4:0
(2:0, 2:0, 0:0)

25.10.2013 / Jaroslav Pešek

25.10.2013 18:00, Extraliga staršího dorostu - 19. kolo

Banes Motor České Budějovice

Kváča – Farka, Vavřík, Benda, Klinecký, Matoušek, Stehlík, Křikava – Brož, Bahula, Fencl, Remiáš, Samohejl, Schwarz, Doktor, Kubeš, Mašek, Šafář, Panáček, Matějka.
4

HC Dukla Jihlava

Vacek (38. Brož) – Pospíchal, Půža, Mandát, Klofáč, Kochánek, Port – Kolouch, Hubert, Balaštík, Ondráček, Dvořák, Bambula, Hoskovec, Peschout, Vala, Nováček
0
Branky a nahrávky: 2. Panáček (Doktor, Šafář), 18. Doktor (Benda, Panáček), 25. Fencl (Doktor, Klinecký), 38. Klinecký (Panáček, Šafář). Rozhodčí: Dvořák, Ondřej - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 58. Střely na branku: 44:25. Průběh utkání: 4:0.

Průběh utkání

Zápas začaly oba celky velice aktivně. Už ve druhé minutě se podařilo udeřit domácím, když krátce po buly v útočné třetině skóroval Petr Panáček - 1:0.. Hosty tento gól ale nezlomil a nadále se hrál vyrovnaný hokej. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a Jihlavští měli několik dobrých šancí na vyrovnání. Například dorážka Daniela Koloucha z bezprostřední blízkosti trefila tyč domácí svatyně. Postupem času ale domácí zabrali. Začali lépe rozehrávat a byli mnohem důraznější než jejich soupeř. První třetina se už blížila ke konci, když Jakub Doktor tečoval střelu Jana Bendy a zvýšil tak na 2:0. Po tomto gólu se Jihlava zdála být poněkud zaskočena a Budějovičtí tak po zbytek první části byli výrazně lepší.

Do druhé půle naskočili lépe Jihočeši. Důrazně napadali, svědomitě bránili a vyslali na jihlavského Vacka několik nebezpečných střel. První větší šanci měl Tomáš Fencl v přesilové hře, když z pravého kruhu trefil tyč Vackovi brány. O pár vteřin později už mohl být Tomáš Fencl šťastnější, když po střele od modré čáry a následné Doktorově dorážce doklepl puk za Vackova záda - 3:0. I přes vedení 3:0 domácí nepolevili. Naopak stále více ohrožovali branku hostí. Možná až příliš velký důraz a snaha ze strany Budějovických vyústila ve dvě zbytečná vyloučení v rychlém sledu po sobě a hosté tak dostali šanci v podobě přesilové hry pět na tři. V té měli několik dobrých příležitostí ale díky výborně chytajícímu Kváčovi a pozorné obraně se jim skórovat nepodařilo. Na druhé straně už se dařilo lépe. Přesilovou hru svého týmu přetavil v gól Daniel Klinecký, který po krásné kombinaci trefil odkrytou branku - 4:0. Po tomto gólu Jihlava vystřídala gólmany. Na místo Davida Vacka se postavil Jan Brož. Do konce třetiny se už nic důležitého nestalo a zdálo se, že domácí už budou zápas jen dohrávat.

Do třetí třetiny nastupovali hosté ve čtyřech vinou vyloučení Jakuba Hoskovce těsně před koncem druhé třetiny. I přesto si ale vypracovali velice slibnou příležitost, když všem obráncům ujel Jiří Ondráček a velice nebezpečně zakončoval, Kváča ale na jeho střelu dosáhl a tak se stav neměnil. Dobrou šanci měli i Jihočeši, když střelu od modré dorážel Erik Bahula. Brože ale nepřekonal. Asi největší šanci ve třetí části měla Dukla, když opět ujel Jiří Ondráček a jeho dělovka trefila břevno Kváčovi branky. V poslední třetině tedy gól nepadl a Budějovičtí si tak po zásluze připisují tři body za vítězství 4:0.

Ohlasy trenérů

Jan Trummer (HC České Budějovice): Před utkáním jsme si řekli, že budeme napadat ve třech hráčích. Hlavně jsme nechtěli hrát hokej po rozích, jako v posledních zápasech, ale chtěli jsme všechno házet do brankoviště, což se nám povedlo. Dali jsme dvě branky z prostoru před bránou díky tečování a důrazu. Jihlava ty první dvě třetiny byla trošku zaskočená a probrala se až ve třetí části, kdy my už jsme trochu polevili, protože jsme viděli, že vedeme o čtyři branky. Kluky musím dnes pochválit, všichni makali a jsme rádi, že se nám konečně podařilo dohrát zápas s nulou.