3:4sn
(1:1, 0:1, 2:1 - 0:0)

27.09.2013 / Tomáš Lysý

27.09.2013 18:00, Extraliga staršího dorostu - 9. kolo

HC Slavia Praha

Sochůrek – Zderadička, Kottek, Hejda, Straka, Krejčí, Příkop, Weinhold – Tejral, Nestrašil, Heldák, Hyršl, Mušo, Vyskočil, Kolář, Josefus, Suda, Mareček, Furch
3

HC Dukla Jihlava

Brož – Pospíchal, Dörrer, Půža, Klofáč, Kochánek, Port – Kolouch, Hubert, Balaštík, Ondráček, Bambula, Hoskovec, Peschout, Vala, Nováček
4
Branky a nahrávky: 2. Furch (Vyskočil, Příkop), 45. Suda (Mareček), 51. Suda (Kottek) – 12. Ondráček (Půža, Pospíchal), 31. Kolouch (Pospíchal, Půža), 47. Kolouch, rozhodující nájezd Ondráček. Rozhodčí: Coubal – Špringl st., Špringl ml.. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 32. Střely na branku: 40:27. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4

Průběh utkání

Ještě neskončila ani druhá minuta hry a Slavia již vedla. Po souhře Vyskočila a Příkopa se prosadil Aleš Furch - 1:0. Vedení mohli domácí navýšit v následné přesilové hře, kterou ale nevyužili. Stejnou možnost dostala v deváté minutě Dukla. Také nebyla úspěšná, ale chvíli po návratu vyloučeného hráče prostřelil Sochůrka v brance Slavie Jiří Ondráček - 1:1.

I ve druhé třetině měla zpočátku více šancí Slavia. Nevyužila další přesilovou hru po vyloučení Porta a po jeho návratu se před Brože prokličkoval Kolář, ale z bezprostřední blízkosti trefil jen gólmana Dukly. Udeřilo tak na druhé straně. Krásnou přesilovkovou kombinaci Půži a Pospíchala zakončil Daniel Kolouch - 1:2. Slavia mohla vyrovnat Furchem, který zblízka opět neprostřelil Brože.

V závěrečné části padlo nejvíce gólů. Nejprve domácí opět srovnali stav zápasu, když Martin Suda obdržel přihrávku mezi kruhy, zády k brance plácl do puku a ten skončil se štěstím za zády Brože - 2:2. O dvě minutěy později se měnil stav znovu a opět byl úspěšným střelcem Daniel Kolouch, když se dostal k puku po pokusu Hoskovce, který orazítkoval tyč - 2:3. Slávistická snaha o vyrovnání přinesla ovoce v jednapadesáté minutě, když střela Martina Sudy zpoza brány skončila až v síti - 3:3.

Protože do konce normální hrací doby gól nepadl, následovalo prodloužení. V něm měla Slavia dvě velké šance, ale Josefus nadvakrát netrefil odkrytou klec a střela Weinholda skončila na břevně. V nájezdech byla úspěšnější Jihlava. Za Slavii se hned v prvním nájezdu prosadil Petr Tejral, ale další hráči domácích již na Brože recept nenašli. Protože za Duklu byl dvakrát úspěšný Jiří Ondráček, putují dva body do Jihlavy - 3:4.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Do utkání jsme vstoupili trošku ospale, protože jsme dostali v první minutě gól. Potom se to srovnalo, hrál se dobrý hokej nahoru dolu. Vedli jsme, bohužel jsme si nechali dát laciný vyrovnávací gól. Včera jsme dostali tři góly z předbrankového prostoru, na který se dost zaměřujeme. V nájezdech jsme ale nakonec byli šťastnější.