8:0
(3:0, 3:0, 2:0)

29.11.2013 / Dominik Jakubec

29.11.2013 13:30, Extraliga staršího dorostu - 25. kolo

Bílí Tygři Liberec

Stezka – Běhula, Klinger, Suchý, Husa, Mečíř, Divila – Babec, Janele, Král, Gecko, Solenský, Lakatoš, Ordoš, Zachar, Kačírek, Hylena, Bělohorský
8

HC Dukla Jihlava

Vacek (27. Brož) – Pospíchal, Dörrer, Půža, Mandát, Klofáč, Port – Kolouch, Dupljaku, Balaštík, Ondráček, Dvořák, Bambula, Hoskovec, Peschout, Vala, Zayml
0
Branky a nahrávky: 6. Lakatoš (Ordoš), 8. Gecko (Král, Kačírek), 16. Ordoš (Lakatoš, Bělohorský), 25. Gecko (Král, Divila), 27. Janele (Mečíř, Solenský), 39. Solenský (Janele, Hylena), 42. Lakatoš (Ordoš, Bělohorský), 54. Gecko (Zachar, Babec). Rozhodčí: Úlehla – Bosák, Pechánek. Vyloučení: 4:4. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 46. Střely na branku: 38:30. Průběh utkání: 8:0.

Průběh utkání

Vstup do zápasu vyšel mnohem lépe domácím. Nejprve se v oslabení prosadil Dominik Lakatoš, kterému před jihlavskou klec parádně přihrál Jan Ordoš, o dvě minuty se pak po velmi podobné akci trefil Michal Gecko, který si tváří v tvář gólmanovi poradil efektní kličkou.

Jihlavští následně zabrali, mnohem častěji se propracovávali k pokusům o ohrožení Stezkovy branky, trápila je ovšem přesnost. Naopak na druhé straně vrátil Dominik Lakatoš přesnou nahrávku z úvodu Janu Ordošovi a i ten se tak zapsal do střelecké listiny. Do druhé třetiny se tedy šlo za stavu 3:0 pro domácí.

Druhé dějství se tomu prvnímu v mnohém podobalo. Liberečtí si po čtyřech minutách vybudovali již čtyřbrankový náskok, podruhé v zápase se trefil Michal Gecko. Když se pak ve 27. minutě trochu se štěstím prosadil i Albert Janele, jehož pokus se zastavil těsně za brankovou čárou, jihlavský gólman David Vacek přenechal svou pozici v kleci Janu Brožovi.

Ten měl hned po příchodu na led mnoho práce, zatím však odolával. Hosté mohli využít minutovou přesilovku 5 na 3, která vypadala velmi nebezpečně, ke gólů však nevedla. A tak se krátce před koncem třetiny zapsali do listiny střelců opět domácí, když Samuel Solenský zakončil pohlednou kombinaci.

Poslední dvacetiminutovka se již nesla v klidnějším duchu. Ani jeden tým se nikam nehnal, přesto se rychle trefil Dominik Lakatoš a v 54. minutě dovršil hattrick Michal Gecko. Dukla si sice také vytvořila některé šance, v největší z nich však zklamal Jiří Ondráček, jenž v samostatném úniku trefil pouze horní brankovou konstrukci.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (Bílí Tygři Liberec): „Přestože výsledek vypadá jednoznačně, herně to tak jasné nebylo. Rozhodla naše produktivita, padlo několik velmi pěkných branek. Nicméně byly tam i chyby, na které se musíme zaměřit, abychom v nadcházejících zápasech hráli zodpovědněji vzadu. Jsme samozřejmě rádi, že jsme vyhráli, ale už se soustředíme na další utkání.“

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): „Do zápasu jsme vstoupili hrozně ustrašeně. Velký vliv měla naše první přesilová hra, která nám vůbec nevyšla a dostali jsme z ní branku. Když proti takovému soupeři prohráváme po třetině 0:3, těžko se to otáčí. Liberec hrál skvělý hokej, jejich hráči byli všude dřív a musím říct, že zaslouženě vyhráli.“