3:1
(1:1, 2:0, 0:0)

22.11.2013 / Pavel Kuba

22.11.2013 12:00, NOEN Extraliga juniorů - 19. kolo

HC Kometa Brno

Klimeš – Šidák, Cívka, Mytiska, Štancl, Sedlák, Zbořil, Vlček, Vágner – Kozel, Račický, Raška, Mrázek, Kunce, Kusko, Beneš, Král, Boltvan, Grünwald, Pelikán, Ondráček.
3

HC Dukla Jihlava

Fučík – Čermák, Vala, Polívka, Dundáček, Žáček – Lupač, Severa, Vantuch, Březina, Střecha, Sladký, Mahút, Němec, Jícha, Vykouk, Beran, Tobola.
1
Branky a nahrávky: 4. Kunce (Zbořil), 21. Kunce (Mrázek, Raška), 25. Kusko (Kozel, Beneš) – 14. Březina (Jícha, Lupač). Rozhodčí: Polák – Chocholouš, Kříž. Vyloučení: 6:6, navíc Vlček 10 min nesportovní chování, Mrázek 5 + DKU za hrubost - Němec 5 + DKU za hrubost. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 84. Střely na branku: 47:37. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1.

Průběh utkání

Úvodní minuty zápasu patřily domácí Kometě. Po střele Jakuba Zbořila od modré čáry se k vyraženému puku před brankovištěm dostal Daniel Kunce, který nadvakrát dorazil bekhendem puk do jihlavské brány – 1:0.

Navyšovat mohl v polovině třetiny brněnský Král, ten přebral přesnou přihrávku na hranici ofsajdu a rozjel se sám proti jihlavskému brankáři Fučíkovi. Střela se mu však příliš nevydařila, neboť mířil přesně do středu brány. Hostující vyrovnání přišlo záhy. Jíchova střela z levého křídla byla tečována holí jednoho z domácích obránců a Klimeš ztratil kontakt s pukem. Myslel si, že je černý nesmysl někde ve vzduchu, místo toho si však puk na pravém křídle stáhl hostující David Březina, který pohodlnou střelou do poloprázdné brány Komety srovnal – 1:1.

Vedení na stranu hostí mohl pět minu před koncem překlopit Střecha, jeho rána z první ale trefila jen přesouvajícího se Klimeše. Když ani Raška nezužitkoval chytrý pas Kuska v přesilové hře pěti proti třem, odešly oba celky poprvé do kabin za nerozhodného stavu.

I druhou třetinu začala Kometa brankou, prosadil se znovu Daniel Kunce, který tentokrát dokonal přečíslení dva na jednoho – 2:1. Netrvalo to dlouho a domácí své vedení navýšili na dvoubrankový rozdíl, Silvester Kusko obkroužil hostující bránu a u levé tyče zasunul puk rychleji, než se hostující brankář stačil přemístit – 3:1.

I nadále byli domácí aktivnější, Mrázek na sebe natáhl v útočném pásmu snad tři soupeřovy obránce a následně našel v mezikruží zcela osamoceného Rašku, který nezamířil přesně. Další branky se Kometa nedočkala ani z přečíslení tří proti jednomu, na druhé straně mohl ale snižovat hostující Březina. Když svůj další samostatný únik proti hostujícímu brankáři neproměnil brněnský Raška, odebraly se oba týmy do kabin za příznivějšího stavu pro Kometu.

Třetí třetina již branku nepřinesla. Hostující Lupač si to sice namířil mezi dvěma obránci Komety přímo před Klimeše, bekhendem ale na domácího brankáře nevyzrál. S přibývajícím časem navyšovali Jihlavští svůj tlak, recept na Klimeše a nemohli najít. Čtyři minuty před koncem mohl vykřesat naději hostující Čermák, pas od Severy ale nedokázal zužitkovat.

Další velkou šanci pro hosty měl Střecha, trefil ale jen vzdálenější tyč. V závěrečných minutách se hosté odhodlali ještě pro hru bez brankáře, skóre se ale již nezměnilo. Domácí si na svém hřišti výhru vzít nenechali a připsali si důležité tři body do tabulky.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek (HC Kometa): Věděli jsme, že to bude těžký zápas. Jihlava má vyspělé hráče. Dá se říct, že to tak bylo. Po celý zápas jsme byli o trochu lepší. Do mnoha šancí se dostal Adam Raška, který mohl dát tři čtyři góly, ale dneska mu to tam nepadlo. To nám chybělo ke klidnějšímu závěru zápasu. Měli jsme také spoustu vyloučených, to byly takové naše minusy. Ale bojovnost celého mančaftu byla dobrá, vítězství jsme si zasloužili.

Štěpán Moravec (HC Dukla): Určitě jsme nepodali špatný výkon. Bohužel jsme v útoku nebyli tak produktivní, jako Kometa. Utkání by možná víc slušela remíza. Hodně nás mrzí dvě neproměněné přesilovky v druhé polovině třetí třetiny. Tam cinkly dvě tyčky. Pokud zlepšíme produktivitu a budeme předvádět takový hokej, tak se můžeme posunout nahoru.