4:3
(2:2, 0:0, 2:1)

18.10.2013 / Jan Šlapáček

18.10.2013 18:15, NOEN Extraliga juniorů - 13. kolo

HC Dukla Jihlava

Fučík – Polívka, Čermák, Žáček, Tobola, Košař, Dundáček – Březina D., Jícha, Lupač – Střecha, Vantuch, Molnár – Mahút, Beran, Severa – Němec, Sladký
4

HC Sparta Praha

Neužil – Březina M., Mikliš, Vokurka, Slavíček, Skřivánek, Vacek, Bílek – Krudenc, Pulkrab, Augustin – Litera, Arnošt, Schwamberger – Černoch, Chlapík, Hampl – Budiak, Brém, Hemr – Brejcha
3
Branky a nahrávky: 9. Střecha (Fučík), 14. Lupač (Střecha), 46. Němec (Severa, Dundáček), 59. Tobola (Březina D., Polívka) – 11. Budiak (Hemr, Brém), 12. Krudenc (Vacek, Pulkrab), 41. Schwamberger (Krudenc). Rozhodčí: Homola – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 46:30. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3.

Průběh utkání

Utkání začalo ve velmi velkém tempu a dalo se čekat, že na první branku se dlouho čekat nebude. To se také potvrdilo v minutě deváté, v níž se v přesilové hře dokázal prosadit po samostatném úniku Tomáš Střecha – 1:0. Dukla se ale z vedení dlouho neradovala. Na konci jedenácté minuty podnikla Sparta rychlý protiútok, který z mezikruží zakončil střelou mezi betony Fučíka Matůš Budiak – 1:1. Za osmnáct sekund už Sparta dokonce vedla. Střelu Vacka od modré čáry šikovně tečoval Václav Krudenc, který tak nasměroval kotouč do branky – 1:2. Ale ani Spartě vedení dlouho nevydrželo. Ve čtrnácté minutě našel Střecha mezi kruhy volného Marka Lupače a ten střelou do levé šibenice vyrovnal – 2:2. Poté se hra mírně uklidnila a tak další branka už v první třetině nepadla.

Druhá třetina začala daleko opatrněji, než-li ta první. Ale i přesto bylo k vidění pár zajímavých situací. Hned krátce po zahájení tohoto dějství se dostal do slibné šance Chlapík, ale jeho zakončení nebylo optimální, když poslal kotouč vedle branky. Krátkou chvíli poté hrála Jihlava přesilovou hru, v níž se ale do výraznějšího tlaku nedostala. Tlak Jihlavy přišel až ke konci druhé třetiny. Tam si domácí vytvořili pár zajímavých střeleckých situací. Nejprve tvrdou ránu Berana zablokovala hostující obrana, od které se kotouč dostal k Davidu Březinovi a ten svižnou střelou trefil konec hole Neužila, který měl v této situaci velké štěstí.

Do třetí třetiny vstoupila jednoznačně lépe Sparta, když se už po osmadvaceti vteřinách radovala ze vstřelené branky. Tu dal velmi šťastně Daniel Schwamberger, jenž nahodil z rohu kluziště kotouč na branku, kde si jej Fučík nešťastně srazil do branky – 2:3. Dukla se ale nepoložila a šla za vyrovnáním. Toho se také dočkala, když v šestačtyřicáté minutě udeřil Marek Němec, který se dokázal dostat z levé strany do zakončení a překonal Neužila – 3:3. Poté se hrálo velmi vyrovnaně a vše nasvědčovalo tomu, že se bude dnes v Jihlavě prodlužovat. To ale rezolutně odmítl minutu před koncem Hynek Tobola, jehož střela přes obránce zaletěla k levé tyči Neužilovi branky – 4:3. Dukla v poslední minutě předvedla velmi velkou bojovnost a nedovolila Sparta ani hru bez brankáře. Dukla si tedy dnes připisuje tři velmi cenné body.

Ohlasy trenérů

Darek Stránský (Trenér HC Sparta Praha): Myslím si, že to bylo vyrovnané utkání. Ze začátku utkání jsme byli lepší, potom nás trošičku srazila naše vyloučení, takže se hra trochu vyrovnala. Ve druhé třetině byla lepším týmem Jihlava. Ve třetí třetině jsme se dokázali dostat do vedení, ale neudrželi jsme ho, dostali jsme hloupý gól ke konci. Myslím si, že by utkání více slušela remíza, ale dopadlo to tak, jak to dopadlo.

Štěpán Moravec (Trenér HC Dukla Jihlava): Myslím si, že jsme byli po celý zápas lepším týmem v útoku, sice občas nám soupeř ujel k nám do pásma, protože jsme dělali nějaké chyby v obraně. Ale jak říkám, do útoku jsme byli silnější a vítězství jsme si zasloužili. Kluci to dnes odmakali, tak jak jsme chtěli. Doufám, že se od tohoto vítězství odrazíme dál a zítra se nám to podaří znova.