3:1
(2:0, 1:1, 0:0)

Mladší dorostenci zvládli těžké utkání proti Hradci Králové na výbornou

22.09.2013 / Jan Šlapáček

V neděli dopoledne se v rámci 4. kola ELIOD extraligy mladšího dorostu utkali dorostenci Dukly s Hradcem Králové. Dukla se brzo dostala do vedení, které si postupně navýšila na rozdíl tří branek. Hradec se ale snažil s utkáním něco udělat a dokázal o jednu branku umazat náskok Jihlavy. Další branku už hokejisté Hradce Králové vstřelit nedokázali a tak se Dukla raduje z vítězství 3:1. Dvě branky Jihlavy vstřelil Ondřej Najman.
22.09.2013 12:00, ELIOD Extraliga mladšího dorostu - 4. kolo

HC Dukla Jihlava

Škarek – Huňáček, Pražák, Smutný, Havelka, Mareš, Váňa – Branský, Mejzlík, Oščádal – Čermák, Najman, Kousal – Vrátný, Adam, Chylík
3

Hradec Králové

Weiss – Kynčl, Hroudný, Šalda, Muška, Brádler, Fanderlik – Hidveghy, Pavlík, Hejna – Moník, Matějček, D. Matouš – Štohanzl, Dvořák, Jirásek – Maršík, M. Matouš
1
Branky a nahrávky: 6. Oščádal (Mejzlík), 6. Najman (Kousal), 38. Najman (Pražák) – 39. Pavlík (D. Matouš). Rozhodčí: Doležal – Červenka, Obrtel. Vyloučení: 5:5, navíc Pavlík (HKR) 10. min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 63. Střely na branku: 22:31. Průběh utkání: 3:0, 3:1.

Průběh utkání

Utkání začalo velmi vyrovnaně, když se oba celky do útoku zbytečně netlačili. Hradec Králové ale dostal následně výhodu přesilové hry a usadil se v útočném pásmu. Branku z toho však hosté vytěžit nedokázali a po neúspěšné přesilové hře sami inkasovali a to dokonce dvakrát. Nejprve poslal Jihlavu v páté minutě do vedení Vladimír Oščádal, který prostřelil z mezikruží Weisse – 1:0. Necelou minutu poté ujel hostující obraně Kousal, který našel před brankou volného Ondřeje Najmana a ten už si se zakončením věděl rady – 2:0. Poté se hra zase velmi vyrovnala a ve zbytku třetiny se už nic zajímavého nestalo.

Druhá třetina patřila jednoznačně domácí Dukle, která měla více ze hry a také daleko více šancí, které dlouhou dobu nevyužívala, když hosté zodpovědně bránili a pomáhali svému brankáři s blokováním střel. Jihlava ale ve svém tlaku pokračovala a nakonec se i radovala. Tři minuty před koncem druhé části vyslal Pražák do samostatného úniku Ondřeje Najmana a ten střelou nad lapačku poslal Duklu do tříbrankového vedení – 3:0. Radost ze vstřelené branky netrvala domácím dlouho, když se minutu po vstřelené brance dostal do šance Radovan Pavlík a tu dokázal využít, když přehodil ležícího Škarka – 3:1. Poté dostal Hradec ještě možnost přesilové hry, ale tu využít nedokázal. Po druhé třetině se tedy šlo do šaten za stavu 3:1 pro Jihlavu.

Třetí třetina začala ze strany Jihlavy velmi opatrně a bylo patrné, že se jihlavští dorostenci budou snažit hlavně bránit své vedení. To se také prokázalo ve zbytku celé třetí třetiny. Jihlava bránila, bohužel někdy za hranicí pravidel a Hradec Králové tak měl možnost pokusit se vývoj utkání zvrátit. Ve druhé polovině hrál dokonce přesilovou hru pět na tři. Tu ale využít nedokázal a tak hostům nezbývalo nic jiného, než sáhnout ke hře bez brankáře. Ale když ani tuto výhodu nedokázali hokejisté Hradce Králové využít, tak se z vítězství 3:1 radují domácí hokejisté.

Ohlasy trenérů

Miroslav Řehák (Královští lvi Hradec Králové): Začali jsme dnes velmi dobře, měli jsme převahu optickou, ale poté jsme udělali v obraně dvě chyby, dostali jsme dva laciné góly. Poté se hra opět vyrovnala, ale naší nedisciplinovaností jsme se nedokázali dostat do šancí. Když se lámal chleba, tak jsme udělali v naší přesilovce pět na tři zbytečný faul a utkání si už Jihlava, která má velmi dobrého gólmana pohlídala. Je to malinké zklamaní pro nás, jelikož jsme sem jeli vyhrát.

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava): Jsme velmi rádi za vítězství proti těžkému soupeři, který byl v určitých fázích zápasů lepší než my, ale my jsme byli šťastnější na góly a pak už to kluci ubojovali. Bylo to velmi kvalitní utkání, které se divákům muselo líbit.