5:5
(0:2, 3:2, 2:1)

31.07.2013 / Zdeněk Drla

31.07.2013 16:00, Přípravné zápasy staršího dorostu - 0. kolo

Mečel Čeljabinsk

5

HC Dukla Jihlava

Vacek (Vítešník) - Půža, Pospíchal, Wasserbauer, Kochánek, Mandát M., Bancíř, Klofáč, Dörrer - Balaštík, Dvořák, Bambula - Nováček, Vala, Kolouch - Lang, Peschout, Křížek - Kořenář
5
Branky Jihlavy: Balaštík 2x, Dvořák, Bancíř, Půža.

Průběh utkání

Utkání s Čeljabinskem bylo dohodnuto teprve před pár dny, jihlavský tým k němu odcestoval do Nymburka, kde se Rusové připravují. „Aktivněji začal soupeř. Byl zpočátku lepší v pohybu, ale podržel nás gólman Vacek. V osmé minutě jsme vstřelili první gól a hra se vyrovnala, před koncem třetiny jsem šli do vedení 2:0," popisuje průběh prvního dějství Jiří Jungwirth, který do Nymburka vyrazil se dvěma gólmany a osmnácti hráči v poli. „Měli jsme čtyři obranné dvojice, ale vždy dva beci hráli v útoku ve čtvrté lajně," vysvětluje trenér, jak nasazoval hráče do hry.

Během druhé dvacetiminutovky si Dukla po dvou zásazích do černého vytvořila luxusně vypadající náskok 4:1. Jenže ten nedokázala udržet, popřípadě navýšit. „Zbytečnými individuálními chybami jsme dovolili soupeři snížit až na 4:3," popisuje prostřední periodu Jungwirth.

Závěrečná část se pak nesla ve znamení drobných potyček a řady vyloučení. „Bylo to hodně vyhrocené. Soupeř srovnal na 4:4, přišlo několik dalších vyloučení, dokázali jsme jít znovu do vedení, poté jsme dali na 6:4, ale gól nebyl uznán pro vysokou hůl. Oprávněně, vysoká hůl to byla," přidává popis dalšího průběhu utkání v Nymburku trenér Jungwirth.

Ruský tým srovnal na 5:5, poté už dostaly volný průběh emoce a na ledě se strhla hromadná bitka. Hlavní rozhodčí pak zápas zhruba dvě minuty před koncem předčasně ukončil.

„Na prvním přípravném zápase jsme poznali věci, které nám zatím nejdou. Vázla rozehrávka od obránců, chybělo i trochu víc nasazení. Sice jsme Problémy jsme měli i při soubojích jeden na jednoho," poodkrývá poznatky z poměření sil s ruským soupeřem Jiří Jungwirth.