2:5
(1:2, 0:3, 1:0)

11.09.2013 / Diana Váňová

11.09.2013 12:00, NOEN Extraliga juniorů - 1. kolo

HC Dukla Jihlava

Svoboda – Čermák, Tobola, Dundáček, Polívka, Košař, Žáček, Vala D. – Molnár, Střecha, Severa – Vala J., Jícha, Lupač – Vantuch, Mahút, Juráň – Vykouk, Sladký
2

HC Kometa Brno

Klimeš – Vlček, Sedlák, Vágner, Vojáček, Šidák, Zbořil, Mytiska, Cívka – Beneš, Kusko, Kozel – Jenyš. Boltvan, Papp – Mrázek, Raška, Grȕnwald – Zohorna, Klaus
5
Branky a nahrávky: 11. Jícha (Dundáček), 41. Střecha – 7. Grünwald (Kozel), 20. Jenyš (Boltvan, Papp), 24. Raška (Mrázek, Vojáček), 25. Mytiska, 32. Raška (Zbořil). Rozhodčí: Doležal - Guth, Rittich. Vyloučení: 9:7, navíc Čermák 5 + do konce utkání, Tobola, Vala (všichni Jihlava) oba 10 min. OT - Vágner (KOM) 5 + do konce utkání. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 45. Střely na branku: 31:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5, 2:5.

Průběh utkání

Hned úvodní minuty zápasu napověděly, že o ostřejší okamžiky v tomto utkání nebude nouze. Již ve třetí minutě se do sebe pustili Roman Čermák s Lukášem Vágnerem a oba si za to vysloužili osobní trest do konce utkání. Ani jinak vyloučených nebylo málo. V sedmé minutě se k odraženému puku dostal Hynek Grünwald a proměnil přesilovou hru v gól. Na ten domácí po chvíli zareagovali, když se po Dundáčkově asistenci trefil Lukáš Jícha. Už to vypadalo, že se první třetina dohraje smírně, šest minut před jejím koncem ale Pavel Jenyš vystihl okamžiku, kdy ležel Svoboda na zemi a zakončil do odkryté brány.

Druhá dvacetiminutovka nezačala pro domácí vůbec dobře – na led se dostavili pozdě, což bylo kvalifikováno jako zdržování hry. I když oslabení Jihlava ubránila, zanedlouho přeci jen inkasovala. Adam Raška z bezprostřední blízkosti napálil puk do Svobodova betonu, odkud kotouč zapadl za záda překvapeného gólmana. A aby toho nebylo málo, hned vzápětí přišla další přesilovka pro modrobílé barvy, kterou neprováhal Matyáš Mytiska. Následně mohl zvýšit ještě Petr Mrázek, orazítkoval však jen horní tyčku jihlavské branky. Ač se domácí snažili sebevíc, klid na hokejkách rozhodně neměli. Z protiakce znovu zaúřadoval Adam Raška. To už na ukazateli svítil stav 1:5, který vydržel až do konce druhé části.

Třetí dějství Jihlavští rozehráli, jako kdyby chtěli ukázat, že ještě nic nevzdávají. Již po 42 sekundách zvedal ruce nad hlavu Tomáš Střecha. Následně si ještě vypracovali několik slibných příležitostí, pak ale jejich jízdu zbrzdilo vyloučení. Ačkoliv se jednalo asi o nejpovedenější třetinu ze strany Dukly, další gól už nepadl a Jihomoravané se tak radovali z přesvědčivého vítězství 5:2.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Odehráli jsme první soutěžní utkání v sezóně a podle toho to taky vypadalo. Myslím si, že se na výkonu hráčů podepsala ta nemoc, protože jsme nehráli stoprocentně. Bohužel Brno bylo dvě třetiny lepší a naprosto zaslouženě vyhrálo. My jsme se málo tlačili do střelby, ve třetí třetině přišlo sice zlepšení, ale to už bylo pozdě.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie