4:2
(1:1, 2:1, 1:0)

18.01.2014 / Vojtěch Vopat

18.01.2014 15:15, NOEN Extraliga juniorů - 30. kolo

HC Dukla Jihlava

Fučík – Dundáček, Čermák, Půža, Tobola, Vala, Polívka, Žáček – Březina, Jícha, Severa – Molnár, Mahút, Střecha – Vantuch, Beran, Lupač
4

Rytíři Kladno

Švihálek – Větrovec, Hájek, Bunda, Kolářík, Rajter, Potekhin – Doležal, Hovsepyan, Veselý – Machač, Šilhavý, Harbdla – Kalla, Janeček, Slánský – Macháček, Kobes, Kuzďas
2
Branky a nahrávky: 13. Střecha (Tobola, Březina), 28. Severa (Dundáček, Březina), 37. Březina, 55. Březina (Lupač) – 14. Šilhavý (Machač, Habrdla), 40. Šilhavý (Habrdla, Macháč). Rozhodčí: Kopeček – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 47. Střely na branku: 35:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Průběh utkání

Hned na začátku zápasu dali jihlavští hostům šanci v podobě výhody jednoho hráče na ledě, když na trestnou lavici odjížděl David Březina za nedovolené bránění. Hostům se ovšem nepodařilo tuto výhodu využít. Chvilku po půlce třetiny na trestnou lavici odjížděl kladenský Jakub Kuzďas, ovšem příliš dlouho se tam neohřál. Už za dvacet vteřin totiž Dukla využila přesilové hry. Hynek Tobola přihrál z kruhu Tomáši Střechovi do mezikruží, který se nemýlil svoji střelou mezi betony Švihálka - 1:0.

Kladenským se ovšem tento stav nelíbil a za nedlouho se radovala i střídačka hostů. Patrik Machač přejel modrou čáru a následně poslal puk na druhou stranu úplně volnému Vojtěchu Šilhavému, který poslal puk na Fučíka. Jihlavský gólman sice puk vyrazil betony, ovšem opět pouze k Šilhavému a ten už bez váhání poslal puk nad beton brankáře - 1:1. Následovala ještě příležitost Hovsepyana, jeho střela už však u Fučíka neuspěla.

V úvodu druhé dvacetiminutovky se dostal do šance jihlavský David Březina, jeho střelu však vyrazil Švihálek betony a jen těsně na něj nedosáhl Marek Lupač. Netrvalo však dlouho a jihavští strhli vedení na svoji stranu. Filip Dundáček střílel na gólmana Rytířů, jeho střelu ještě vyrazil, ovšem následně se kotouč dostal k Jiřímu Severovi, který už poslal puk do odhalené brány - 2:1. Čtyři minuty před koncem druhé třetiny. David Březina se dostal sám před Švihálka. Po chvíli před gólmanem s přehledem poslal puk nad betony Švihálka a kotouč skončil za jeho zády - 3:1. K závěru třetiny nakonec ještě skóroval Vojtěch Šilhavý, který nekompromisně poslal puk nad beton jihlavského Fučíka a snížil tím na stav 3:2.

Třetí třetinu dostaly oba týmy dvě výhody jednoho hráče v poli. Za jihlavské byl vyloučen v 48. minutě Erik Polívka, následně byl vyloučen Rytíř Matouš Větrovec. Ani jeden tým ale výhody nevyužil. Následně ještě odjel na trestnou lavici Lukáš Jícha a pár chvil po něm i Patrik Machač. Toto pročištění ledu, kdy oba týmy hrály ve čtyrech, prospělo domácím hráčům. Marek Lupač přihrával Davidu Březinovi do pravého kruhu a střílel těsně vedle lapačky Švihálka do levého rohu brány hostů - 4:2. K závěru zápasu měl ještě příležitost Molnár, jeho střelu ale tečoval kladenský obránce a kotouč skončil v ochranné síti. To už ale byla slyšet siréna označující konec zápasu za stavu 4:2.

Ohlasy trenérů

Otakar Vejvoda (trenér Kladna): „V druhé třetině jsme velmi zaváhali. Domácí vyhráli zaslouženě."

Petr Svoboda (trenér Jihlavy): „Po první nervózní třetině se náš výkon zvedl, od druhé třetiny jsme hráli dobře a soupeře jsme do velkých šancí nepouštěli. Sami jsme tam měli převahu z čehož pramenili některé jejich fauly. Jsem strašně rád, že jsme to utkání dneska zvládli, protože to byly pro nás důležité body."