5:0
(4:0, 1:0, 0:0)

14.08.2013

14.08.2013 16:15, Přípravné zápasy staršího dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Vacek (od 21. Adam) – Půža, Dȍrrer, Port, Wasserbauer, Pospíchal, Kroupa, Mandát, Mareček – Balaštík, Mejzlík, Hubert, Kořenář, Peschout, Křížek, Oščádal, Nováček, Kousal, Lang, Hoskovec, Dvořák
5

HC Rebel Havlíčkův Brod

Kekula (od 21. Vacek) – Suchý, Mendl, Bušek, Lacina, Bancíř, Klofáč, Kochánek – Přibyl, Polák, Semrád, Petržílek, Jelínek, Abbrent, Cejpek, Gažak, Vala, Kolouch
0
Branky a nahrávky: 6. Nováček, 11. Hubert (Půža), 14. Hubert (Mejzlík, Balaštík), 15. Hoskovec (Lang), 39. Balaštík (Hubert). Rozhodčí: Hejduk – Guth, Polák. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: .

Průběh utkání

Začátek první třetiny vyzněl lépe pro Rebely, kteří byli značně aktivnější než poněkud rozespalé mužstvo Jihlavy. I přesto však první branky slavili domácí hráči, a to když se v páté minutě prosadil střelou nad beton Filip Nováček. Za necelých pět minut později se prosadil ještě David Hubert, který definitivně nabudil své spoluhráče k útoku. A aby šel příkladem, sám se chopil třetího gólu, u kterého doťukl do brány pokus Tomáše Mejzlíka. Hosté byli jako opaření, a když vzápětí přišla další rána v podobě využité přesilovky, kdy puk do poloprázdné klece zasunul David Hoskovec, bylo jim asi pořádně horko. Ve velké šanci na snížení se ocitnul Jelínek, ovšem brankář Vacek si situaci dokázal pohlídat. První část hry tak skončila pro domácí lichotivým stavem 4:0.

Před druhou dvacetiminutovkou došlo ke změně v brankovištích – jihlavský Vacek navlékl brodský dres a jal se hájit svatyni Rebelů, mezi tři tyče na straně domácích se postavil Adam. Prostřední část hry už nebyla na góly tak „divoká“, hostům se podařilo vyrovnat tempo a dostat se také do šancí. Za zmínku rozhodně stojí snaha Koloucha a Valy, kteří s nadějí doufali, že překonali domácího gólmana, ten jim ovšem překazil radost, když puk vylovil zpod betonů. Stav se měnil až v úplném závěru třetiny, kdy se do listiny střelců zapsal Vojtěch Balaštík - Vackovi jeho střela projela pod nohama a doklouzala až za brankovou čáru.

Poslední perioda se nesla poměrně v ospalém duchu, hra od obou celků většinu doby postrádala na důrazu, často jen hráči zápolili o puk v neutrální zóně. Výrazněji ze strany hostů se projevil Klofáč, když z dálky prověřil Adama se zakrytým výhledem, po hattricku zjevně toužil Hubert, Vacek mu však jeho záměr betonem překazil. Stav už se nezměnil a Dukla tak vyhrála nad Rebely vysoko 5:0.

Pro domácí borce to znamená už čtvrté vítězství v řadě z pěti zápasů (první utkání skončilo smírně 5:5 – pozn. aut.). Nyní hrají starší dorostenci dvakrát venku, ve čtvrtek v Pardubicích, v úterý pak ve Ždáře. Pokud byste chtěli jihlavské naděje přijít podpořit, máte šanci příští středu od 17:00, kdy na náš led zavítá Písek.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Dnes jsme byli trochu promíchaní, jelikož Brod měl málo hráčů a u nás v Jihlavě někteří kluci z Brodu hrají, tak jsme jim vypomohli. V první třetině byla vidět naše síla, dali jsme nějaké góly, samozřejmě hráči se trošku uspokojili. Ve druhé části to bylo už trochu horší, ale kluci se pořád snažili plnit to, co jsme po nich chtěli. V té třetí už toho z hokeje moc nebylo. Z naší strany vlastně téměř žádná šance, ze strany hostů taky nic moc. Pořád je to ale jenom příprava, ve které zkoušíme hráče a snažíme se to směřovat k sezóně.

Václav Adam (HC Rebel Havlíčkův Brod): První třetinu jsme prohráli 0:4, takže tu nemůžeme hodnotit pozitivně. Ve druhé třetině jsme se malinko zvedli a ve třetí bylo pro nás dobře, že jsme neinkasovali. Projevila se kvalita soupeře, bylo vidět, že Jihlava hraje o třídu výš.