1:0sn
(0:0, 0:0, 0:0 - 0:0)

21.10.2013 / Vojtěch Vopat

21.10.2013 18:00, Extraliga staršího dorostu - 18. kolo

HC Dukla Jihlava

Brož – Port, Půža, Kochánek, Pospíchal, Klofáč, Mandát – Kolouch, Vala, Nováček – Bambula, Ondráček, Balaštík – Hubert, Peschout, Hoskovec – Dörrer
1

Bílí Tygři Liberec

Hosnedl – Klinger, Divila, Běhula, Tržický, Havlín, Husa, Mečíř – Gecko, Pilař, Král – Šír, Lakatoš, Solenský – Hylena, Janele, Sviták – Babec
0
Branky a nahrávky: rozhodující nájezd Ondráček. Rozhodčí: Blecha – Polák, Rampír. Vyloučení: 3:1, navíc Havlín (LIB) 5 min + do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 93. Střely na branku: 38:55. Průběh utkání: 1:0.

Průběh utkání

V úvodu zápasu staršího dorostu se pokoušel o kličku před jihlavským gólmanem Samuel Solenský, ovšem v závěru mu ujel kotouč a k zakončení se vůbec nedostal. Při prvních přesilové hře měli výhodu hráči jihlavského týmu, ovšem vyloučení Michaela Klingera nevyužili.

K závěru třetiny byl ještě silně faulován Vojtěch Balaštík. Za faul na něj byl vyloučen Tomáš Havlín na pět minut s osobním trestem do konce zápasu za zásah do oblasti hlavy a krku, ovšem ani tuto výhodu jihlavští nevyužili ke strhnutí vedení na svoji stranu.

Ve druhé třetině byli také vyloučeni dva hráči, tentokrát ovšem na straně domácích. První příležitost změnit skóre měli hostě při vyloučení Tomáše Kochánka. Ovšem výhoda muže v poli hostům nestačila. Ani při další přesilové hře na tom ale nebyli lépe. K závěru třetiny ještě zkoušel skórovat Daniel Kolouch, ten však trefil pouze obránce hostů stojícího před ním.

K začátku poslední dvacetiminutovky opět odjížděl na trestnou lavici jihlavský hráč kvůli příliš velkému počtu hráčů na ledě. I když hra v poslední třetině se poněkud zrychlila, hostům to nestačilo pro změnu stavu. Král se ještě k závěru třetiny pokoušel strhnout vedení na stranu Liberce, ovšem jeho střelu Brož bez problému zneškodnil, když puk ukryl do lapačky.

V pětiminutovém prodloužení se dostal do šance Filip Nováček, kterému přihrál na modrou čáru Lukáš Vala, Nováček ovšem bránu hostů těsně minul. Těsně před ozváním sirény signalizující konec prodloužení chtěl Duklu dostat do šance ještě Jiří Ondráček. Jeho nahození ze středního pásma nakonec ale skončilo v lapačce Hosnedla.

Samostatné nájezdy se nakonec podařilo proměnit Albertu Janelemu, který se trefil mezi betony Brože a dále Jiřímu Ondráčkovi, který přehodil puk přes beton Hosnedla. Rozhodující nájezd proměnil také Jiří Ondráček, když našel mezírku mezi bruslí gólmana hostů a konstrukcí brány. Po samostatných nájezdech tedy skončil zápas za stavu 1:0.