3:1
(0:0, 0:0, 3:1)

18.10.2013 / Jan Šlapáček

18.10.2013 15:00, Extraliga staršího dorostu - 16. kolo

HC Dukla Jihlava

Brož – Port, Půža, Kochánek, Pospíchal, Klofáč, Mandát – Kolouch, Vala, Nováček – Bambula, Ondráček, Balaštík – Hoskovec, Peschout, Hubert
3

HC Slavia Praha

Sochůrek – Hejda, Kottek, Havelka, Weinhold, Příkop, Krejčí, Mareček – Suda, Josefus, Hyršl – Nestrašil, Furch, Tejral – Vyskočil, Mušo, Kolář
1
Branky a nahrávky: 43. Hoskovec (Půža), 48. Bambula (Balaštík), 59. Ondráček – 54. Josefus (Weinhold, Havelka). Rozhodčí: Vampola – Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Střely na branku: 17:38. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Průběh utkání

Utkání začala lépe hostující Slavia, která si hned v první minutě vynutila přesilovou hru. Tu ale v branku přeměnit nedokázala, i když měla pár střeleckých pokusů. Hra se poté vyrovnala a dlouho se hrálo na obě branky. To se však změnilo ke konci třetiny. Dukla dala opět svému soupeři šanci hrát přesilovou hru a Slavia si v této výhodě vytvořila velký tlak, jenž trval až do konce první třetiny. Branku ale vstřelit nedokázala, když pár kvalitních zákroků vytáhl ze své sbírky Brož. Proto se po první třetině šlo do kabin za bezbrankového stavu 0:0.

Druhá třetina začala velmi opatrně, když se oba celky soustředily hlavně na hru v obraně. V polovině zápasu se udála u střídačky Slavie velmi nepříjemná věc, když na ledě zůstal ležet jeden z jejích hráčů. Poté se ale hra mírně otevřela a k vidění bylo i pár zajímavých situací. Na straně Slavie nedokázal překonat Brože z mezikruží Suda. Když ve své šanci na konci třetiny neuspěl jihlavský Kolouch, tak se do šaten odcházelo opět za stavu 0:0.

Do třetí třetiny vstoupila daleko lépe Dukla, která se tři minuty po začátku tohoto dějství dokázala dostat do vedení, když za Sochůrka dokázal kotouč dostat Jakub Hoskovec – 1:0. O pár minut později se jihlavští radovali znova. Balaštíkovu střelu z levé strany dokázal do branky dorazit Jiří Bambula – 2:0. Slavia se ale nevzdala a sedm minut před koncem třetiny dokázala snížit, když Weinholdovu střelu tečoval mezi kruhy Petr Josefus a nasměroval kotouč do branky – 1:2. Poté se hosté snažili o vyrovnání a tak v závěru sáhli ke hře bez gólmana. Toho ale dokázala více využít Dukla, když se ve středním pásmu dostal ke kotouči Jiří Ondráček, který trefil z větší vzdálenosti odkrytou branku Slavie – 3:1. Více se už v dnešním utkání nestalo a tak tři body za vítězství 3:1 bere domácí Jihlava.

Ohlasy trenérů

Miloš Pecka (Trenér HC Slavia Praha): My jsme tu dnes určitě nepodali dobrý výkon. Domácí byli po celý zápas bojovnější a určitě zaslouženě zvítězili, protože měli větší snahu vyhrát. My jsme sem přijeli trošku jako mistři světa a doufám, že se z toho hoši poučí a srovnají si to v hlavách.

Petr Svoboda (Trenér HC Dukla Jihlava): Já si myslím, že se nám dnes podařilo eliminovat až na pár výjimek útočnou sílu Slavie, když jsme dnes velmi slušně bránili. Samozřejmě jsme dnes měli i štěstí v koncovce, když se nám podařilo dát dva góly z ničeho, ale určitě to byly nacvičené věci, které děláme v tréninku a dneska se nám to vyplatilo a musím kluky pochválit za bojovnost a nasazení.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie