1:2
(0:0, 1:0, 0:2)

28.01.2014 / Vojtěch Vopat

28.01.2014 18:00, NOEN Extraliga juniorů - 33. kolo

HC Dukla Jihlava

Fučík – Žáček, Čermák, Půža, Dundáček, Vala, Polívka, Tobola – Březina, Jícha, Sladký – Molnár, Střecha – Severa, Beran, Lupač – Bambula, Balaštík
1

BK Mladá Boleslav

Růžička – Bernad, Šťáva, Hes, Kulhánek, Nedbal, Kurka – Marek, Chvátal, Byakov – Ďuřač, Kuchta, Frolík – Kotala, Volf, Sonnek – Borovec, Pätoprstý, Podsedníček
2
Branky a nahrávky: 21. Březina (Dundáček) – 56. Bernad (Šťáva, Marek), 59. Podsedníček (Kurka, Volf). Rozhodčí: Homola – Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 3:6 navíc Kurka OT 10 min. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 29:27. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Průběh utkání

Hned v úvodu úterního zápasu jihlavských a mladoboleslavských juniorů měl šanci Lukáš Volf, kterému přihrával zpoza brány Jan Sonnek, jeho střela však putuje vedle brány. Na druhé straně se hned následně pokoušel překonat beton gólmana hostů Filip Dundáček, ovšem ani ten neuspěl. Jediný vyloučený za první třetinu byl Jakub Kotala za držení. Domácí měli hned několik příležitostí, například Tomáš Střecha, který střílel od modré, tuto střelu však Růžička bez problému vyrazil do ochranné sítě.

Po půlce třetiny měl velkou příležitost Dmitry Byakov, ke kterému se dostal vyražený puk od jihlavského Fučíka a stál před odhalenou bránou, Byakov ale příliš váhal se střelou a nakonec trefil tyčku jihlavské brány. Jednou z posledních šancí první třetiny byla střela Davida Březiny, který střílel z mezikruží, když byl sám před Růžičkou, ovšem v jeho rychlosti těsně minul bránu.

Druhá dvacetiminutovka začala velmi dobře pro domácí. Filip Dundáček přihrál do mezikruží Davidu Březinovi, který trefuje mezírku mezi bruslí a pravou tyčkou brány hostů - 1:0. Domácí měli ještě další příležitosti, když byl dvakrát vyloučen Denis Pätoprstý, ovšem nevyužili je. David Bernad ještě před půlkou utkání pálil od modré, těsně však minul bránu a kotouč skončil za bránou Dukly.

K závěru druhé třetiny ještě domácí hráli jednu minutu přesilovou hru 5 na 3, kdy byla hráčská lavice potrestána za příliš mnoho hráčů na ledě a následně ještě odjel Kryštof Kulhánek na dvě minuty za vražení na hrazení. Ta se ovšem Dukle moc nepovedla a dokonce se podařilo ujet Davidu Bernadovi, jeho střelu však Fučík bez problému zneškodnil.

V poslední části hry nejdříve obdržel Jiří Kurka desetiminutový osobní trest za nesportovní chování. Pět minut před koncem utkání střílí Ondřej Šťáva, jehož střelu následně tečoval ještě David Bernad, který našel mezírku mezi ramenem a konstrukcí brány a tím vyrovnává - 1:1. A nakonec těsně před sirénou oznamující konec zápasu úspěšně střílí Patrik Podsedníček, který střelou z mezikruží úspěšně našel škvírku mezi betony Fučíka a kotouč končí za jeho zády. Domácím se však už nepodařilo během jedné minuty zvrátit výsledek utkání a tak po šedesáti minutách končí za stavu 1:2.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (trenér Mladé Boleslavi): „Před zápasem jsme si uvědomovali důležitost utkání a s tím jsme sem jeli, chtěli jsme uspět a bodovat. Ze začátku jsme byli opatrnější, Jihlava měla více ze hry, ale ve třetí třetině jsme si řekli, že se nesmíme bát. Kluci do toho šli a my jsme šli té výhře i trochu naproti.”

Petr Svoboda (trenér Jihlavy): „Dnešní zápas rozhodly naše neproměněné šance a bohužel dvě hrubky na konci, kdy jsme se báli hrát a soupeř byl v koncovce lepší.”