5:2
(2:1, 3:0, 0:1)

25.10.2013 / Josef Zdobinský

25.10.2013 18:00, NOEN Extraliga juniorů - 15. kolo

BK Mladá Boleslav

Pechek – Bartoš, Souček, Kurka, Bernad, Hes, Šťáva, Hřebíček, Nedbal – Volf, Ďurač, Marek, Chvátal, Podsedníček, Borovec, Frolík, Školoud, Zajíc, Smrčka, Sonnek, Kuchta
5

HC Dukla Jihlava

Fučík – Tobola, Čermák, Košař, D. Vala, Dundáček, Žáček – Lupač, Severa, Vantuch, Březina, Střecha, J. Vala, Molnár, Mahút, Němec, Jícha, Beran
2
Branky a nahrávky: 7. Podsedníček (Kuchta, Bernad), 11. Bernad (Kurka, Chvátal), 27. Podsedníček (Volf, Kuchta), 29. Frolík (Ďurač), 31. Bernad – 17. J. Vala (Březina, Jícha), 54. Čermák (Tobola, J. Vala). Rozhodčí: Wűrtherle – Beránek, Ledinský. Vyloučení: 5:8, navíc Frolík (MBL) - Jícha (JIH) 10 min. OT. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 51. Střely na branku: 37:26. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:2.

Průběh utkání

Bruslaři vstoupili do utkání aktivně, s velkou bojovností a hlavně se všemi svými hlavními oporami a bylo to znát. Snaha o napravení předchozích dvou domácích „masakrů“ byla očividná. Už v první minutě se mohl dostat do dobré příležitosti Borovec, který ale nedokázal dostihnout nahrávku od Podsedníčka. Hosté, konkrétně Březina se dostali před domácí branku až ve třetí minutě, ale Pechek byl pozorný. Následně si vytvářeli příležitosti jen domácí, ale Chvátal ani Kuchta si se svými příležitostmi nedokázali poradit tak, jak chtěli. Až v sedmé minutě nahrál do Kuchta výtečně Patriku Podsedníčkovi, jehož „bomba“ propálila vše, včetně brankáře Fučíka - 1:0.

Ani po vedoucí brance domácí junioři nepřestali dotírat na hostující hráče a odměnou jim byl druhý gól v síti hostů. V jedenácté minutě se totiž Bruslařům podařilo využít přesilovku a David Bernad poslal Boleslav do zaslouženého dvougólového vedení. Následně domácí ale mírně polevili, čehož hosté, konkrétně Jiří Vala, využili v sedmnácté minutě alespoň ke snížení stavu. Stavem 2:1 i první třetina nakonec skončila.

Ve druhé třetině mohli domácí děkovat hostům za mnohá vyloučení jihlavských hráčů, díky kterým se Bruslařům podařilo dostat do čtyřgólového vedení. Nejdříve na sebe v prvních vteřinách druhé části upozornil Kuchta, ale jeho zadová přihrávka na Podsedníčka nebyla úspěšná. Taktéž dopadl o pár minut později Ďurač. V pětadvacáté minutě zahrozil pro změnu Březina, ale nebylo mu přáno. A pak už jeli jen domácí. Ve 27. minutě dokázal svou druhou brankou v utkání zvýšit na 3:1 Podsedníček. Necelé dvě minuty později tahal z branky Fučík puk počtvrté, a sice poté, co ho dokázal překonat Jakub Frolík. A aby toho nebylo málo, dokonal hrůznou desetiminutovku hostů završit David Bernad – 5:1. Následně se ještě Frolík s Beranem stihli dostat do výměny názorů, ale nic jiného už se ve druhé části nestalo.

I ve třetí třetině byli lepším mužstvem domácí. Hosté se sice snažili, ale proti Bruslařům jim to tentokrát nešlo. Ve 43. minutě přihrával Marek Podsedníčkovi, ale ten jeho nahrávku o chlup minul. Následně střílel na druhé straně Lupač, ale jen do lapačky Pecheka. Obě mužstva do sebe následně začala jít tvrdě, a nenechávala si uniknout ani jeden – zdánlivě ztracený - puk. Hostům svitla naděje v 54. minutě, když se trefil v početní převaze Roman Čermák, ale to bylo z jejich strany vše. Těsně v závěru utkání se na sebe ještě vrhli Bernad s Jíchou, ale rozhodčí je od sebe naštěstí oddělili.

Ohlasy trenérů

Ladislav Potěšil (trenér BK Mladá Boleslav): Já musím dnes celé mužstvo pochválit za vzorný přístup k utkání, za plnění všech povinností, které jsme jim řekli. Za dodržení situací. Naštěstí se vrátili do sestavy tři hráči, kteří se také gólově prosadili. Po těch nepovedených minulých zápasech je tu určitá spokojenost. Dnešní výhru musíme potvrdit i zítra.

Štěpán Moravec (trenér HC Dukla Jihlava): My jsme nevstoupili do utkání ideálně. Trápili jsme se v koncovce i v produktivitě. Bohužel jsme měli hodně vyloučených, na což jsme také dojeli. Dovolím si takovou malou poznámku k rozhodčím, o kterých si myslím, že dnes domácím trochu pomohli a je občas neuvěřitelné, co ti rozhodčí na ledě dělají. Doufám, že v dalším utkání tuto porážku napravíme.