2:0
(1:0, 1:0, 0:0)

26.10.2013 / Dominik Jakubec

26.10.2013 16:00, NOEN Extraliga juniorů - 16. kolo

Bílí Tygři Liberec

Vaněček – Mrázek, Šír, Arlt, Turek, Beránek, Havlín, Pálek – Hrníčko, Belovič, Kalfiřt, Vlk, Svoboda, Boček, Mikyska, Havlas, Pilař, Langhammer
2

HC Dukla Jihlava

Svoboda – Tobola, Čermák, Košař, D. Vala, Polívka, Dundáček, Žáček – Lupač, Severa, Vantuch, Střecha, Sladký, J. Vala, Molnár, Mahút, Němec, Jícha, Beran
0
Branky a nahrávky: 2. Belovič (Mikyska, Pilař), 26. Belovič (Mikyska). Rozhodčí: Veinfurter - Kis, Svoboda. Vyloučení: 5:3. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Střely na branku: 28:26. Průběh utkání: 2:0.

Průběh utkání

Bílí Tygři do utkání vlétli s vervou. Už svou první střelu na bránu dokázali přetavit v gól. Josef Mikyska našel před hostující klecí osamoceného Matúše Beloviče a ten už se skórováním neměl problém. Dominik Svoboda v brance Jihlavy musel lovit puk ze své sítě již po dvou minutách hry.

I ve zbytku třetiny měli Tygři převahu, ovšem další zásahy nepřidali. V největších šancích se zjevili Belovič a Pálek, ani jeden z nich však netrefil skákající kotouč čistě, což jim ve zvýšení náskoku zabránilo. Jihlavští se před Vaněčka dostávali sporadicky a naráželi na jeho spolehlivé zákroky.

Druhé dějství nabídlo podobnou podívanou, jako to předcházející. V jeho šesté minutě se dnes podruhé prosadil Matúš Belovič, který unikl po křídle a z úhlu dokázal protlačit kotouč mezi Svobodovy betony. Hostující brankář asi při této brance neměl úplně čisté svědomí.

I nadále se do příležitostí prosazovali hlavně domácí, v polovině utkání ujížděli dva na jednoho Dominik Vlk a Daniel Svoboda, situaci zakončil střelou první jmenovaný, trefil ovšem pouze masku Dominika Svobody. V největší šanci hostí byl zkraje třetiny Jiří Vala, ale poloodkrytou bránu netrefil a Vaněček tak zatím bez vážnějších problémů držel čisté konto.

V poslední dvacetiminutovce Jihlavští zabrali a převzali v utkání iniciativu. Například Jiří Severa se dostal hned do dvou velkých šancí. Nejprve nebezpečně tečoval Košařovu střelu těsně vedle liberecké klece a následně při samostatném úniku nechal domácího strážce brány vyniknout. I přes velký tlak se ani jedna střela neujala a skvělý Vaněček si tak připsal zaslouženou nulu. Juniorka navíc díky třem výhrám v řadě úspěšně stoupá tabulkou, aktuálně se vyšvihla na šestou příčku. <ú>

Ohlasy trenérů

Petr Haken (Bílí Tygři Liberec): "Dnes to byl vyloženě vybojovaný zápas. Měli jsme velmi dobrý začátek, dali jsme hned branku a myslím, že to ovlivnilo celý zápas. Rád bych pogratuloval všem hráčům, protože dokázali v plném tempu odehrát celé utkání. Určitě vyzdvihnu i brankáře, ale celý tým mu pomohl."

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): "Myslím si, že nás Liberec v první třetině poněkud zaskočil. Byl hodně aktivní, zaslouženě se dostal do vedení a pak jsme dostali druhý, poněkud nešťastný gól. Ve třetím dějství šla naše hra nahoru, byli jsme jasně lepším týmem, problém však byl v produktivitě a to nás stálo body."