4:1
(0:0, 2:1, 2:0)

Mladší dorostenci si připsali další výhru. Porazili Warrior Brno

14.08.2013 / Zdeněk Drla

Dalším soupeřem jihlavských mladíků, kteří budou v nadcházející sezoně bojovat o body v extraligové skupině Střed, byli hráči Warrioru Brno. Na první gól se na "zimáčku" čekalo až do 22. minuty, kdy se prosadili hosté, domácí tým srovnal o necelé dvě minuty později zásluhou JIřího Slabého, skóre ve prospěch Dukly otočil v čase 30:53 Dominik Adam. Zbývající dva přesné zásahy přidali obránci Stanislav Huňáček a Richard Habermann. Dukla vyhrála 4:1.
14.08.2013 16:00, Přípravné zápasy mladšího dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Škarek - Habermann, Huňáček, Smutný, Havelka G., Šlapáček, Mareš - Branský, Chylík, Čermák - Šulák, Adam, Pražák - Hrabatý, Berka, Slabý
4

HCM Warriors Brno

Borský - Lecián, Kůst, Mudrych, Padrnos, Zelinka, Neusser, Hořava, Kunst, Malý, Kuchař, Jurnečka, Rafaj, Macháň, Blaško, Růžička, Aulehla, Petlák
1
Branky a nahrávky: 23. Slabý (Mareš), 31. Adam (Pražák), 47. Huňáček (Čermák), 50. Habermann (Čermák) - 22. Kunst (Blaško). Rozhodčí: Ryšavý V. - Lukáč, Kotlík. Vyloučení: 4:4. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 46. Průběh utkání: 0:1, 4:1.

Průběh utkání

A-tým mladších dorostenců Dukly Jihlava si v přípravném období prozatím drží obdivuhodnou bilanci. Ve všech pěti zápasech slavili vítězství, v kažém z nich inkasovali pouze jednou a díky své střelecké produktivitě si drží i skvělé skóre 28:5.

Hráči ročníku narození 1998 a 1999, které v sezoně povede trenérské duo Patrik Augusta Richard Adam postupně porazili Písek, České Budějovice, Pardubice a Havlíčkův Brod. Na pomyslnou šňůru výher si ve středu 14. srpna pověsili další korálek. Na novém "zimáčku" si poradili i s brněnským Warriorem.

Ohlasy trenérů

Richard Adam (HC Dukla Jihlava): Pro nás to byl druhý zápas ve dvou dnech. Dnes za nás nehráli tři hráči ročníku 1998, kteří byli v minulém zápase takovými tažnými motory, kteří strhli vítězství na naši stranu. Tito hráči dnes dostali šanci předvést se ve starším dorostu. První třetina skončila 0:0, možná nám právě tito hráči trochu chyběli, ale od druhé třetiny kluci přidali, řada z nich bojuje "o triko", aby se prosadili v prvním mužstvu. Snažili se dnes předvést a tomu odpovídá i výsledek. Z naší strany to byl spíše technický hokej, nemáme řádné "ranaře", spíš technické hráče. V tomto směru panuje spokojenost. Ale znovu opakuji, soutěž začíná v září.