1:4
(1:0, 0:1, 0:3)

12.10.2013 / Daniel Horažďovský

12.10.2013 13:00, Extraliga staršího dorostu - 15. kolo

IHC Králové Písek

Fogl – Koutenský, Horák, Radoš, Klochko, Červinský, Hanus – Bednařík, Točík, Šuhaj, Bárta, Rod, Pokorný, Duchoň, Heřmánek, Marcilis
1

HC Dukla Jihlava

Vacek – Půža, Mandát, Kochánek, Pospíchal, Klofáč, Dörrer – Nováček, Vala, Balaštík, Hubert, Ondráček, Bambula, Hoskovec, Peschout, Kolouch
4
Branky a nahrávky: 11. Červinský (Heřmánek, Marcilis) – 32. Kolouch (Peschout, Půža), 48. Balaštík (Vala), 51. Vala, 56. Nováček (Pospíchal). Rozhodčí: Matúška – Špůr, Černý. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 110. Střely na branku: 26:37. Průběh utkání: 1:0, 1:4.

Průběh utkání

Jihočeši posilněni včerejším vítězstvím na svého soka vlétli a hýřili aktivitou. Hosté však nepřijeli odevzdat body a k nastolenému tempu se přizpůsobili. V pohledné třetině plné šancí byl však k vidění jen jeden gól. O ten se postaral Šimon Červinský, který propálil všechny včetně brankáře v nabídnuté přesilové hře – 1:0.

Oproti první části tempo hry mírně upadlo a šancí ubylo. To však neměnilo nic na tom, že jsme alespoň nějaké viděli, z nichž jednu proměnil Daniel Kolouch - 1:1. Jihlava praktikovala hru pozorné obrany, kterou domácí mohli jen těžko překonat. Když už se domácí dostali do slibné šance, tak ztroskotali na dobře chytajícím Vackovi.

Třetí třetina měla rozhodnout kdo si jaký bodový zisk odnese. Toto očekávání naplnila beze zbytku. Jihlava třemi góly strhla vítězství na svou stranu a píseckým hráčům se tak nepodařilo ani napotřetí s Jihlavou uspět. Rozhodující gól vstřelil Vojtěch Balaštík - 1:2. poté se ještě trefili Lukáš Vala, který ukázal přesnost a zamířil s přesně k tyči – 1:3. O poslední branku se postaral Filip Nováček, který se prosadil přízemní střelou – 1:4. Písečtí se sice snažili s vývojem utkání něco udělat, ale marně. Dukla si tak odváží tři body a i napotřetí v sezoně svého soka poráží.