4:0
(1:0, 1:0, 2:0)

07.10.2013 / Vojtěch Balon

07.10.2013 18:00, Extraliga staršího dorostu - 13. kolo

BK Mladá Boleslav

Růžička - Tůma, Marček, Mašek, Žalud, Mattis, Adamík - Průšek, Černý, Planý, Skořepa, Vaníček, Durdil, Němec, Prokop, Sedmík, Švejda, Vajsejtl, Veselý, Macura, Dupljaku
4

HC Dukla Jihlava

Brož (55. Vacek) - Klofáč, Kochánek, Mandát, Port, Pospíchal, Půža, Dörrer - Kolouch, Nováček, Vala, Ondráček, Hoskovec, Balaštík, Bambula, Hubert, Peschout, Kousal, Mejzlík, Najman
0
Branky a nahrávky: 8. Mašek (Vaníček, Průšek), 31. Planý (Černý), 52. Tůma (Marček, Průšek), 55. Průšek (Skořepa, Tůma). Rozhodčí: Hodek - Zmeškal, Špringl. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 35. Střely na branku: 28:31. Průběh utkání: 4:0.

Průběh utkání

Vstup do zápasu vyšel lépe Jihlavě, která uzamkla domácí hráče v jejich třetině a téměř je nepustila ke kotouči. Tento tlak vyvrcholil více než minutovou přesilovkou 5 na 3, kterou Dukla nedokázala využít, a iniciativu postupně přebrali Mladoboleslavští. Domácí se ujali vedení 1:0 v 8. minutě, kdy Jan Mašek propálil vše, co mu stálo v cestě. Po tomto gólu se hra zklidnila a po první třetině stále platil stejný stav.

Druhou třetinu začínali domácí ve čtyřech, ale Jihlava tuto výhodu nevyužila. Dukla měla problémy dostat se přes pevnou obranu domácích. Jejich akce často končily zakázaným uvolněním a ojedinělé pokusy hostí bez problémů chytal dobře chytající Růžička. Mladá Boleslav měla ve 28. minutě možnost svůj náskok zvýšit, nikdo z domácích ale nedokázal přesně trefit poskakující kotouč a dostat puk do Brožovy branky. O 3 minuty později se to už povedlo – v čase 30:12 se před brankou ocitl zcela volný Ondřej Černý a pohodlně dostal puk za záda jihlavského gólmana. Domácí měli ještě před druhou sirénou možnost odskočit na tříbrankový rozdíl, Průšek s Planým ale nevyužili přečíslení dva na jednoho a do šaten se šlo za stavu 2:0.

Ve třetí třetině se domácí soustředili hlavně na defenzívu. Dařilo se jim to náramně – jihlavští se dostávali do útočného pásma jen výjimečně a Růžička za celý zápas nemusel předvést těžký zákrok. Naopak v čase 51:33 opět udeřili domácí a opět to bylo v přesilovce. Marček s Průškem vybojovali v rohu kluziště puk, první jmenovaný nahrál na modrou čáru na Dominika Tůmu, který překonal Brože. Jihlavský brankář měl tak zakrytý výhled, že proti této střele nedokázal vůbec zareagovat. V čase 54:20 už byl náskok domácích čtyřgólový. Planý zavezl kotouč do útočného pásma a přihrál před branku, kde stál neobsazený Milan Průšek, jenž dostrkal kotouč za bezmocného Brože. Jihlavský brankář už toho měl plné zuby a po čtvrtém gólu ho v brance vystřídal David Vacek. Mladá Boleslav si po čtvrtém gólu už jen plnila obranné povinnosti a bez problémů dotáhla zápas do vítězného konce.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (trenér BK Mladá Boleslav): Dnešní utkání začalo stejně jako to sobotní s Libercem, jen s tím rozdílem, že Jihlava nedokázala vstřelit branku. Ještě v první třetině jsme dali gól a ve druhé přidali další. Ve třetí třetině jsme chtěli hlavně ubránit výsledek, což se nám povedlo, a nakonec jsme zaslouženě vyhráli.