1:0
(1:0, 0:0, 0:0)

21.09.2013 / Diana Váňová

21.09.2013 12:00, NOEN Extraliga juniorů - 6. kolo

HC Dukla Jihlava

Fučík – Žáček, Tobola, Březka, Dundáček, Vala D., Čermák, Košař – Severa, Březina, Molnár – Vykouk, Vala J., Lupač – Sladký, Vantuch, Beran - Mahút
1

HC Oceláři Třinec

Svoboda M. – Zahradníček, Běhal, Matyáš, Hurtík, Valíček, Franek, Jaroš – Vyčesaný, Heider, Pěnčík – Kovařčík O., Ižacký, Kofroň – Ohera, Motloch, Kasala – Kovařčík M., Bartoň, Křibík
0
Branky a nahrávky: 20. Březina (Tobola, Čermák). Rozhodčí: Homola - Kotlík, Zídek. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 62. Střely na branku: 27:35. Průběh utkání: 1:0.

Průběh utkání

První třetina byla od obou týmů poměrně vyrovnaná, i když objektivně měli více ze hry hosté. Ti se v dobrém světle ukázali hlavně při přesilovce, kdy domácí branku zasypali sprškou střel. I přes zlomenou hůl jednoho z domácích hráčů se ale Oceláři nedokázali prosadit. V 16. minutě naopak zahrozili domácí, konkrétně Dundáček, branku ovšem těsně minul a následná dorážka skončila zaseknutá pod Svobodovým betonem. V závěru třetiny pak doplatili hosté na nedisciplinovanost. První oslabení sice aktivním napadáním zvládli, poté ale došlo k vzájemné potyčce mezi Heiderem a Dundáčkem a následně se k třineckému obránci připojil ještě Jaroš. Tuto šanci už domácí neprováhali. Po výměně puku mezi obránci tečoval střelu pod spojnici David Březina.

Druhou třetinu načali domácí pokračující přesilovkou, kterou však Třinečtí s přehledem ubránili. Oslabení rozhodně mohou patřit mezi chloubu hostujícího týmu. Po přesilovce domácích následovala poněkud hlušší část utkání. Z té se ve 26. minutě probrali Březina s Molnárem, ani jeden však hostujícího gólmana nenachytal. Hosté se často proviňovali zakázaným uvolněním, po jednom takovém icingu se dostali do přečíslení, při kterém si ale nerozuměli a spálili tak velkou šanci na srovnání. Velký závar si hosté připravili až na úplný závěr druhé třetiny, Fučík jasně odolával, až do chvíle, kdy do něj najeli hostující hráči. To se zlostně otočil, ve stejné chvíli ale zazněla siréna ohlašující přestávku.

Poslední dějství bylo divácky asi nejzajímavější. Na začátku třetí třetiny Svoboda předvedl něco ze svého umění, když proti Sladkému vytáhl ukázkový semafor. Poté se Dukla musela bránit kvalitní třinecké přesilovce, což se jí nakonec tedy povedlo. V posledních deseti minutách se začal hrát pohledný hokej s mnoha příležitostmi na obou stranách. Nejprve se do samostatného úniku dostal Březina. Pohybem naznačil střelu, hostující gólman se ale zmást nenechal a zabránil mu ve skórování betonem. Následně mohl do odkryté klece zvýšit Molnár, v rychlosti ale nestačil puk ideálně zpracovat. Na druhé straně zase domácím zatrnulo po střele Hurtíka, ani ona ovšem nebyla úspěšná. Hosté v závěru ještě zkusili hru bez brankáře, domácím se ale podařilo několikrát vyhodit puk a ubránit tak ten nejtěsnější výsledek.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie