3:0
(0:0, 1:0, 2:0)

26.10.2013 / Tomáš Lysý

26.10.2013 12:00, Extraliga staršího dorostu - 20. kolo

HC Dukla Jihlava

Brož – Port, Půža, Kochánek, Pospíchal, Klofáč, Mandát – Bambula, Vala, Hubert – Hoskovec, Dvořák, Peschout – Balaštík, Ondráček, Nováček
3

BK Mladá Boleslav

Růžička – Žalud, Černý, Marček, Mašek, Tůma, Mattis, Semrád – Němec, Sedmík, Pätoprstý – Vaníček, Skořepa, Průšek – Veselý, Prokop, Planý – Durdil, Švejda, Vajsejtl
0
Branky a nahrávky: 33. Vala (Půža), 54. Vala (Nováček), 60. Balaštík (Nováček, Ondráček). Rozhodčí: Hejduk – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 2:2, navíc Bambula (JIH) - Pátoprstý (MBL) 10 min OT. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 87. Střely na branku: 40:24. Průběh utkání: 3:0.

Průběh utkání

V úvodních minutách zápasu si oba týmy žádnou velkou šanci nevytvořily. První přesilovou hru si vyzkoušela Mladá Boleslav, ale pozorná obrana Dukly ji nedovolila výrazněji ohrozit gólmana Brože. K vidění byla spíše boj s řadou nepřesností než hezké kombinační akce. Obraz hry se nezměnil ani při přesilové hře domácích, jihlavští hokejisté stejně jako hosté gólmana soupeře pořádně neprověřili. Šanci na změnu stavu měli Boleslavští tři minuty před koncem úvodní třetiny, ale v závaru před gólmanem Dukly se k puku nedostal Prokop ani jeho spoluhráč Veselý. První třetina tak skončila bez branek.

Druhou část začala Dukla aktivněji a zpočátku vyslala na Růžičku pár střel, gólman hostů si s nimi ale poradil, a poté začala vystrkovat růžky Mladá Boleslav. Střelu Němce ale Brož lapil a dělovka Marčeka od modré prolétla těsně vedle pravé tyče domácí svatyně. Byl k vidění mnohem lepší hokej než v první dvacetiminutovce. Kolem poloviny utkání se do velkého tlaku dostala Jihlava. Během jedné akce vystřelili na branku hostů Nováček, Ondráček a Pospíchal, ale stav se neměnil. Po chybě v rozehrávce hostů se k puku dostal Balaštík. Jel sám na Růžičku, ale kličkou ho nepřekonal a na dorážku již měl málo času. Ve třiatřicáté minutě už se ale Dukla ujala vedení. Půža po další špatné rozehrávce Boleslavi prostrčil puk na Lukáše Valu, který otevřel skóre - 1:0. Pro hosty mohlo být hůře, protože byl to znovu Vala, který byl sám před Růžičkou, ale nepřekonal ho střelou ani následnou dorážkou, kdy mu puk před opuštěnou klecí sjel z hole.

Povzbuzeni nejen jednogólovým vedením, ale také touhou poprvé v sezoně porazit Mladou Boleslav, nastoupili jihlavští starší dorostenci do závěrečné části. Dukla se zaměřila na pozorné bránění a nepouštěla hosty před svého gólmana. Jednu z mála možností měli hosté v padesáté druhé minutě, kdy po vyloučení Bambuly na 2+10 minut hráli přesilovku. Ta se jim ale nepovedla a Jihlava sedmnáct vteřin před koncem oslabení odskočila opět zásluhou Lukáše Valy na dva góly - 2:0. Šestadvacet vteřin před koncem přidal třetí gól kapitán domácích Vojtěch Balaštík. I zásluhou vychytaného čistého konta gólmana Jana Brože tak červenožlutí porazili Mladou Boleslav 3:0 a v tabulce se jí přiblížili na rozdíl dvou bodů.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Myslím si, že kluci dneska podali jeden z nejlepších výkonů. My jsme od začátku na soupeře vlétli a nic moc jsme mu nedovolovali. V utkání sice byly pasáže, kdy nás soupeř přehrával, ale dneska jsme výhře šli naproti. Měli jsme dost šancí, které jsme nevyužili. O výhře rozhodl šťastný druhý gól, kdy se puk odrazil před branku a gólman pro něj předtím vyjel. Ale myslím si, že to bylo i díky tomu, že jsme výhře šli dnes hodně hodně naproti. Podali jsme výborný týmový výkon s dodržováním taktiky.