5:2
(2:1, 1:0, 2:1)

23.11.2013 / David Jahoda

23.11.2013 12:00, NOEN Extraliga juniorů - 20. kolo

HC Olomouc

Kochta – Brančík, Nesvadba, Rašner, Kraigher, Brandýs, Soukal, Hradil – Beták, Králík, Jergl – Kocián, Hánl, Rajnoch – Bauer, Novotný, Konečný – Nedopil, Markl, Zezula – Kočiřík
5

HC Dukla Jihlava

Fučík – Tobola, Čermák, Vala, Polívka, Dundáček, Žáček – Lupač, Severa, Vantuch, Březina, Střecha, Sladký, Mahút, Němec, Jícha, Vykouk, Beran
2
Branky a nahrávky: 3. Konečný (Novotný, Bauer), 7. Beták (Králík, Nesvadba), 22. Hánl (Rašner), 46. Kraigher (Hánl), 48. Rajnoch (Beták, Hánl) – 2. Vala (Mahút, Němec), 58. Jícha (Severa, Tobola). Rozhodčí: Held - Kašík, Vožda. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:2.

Průběh utkání

<> Dop utkání vstoupila lépe hostující Jihlava, která chtěla tým trenéra Kamila Přecechtěla zaskočit, a to se jí dokonale podařilo. Mora jako kdyby se ještě nemohla vzpamatovat z nepovedeného pátečního utkání s Budějovicemi. Už ve druhé minutě totiž tvrdou ránou pokořil Kochtu David Vala - 0:1.. Kohouti ale hned po buly dokázali odpovědět, když Novotného pas přetavil ve vyrovnávací gól Martin Konečný, a to hned 21 vteřin po úvodní brance Jihlavy - 1:1. Hanáci začali být lepším mužstvem než Vysočané, což vyplynulo v druhou branku, o kterou se postaral Šimon Beták, jenž v pádu dorazil pokus Králíka - 2:1.. Mora byla i nadále lepší, další branku mohl přidat v dobré šanci Hánl, mezírkou mezi betony brankáře Fučíka ale nedokázal protlačit kotouč do sítě.

To, co se domácímu útočníkovi nepovedlo v průběhu první části, se mu podařilo hned na začátku druhého dějství. V přečíslení dva na jednoho nahrál Rašner právě Martinu Hánlovi, jenž bekhendovou kličkou vymíchal brankáře Dukly a zasunul puk do klece - 3:1. O pár minut později měl naopak štěstí brankář Kochta, Střechova rána se totiž odrazila od horní tyče. Domácí strážce svatyně musel být v pozoru i proti dvěma akcím Březiny. Poté byl ale na dlouhou dobu bez práce, znovu se totiž musel činit spíše Fučík. Mora se ale v ofenzivní zóně nemohla kombinačně prosadit, proto skončila druhá část za stavu 3:1 pro domácí.

Ve třetí části se toho na herním projevu příliš mnoho nezměnilo, Olomouc byla stále tím celkem, který si svou aktivitou vytvářel větší množství šancí. V rozmezí dvou minut mezi 46. a 48. minutou Hanáci udeřili dvakrát a bylo prakticky rozhodnuto. O čtvrtou branku Mory se postaral slovinský zadák Luka Kraigher, který dokázal trefit téměř odkrytou klec, brankář Fučík totiž zůstal po zákroku proti Hánlovi na chvíli dezorientovaný, proto nechal velkou část branky nekrytou - 4:1. Po pohledné akci, které dal gólovou tečku Michal Rajnoch, se mohli Olomoučtí radovat z „búra“ - 5:1.

Hanáci měli vítězství už téměř jistě v kapse, Jihlavští však chtěli odjet se ctí. Kochta proto musel vytáhnout ze svého repertoáru hned několik přesných zákroků. Například proti Tobolovi či Čermákovi se naprosto zaskvěl. I přesto nakonec nezabránil druhé brance ve své síti, o tu se střelou k tyčce postaral dvě a půl minuty před koncem Lukáš Jícha - 5:2.

Mora tak po pátečním zaváhání s Českými Budějovicemi porazila aktuálně poslední jihlavskou Duklu, a to poměrem 5:2.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Kromě první třetiny nemůžeme být spokojení. Možná na začátku druhé třetiny bylo pár šancí, kdy jsme se mohli dostat zpátky do zápasu. Bohužel jsme však naopak zase inkasovali, Olomouc to poté zavřela, hrála v klidu a výhru si pohlídala. Produktivita je u nás šílená, na kluky ke konci už padla deka, byli zklamaní, už nechtěli ani moc hrát. Tím, že Olomouc v pátek prohrála s Budějovicemi, jsme si říkali, že proti nám sestavu nabije a bude na nás připravená.

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Myslím si, že na rozdíl od pátečního zápasu, jsme využili šance, které jsme si vytvořili. Proti Budějovicím se tak nestalo, proto jsme prohráli. Řekl bych, že se naše mužstvo proti Dukle po třetím gólu uklidnilo, a poté už jsme dominovali, až tedy na ty zbytečné fauly. Hra nebyla perfektní, protože jsme věděli, že další prohra by nás už mohla dostat do sestupového pásma, ale to v žádném případě nechceme dopustit. Náskok, který jsme teď nad těmito pozicemi získali, je příslibem toho, že by to snad mohlo být nyní ve větším klidu.