2:3
(2:2, 0:1, 0:0)

20.09.2013 / Jan Šlapáček

20.09.2013 15:00, Extraliga staršího dorostu - 6. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek – Půža, Pospíchal, Kochánek, Klofáč, Dörrer, Port – Ondráček, Balaštík, Bambula – Hoskovec, Vala, Kolouch – Peschout, Dvořák, Hubert
2

BK Mladá Boleslav

Růžička – Žalud, Mašek, Marček, Mattis, Tůma, Makovička, Černý – Macura, Planý, Sedmík – Ďurač, Průšek, Skořepa – Dupljaku, Durdil, Prokop – Němec, Vajsejtl, Veselý – Švejda
3
Branky a nahrávky: 5. Ondráček (Bambula), 9. Dvořák (Hoskovec) – 4. Švejda (Veselý), 14. Tůma (Durdil), 37. Skořepa (Mašek). Rozhodčí: Vampola – Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 32:26. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

Průběh utkání

První třetina začala z obou stran velmi útočně a tak se dalo tušit, že se na branku nebude dlouho čekat. Tato domněnka se potvrdila hned ve čtvrté minutě, když poslal Boleslav do vedení Ondřej Švejda – 0:1. Dukla se ale z inkasované branky ihned otřepala a o minutu později už slavila vyrovnání, které přišlo po střele Jiřího Ondráčka – 1:1. Po vyrovnávací brance dostala Jihlava výhodu přesilové hry, v níž se dostali domácí do potřebného tlaku, který minutu po skončení této výhody zužitkoval Daniel Dvořák, který překonal Růžičku střelou mezi betony – 2:1. Poté ale jihlavští hokejisté zbytečně faulovali a museli hrát ve třech hráčích. Boleslav sice dvounásobnou přesilovou hru využít nedokázala, ale z klasické přesilové hry se už prosadit dokázala. Od modré čáry překvapil Vacka Dominik Tůma – 2:2. Ke konci třetiny se do vedení mohli dostat hosté, ale Němec nedokázal využít svůj samostatný únik. Po první třetině se tedy odcházelo do kabin za remízového výsledku.

Druhá třetiny začala úplně jinak, než ta první. Oba týmy se začali soustředit více na obranu a podle toho to také na ledové ploše vypadalo. Ale i přesto bylo k vidění pár zajímavých situací. Nejprve pět minut po začátku druhé části měli obrovskou šanci hosté, když dorážející Ďurač ve velké šanci selhal, když poslal puk pouze do Vacka, který tímto zákrokem podržel svůj tým. Zajímavější část hry přišla až ke konci druhé třetiny. Mladá Boleslav v ní hrála přesilovou hru a vytvořila si silný tlak, po kterém se dokázal prosadit Dominik Skořepa a dostal svůj tým do vedení – 2:3. Tímto výsledkem také druhá třetina skončila.

Do třetí třetiny vstoupili lépe domácí, kteří si vytvořili slušný tlak. S šancemi to už, bylo horší, jelikož Mladá Boleslav začala velmi dobře bránit a jihlavští mladíci se těžko dostávali do zakončení. Čím více se blížil závěr zápasu, tak tím se Jihlavě dařilo méně. Hokejisté Boleslavi toho využívali a dostávali se i do šancí, které ale dokázal vychytat Vacek. Když vyrovnávací branka stále nepřicházela, tak sáhl trenér Svoboda ke hře bez brankáře. Ale když si ani v této situaci hokejisté Dukly nedokázali vytvořit žádnou gólovou šanci, tak se z vítězství 2:3 radují hokejisté Mladé Boleslavi.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (Trenér BK Mladá Boleslav): Utkání jsme začali dobře, měli jsme radost z toho, že se nám prosadila čtvrtá lajna. Šli jsme velmi rychle do vedení, ale jak jsme ho rychle získali, tak jsme ho rychle ztratili. Naštěstí jsme pak dokázali ke konci první třetiny vyrovnat. Druhá třetina byla vyrovnaná, v níž Jihlava měla lepší pasáž. Nám se více dařilo v její závěru, v němž jsme dali trochu šťastný gól v přesilové hře, což nám velmi pomohlo a do třetí třetiny jsme šli s tím, že další gól už nedostaneme. Chtěl bych kluky pochválit za tu třetí třetinu, jelikož to zvládli velmi dobře takticky a Jihlavu jsme už nepouštěli do šancí a jsem velmi rád za tři body.

Petr Svoboda (Trenér HC Dukla Jihlava): Já si myslím, že jsme odehráli dvě třetiny dobře, ve kterých jsme si vytvořili šance, jen jsme je nedokázali proměnit, zatímco soupeř dneska využil každého našeho zaváhání, za které nás potrestal gólem. Třetí třetinu předvedl soupeř velmi dobrý taktický a defenzivní výkon a my jsme už nebyli schopni se udržet na kotouči a dostat se do toho tlaku, co jsme měli v prvních dvou třetinách, už nám zřejmě maličko docházely síly. Za první dvě třetiny můžu kluky pochválit, jelikož makali naplno a soupeř nevěděl co s námi.