5:1
(2:0, 2:0, 1:1)

Mladší dorostenci po zdařilém výkonu porazili Havlíčkův Brod

12.09.2013 / Jan Šlapáček

Ve čtvrtek odpoledne se v rámci 2. kola ELIOD extraligy mladšího dorostu utkali dorostenci Dukly s Havlíčkovým Brodem. Od začátku zápasu bylo jasno jakým směrem se bude utkání vyvíjet. Jihlava se z kraje utkání dostala rychle a do vedení a postupně své vedení navyšovala, až se skóre na světelné tabuli zastavilo na konečných 5:1. Zásluhu na vítězství měl i Ondřej Najman, který si připsal jednu asistenci.
12.09.2013 15:30, ELIOD Extraliga mladšího dorostu - 2. kolo

HC Dukla Jihlava

Škarek – Havelka, Mareš, Pražák, Váňa, Smutný, Huňáček - Čermák, Bránský, Najman, Adam, Chylík, Mejzlík, Kousal, Vrátný, Oščádal
5

HC Rebel Havlíčkův Brod

Marek – Benák, Němec, Kopic, Lachman, Hrabaň, Pilný, Veverka, Březina, Vlach, Beran, Michálek "C", Chymo, Kadleček, Donda, Holenda, Michalička
1
Branky a nahrávky: 2. Vrátný (Chylík, Adam), 6. Mejzlík (Oščádal, Bránský), 22. Havelka (Najman), 27. Bránský (Pražák, Mejzlík), 60. Kousal – 53. Michalička (Holenda). Rozhodčí: Pokorný - Horký, Polák. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 43. Střely na branku: 47:14. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1.

Průběh utkání

Do zápasu vstoupili jednoznačně lépe domácí, kteří se hned od prvních minut usadili v obranném pásmu Havlíčkova Brodu. Z tohoto skvělého startu pramenila úvodní branka utkání, kterou ve druhé minutě vstřelil jihlavský Josef Vrátný – 1:0. Jihlavský tlak po této brance ještě zesílil a pramenila z toho druhá branka, kterou si v šesté minutě připsal Tomáš Mejzlík – 2:0. Dukla i nadále pokračovala ve svém tlaku, ale všechny střelecké pokusy ve zbytku první třetiny skončily na hostujícím Markovi, který si připsal pár důležitých zákroků. Po první třetině tedy odcházela Dukla do kabin s úsměvem na rtech.

Druhá třetina začala pro domácí ještě lépe, než ta první. Hned z kraje se nechal vyloučit hostující Vlach. Dukla tuto početní výhodu bez problémů využila, když se střelou od modré čáry trefil Gabriel Havelka – 3:0. Aby toho pro hosty nebylo málo, tak na ně čekalo další oslabení. To Havlíčkův Brod sice ubránil, ale Dukla ze svého tlaku, který po přesilové hře měla, přidala další branku, která padla z hole Daniela Bránského – 4:0. Poté tempo hry mírně opadlo, ale i tak se nadále do šancí dostávali pouze domácí. Stav ale zůstal po druhé třetině 4:0.

Třetí třetina začala velmi vlažně, když domácí začali hlídat svůj výsledek a hosté pokračovali ve výkonu z předchozích třetin. Hosté ale dokázali pasivity Jihlavy využít, když se dokázal po chybě v domácí obraně prosadit Viktor Michalička – 4:1. Po inkasované brance domácí začali hrát aktivněji, a to se vyplatilo. V poslední minutě zápasu předvedl krásné sólo Pavel Kousal, který upravil výsledek na konečných 5:1.

Ohlasy trenérů

Milan Chalupa (HC Rebel Havlíčkův Brod): Jeli jsme do Jihlavy s tím, že budeme hlavně dobře bránit, což se nám vůbec nedařilo. Soupeř byl daleko agresivnější, líp napadal, bruslil. My jsme začali velmi ustrašeně, a to také rozhodlo, protože první třetina to celé nastavila a potom bylo těžké něco dělat. Je to pro mě zklamání.

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Určitě jsme spokojení s výsledkem a myslím, že i s hrou v prvních dvou třetinách, kdy jsme soupeře přehrávali. Ve třetí třetině jsme se malinko uspokojili a dali jsme soupeři trochu života a inkasovali jsme gól. Stále je na naší straně co zlepšovat, ale viděli jsme i dobré věci a myslím, že jsme ty první dvě třetiny hráli dobře.