6:0
(3:0, 1:0, 2:0)

Mladší dorostenci na závěr přípravy přestříleli Pardubice

03.09.2013 / Diana Váňová

Mladší dorostence Dukly čekal na závěr přípravy soupeř z Pardubic. Od začátku se stav vyvíjel příznivěji pro domácí hokejisty, kteří již po první třetině vyhrávali 3:0. Ačkoliv hosté nic nevzdali, brankáře Kořenáře v průběhu šedesáti minut prostřelit nedokázali. Naopak Jihlavští během dalších dvou třetin přidali tři branky. Hattrick si v tomto zápase vystřílel Ondřej Najman, tři body za asistence ještě nasbíral Pavel Kousal. Domácí mladíci porazili své pardubické kolegy vysoko 6:0.
03.09.2013 14:15, Přípravné zápasy mladšího dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Kořenář – Pražák, Huňáček, Havelka, Smutný, Váňa, Mareš, Šlapáček – Oščádal, Mejzlík, Branský, Kousal, Najman, Čermák, Berka, Adam, Vrátný, Šulák, Hrbatý
6

HC Dynamo Pardubice

Vlk – Mikulčák, Mert, Rudy, Polák, Žouželka, Leder – Bor, Cach, Machala, Kubišta, Bureš, Macháč, Syrovec, Králíček, Hašek, Hlaváček, Petrus, Boček
0
Branky a nahrávky: 6. Berka (Adam), 14. Adam (Vrátný), 16. Najman (Kousal), 25. Najman (Kousal), 49. Najman (Kousal), 54. Mejzlík (Oščádal). Rozhodčí: Vokurka - Kuřítko, Šťastná. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 57. Průběh utkání: 6:0.

Průběh utkání

První třetina vyšla rozhodně lépe domácím hokejistům. Již v šesté minutě otevřel skóre Josef Berka, který po přesné přihrávce od Dominika Adama zakončoval do prázdné branky. Ve dvanácté minutě mohl srovnat Dominik Cach, když jel sám na Kořenáře, domácí gólman mu ale zazdil branku betonem. O minutu později byli naopak úspěšný domácí. Dominik Adam vybojoval puk u mantinelu, obtočil se okolo branky a propasíroval kotouč až za záda pardubického brankáře. Aby toho nebylo málo, vzápětí ve vlastním oslabení zvyšoval na 3:0 pro Jihlavu Ondřej Najman. Do konce třetiny už ani jeden tým nic nevymyslel, a tak se do kabin odcházelo právě za tohoto stavu.

Začátek druhé dvacetiminutovky byl opět v režii domácích. Napoprvé Ondřeje Najmana hostující Vlk ještě vychytal, ale poté přišel opět propad ve vlastní přesilovce hostí. Pavel Kousal v oslabení zavezl puk do útočného pásma, zkusil vystřelit, napálil však pouze připravený beton. Jeho dílo dokončil z dorážky právě Ondřej Najman. Další minuty se nesly v útočném duchu, hlavně bylo rušno před brankou hostů. Kýžený gól už ovšem nepadl.

Třetí třetina toho z hokejové krásy příliš nepobrala, tedy aspoň ne její první fáze. Ve 49. minutě ovšem opět slavila úspěch spolupráce Kousala a Najmana, kterou druhý jmenovaný přetavil v branku. Konečné skóre na 6:0 pak ještě upravil Tomáš Mejzlík střelou po ledě.

Domácí dorostenci si s Pardubicemi poradili hravě 6:0 a můžou se těšit z úspěšného zakončení přípravy. Ostré zápasy pro ně začínají v neděli 8.9., kdy na Horácký zimní stadion zavítají hráči Žďáru nad Sázavou.