6:2
(0:0, 5:2, 1:0)

11.10.2013 / Lucie Mužíková

11.10.2013 17:00, NOEN Extraliga juniorů - 11. kolo

HC Škoda Plzeň

Pacl – Marcel, Kubík, Houfek, Moravčík, Holý, Rajal – Hanus, Kepka, Mašek, Indrák, Michel, Tulaček, Kristl, Schleiss, Přikryl, Vlček, Pejchar, Polata, Langer
6

HC Dukla Jihlava

Fučík – Čermák, Zadražil, Dundáček, Vala, Tobola, Žáček – Lupač, Jícha, Březina, Molnár, Vantuch, Němec, Severa, Beran, Mahút
2
Branky a nahrávky: 22. Tulačka (Kristl), 24. Polata (Indrák), 28. Kristl (Moravčík, Michel), 38. Langer (Polata), 39. Mašek (Kubík, Pacl), 54. Polata (Moravčík, Pejchar) – 37. Jícha (Lupač), 39. Jícha (Lupač, Zadražil). Rozhodčí: Svoboda – Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 72. Střely na branku: 45:29. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2, 6:2.

Průběh utkání

Od prvních okamžiků tohoto duelu byla aktivita jasně na domácí straně. V šesté minutě Tulačka směle projel z vlastního pásma hladce až do toho útočného, odkud přihrávkou do druhé vlny našel Moravčíka. Jeho střela skončila ale vyražená nad brankou. Při Schleissově vyloučení si i největší šanci připsali hosté. A zároveň se blýskl i domácí gólman. Ten vyrazil střelu zprava na druhou stranu, kde však operoval nikým nehlídaný Čermák, který bez váhání z první napálil puk do odkryté branky. Jeho radost mu ale skvělým skluzem zkazil právě Pacl, jenž v posledním možném okamžiku vykopl puk jistojistě mířící za jeho záda.

Jak byla první část skoupá na branky, druhá to plnohodnotně vynahradila.Už po devětadevadesáti sekundách Tulačka nachytal soupeře při rozehrávce, mezi kruhy jej obral o puk a nahrál Kristlovi, který si kotouč potáhl k brankovišti a už už zakončoval. Jenže ještě poslal puk na šířku brankoviště zpět na Vojtěcha Tulačku, jenž mezi střelou mezi betony otevřelskóre. O necelé dvě minuty později se z rohu puk odrazil před branku, na což nebyl Fučík vůbec připravený. Před brankou navíc operoval Matěj Polata, jenž jej usměrnil znovu do sítě. Skvělou šestiminutovku domácích uzavřela v 28. minutě krásná akce. Moravčík v rychlosti objel branku a s velikým přehledem poslal puk na hůl Richarda Kristla, který nekompromisně zvýšil vedení indiánů na 3 branky.

Hosté ale našli odpověď. Ve 37. minutě vytěžila Dukla z minima maximum. Indiáni propadli na útočné modré, nechali Jihlavské pláchnout do protiútoku dvou proti jednomu. V něm Lukáš Jícha nevymýšlel žádnou přihrávku nebo kličku, prostě vypálil, což se nakonec vyplatilo. Pacl si sice na puk sáhl, ale v cestě do klece mu nezabránil. Netrvalo to ani půl minutu a modrobílí znovu o tři branky napřed. Hosté až příliš benevolentně nechali prostor Matěji Langerovi nejen ke střele, ale i k dorážce. Do druhé části se vešly ještě dvě trefy.

Ve 39. minutě indiáni využili přesilovku, když dlouhá přesná přihrávka našla najíždějícího Filipa Maška, který ve svém improvizovaném nájezdu zamířil bekhendem nahoru přesně. A o 25 sekund nato Jihlava korigovala druhou trefou Jíchy. Třetí třetina se nesla o poznání v lehčím tempu. Tedy co do hokejových situací. Pravděpodobně na vyváženou přibylo strkanic, pošťuchování a kdejakých zápasnických chvatů. Trojice rozhodčích však zápas s přehledem korigovala, takže se žádná situace nezvrtla mimo rámec hokejové slušnosti. A branky? Už jediná. Gólovou pojistku a tečku za plzeňským vítězstvím přidal svou druhou trefou v duelu Polata, který ztečoval mimo dosah Fučíka střelu Moravčíka od modré.