3:5
(0:3, 2:2, 1:0)

04.10.2013 / Vojtěch Vopat

04.10.2013 18:00, NOEN Extraliga juniorů - 9. kolo

HC Dukla Jihlava

Fučík – Tobola, Čermák, Vala, Dundáček, Žáček, Polívka – Mahút, Březina, Lupač – Molnár, Jícha, Beran – Vykouk, Vantuch, Sladký – Severa
3

Piráti Chomutov

Lukeš – Cestr, Michálek, Szathmáry, Drobný, Černý, Tejnor, Ringler, Dobrovolný – Veselý, Peštuka, Hlava – Šťovíček, Kaše, Lehnert – Vrána, Paleček, Janák – Bednář, Jindra, Macháček
5
Branky a nahrávky: 21. Jícha (Březina), 34. Molnár, 59. Vantuch (Vykouk, Sladký) – 3. Lehnert (Šťovíček), 7. Peštuka (Hlava), 16. Vrána (TS), 29. Hlava (Veselý), 38. Veselý (Peštuka, Hlava). Rozhodčí: Hejduk – Guth, Rittich. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 31:36. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4, 2:5, 3:5.

Průběh utkání

Jihlavským juniorům se páteční zápas proti Chomutovu příliš nepodařil. Již ve třetí minutě inkasovali první gól, když Martin Šťovíček střílel z kruhu na Fučíka a puk před bránou pouze usměrnil Daniel Lehnert. Domácí se pokoušeli o nějakou střelu, ovšem odpovědí na to bylo zvýšení ze strany Pirátů. Nikolas Hlava poslal puk na jihlavského gólmana, ten však puk neukryl. Ke kotouči se nejdříve dostal Jiří Peštuka - 0:2.

V závěru první dvacetiminutovky bylo ještě nařízeno trestné střílení v důsledku faulu Romana Čermáka. Jakubu Vránovi se ovšem trestné střílení podařilo, našel skulinku a puk skončil v pravém horním rohu Fučíkovi brány.

Úvod druhé třetiny byl jihlavských hráčů, když hned v 21. minutě skóroval Lukáš Jícha, který dorážel střelu Davida Březiny. Piráti na sebe ovšem nenechali dlouho čekat a už opět zvyšovali své vedení. Těsně před sebe vyrazil jihlavský gólman střelu Radka Veselého. Puku se téměř ihned chopil Nikolas Hlava, který pouze přehodil Fučíka - 1:4.

Další jihlavskou nadějí byl gól Alexandra Molnára, který se nekompromisně trefil do mezírky mezi betony Lukeše při situaci dvou jihlavských útočníků na jednoho obránce Pirátů. Ještě před odchodem do kabin ovšem opět zvyšovali hosté. Radek Veselý střílel mezi betony Fučíka za asistence Jiřího Peštuky - 2:5.

Téměř na konci zápasu ještě zaznamenal úspěch Marek Vantuch, když trefil mezírku mezi betony Lukeše a snížil tím na konečných 3:5 pro Piráty z Chomutova.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (trenér Chomutova): "První třetina se nám povedla, myslím, že jsme tady zahráli jeden z nejlepších hokejů letos. Pak už jsme se to snažili pouze kontrolovat. Byl to pěkný rychlý zápas a dalo se na ten hokej dívat."

Štěpán Moravec (trenér Jihlavy): "Utkání rozhodla první třetina, kdy jsme měli hodně špatný vstup. Hráli jsme bez nasazení, bez chuti hrát. Absolutně jsme neplnili věci, které od začátku trénujeme."

Fotogalerie utkání

Fotogalerie