druhé polovině proti nám hrál slabší soupeř. Opět jsme hodně bruslili a tentokrát jsme svoje střelecké příležitosti více proměňovali, o čemž svědčí výsledek 7:1, který jasně vypovídá o předvedené hře. V obou polovinách nám dobře zachytali gólmani, jak Kořenář, tak i Škarek," doplnil Jan Drštata.

Během "dvojutkáni" jihlavští mladíci svého jihočeského soka přestříleli v poměru 69:49.