2:1
(0:0, 1:1, 1:0)

11.10.2013 / Jan Šlapáček

11.10.2013 18:00, Extraliga staršího dorostu - 14. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek – Půža, Mandát, Pospíchal, Kochánek, Klofáč, Dörrer – Nováček, Vala, Balaštík – Hubert, Ondráček, Bambula – Hoskovec, Peschout, Kolouch
2

HC Dynamo Pardubice

Husár – Budík, Procházka, Kučera, Franc, Vála, Vyskočil, Benýšek – Velínský, Martinec, Kusý – Hlaváček, Zadina, Panna – Rohlík, Havrda, Jajcay
1
Branky a nahrávky: 35. Klofáč, 47. Nováček (Balaštík) – 24. Martinec (Panna, Kusý). Rozhodčí: Dvořák – Jindra, Samuel. Vyloučení: 7:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 83. Střely na branku: 26:35. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Průběh utkání

První třetina se nesla ve velmi opatrném duchu a hlavně začátek utkání byl velmi opatrný. Hra se mírně pootevřela až v polovině první části, když hosté dostali výhodu přesilové hry. V ní si vytvořili mírný tlak a usadili se před Vackem, který ale za svá záda žádný kotouč nepustil. Hra plynule dále velmi opatrným projevem hry z obou stran. Necelé dvě minuty před koncem dostali Pardubice další početní výhodu, která se jim nepovedla podle představ. Hned po vhazování ujel hostující obraně Balaštík, který si vynutil trestné střílení. To ale sám faulovaný hráč proměnit nedokázal, když trefil pouze levou tyč. Více se už v první třetině nestalo a tak se do kabin šlo za bezbrankového stavu 0:0.

Do druhé třetiny měli lepší vstup domácí, když hned zkraje hráli přesilovou hru. Tu však využít nedokázali a tvrdě na to doplatili. Ve 24. minutě dostal v útočné pásmu mnoho prostoru Panna, který vymyslel gólovou přihrávku na Jakuba Martince, který měl lehkou úlohu poslat kotouč do branky – 0:1. Jihlava se ale po inkasované brance probrala a začala hrát aktivněji, z čehož také pramenily její zbytečné fauly. Po jednom ubráněném oslabení se dostal k puku Rostislav Klofáč, který po individuální akci uklidil kotouč mezi betony Husára a vyrovnal – 1:1. Ve zbytku druhé třetiny se hra uklidnila a další branku nebo šanci jsme už neviděli. Po druhé třetině byl stav 1:1.

Do třetí třetiny vstoupila lépe domácí Dukla, která si dokázala vytvořit tlak, který dokázal zúročit až ve 47. minutě po přihrávce Balaštíka Filip Nováček, který dostal po střele pod horní břevno svůj tým do vedení - 2:1. Pardubice se po inkasované brance pokoušeli o vyrovnání a jednou mu byli opravdu blízko, když ujížděli dva hráči samostatně na Vacka, který vyjel daleko ze své branky a puk odehrál do bezpečí. Toto se ukázalo jako velmi důležitý okamžik, protože poté se už hosté do větší šance nedostali a Dukla Jihlava své těsné vedení uhlídala až do konce zápasu.

Ohlasy trenérů

Petr Jančařík (Trenér HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): Dnes to bylo bojovné utkání z obou stran, žádné mužstvo nechtělo udělat chybu. My jsme tam měli hodně šancí, bohužel jsme tam nedali góly, což je v poslední době náš největší problém. Poté měla Jihlava jednu náhodnou akci, kterou sehrála výborně a dala nám z toho branku. Potom to soupeř uzavřel vzadu a už jsme se do ničeho nedostali.

Petr Svoboda (Trenér HC Dukla Jihlava): Dneska to bylo slušné utkání, které mělo tempo a myslím si, že jsme dnes byli trpělivější a o ten jeden gól šťastnější.