2:4
(1:1, 1:2, 0:1)

Mladší dorost veze tři body z Mladé Boleslavi

06.10.2013 / Tomáš Lysý

Jihlavská Dukla zajížděla k dalšímu zápasu ELIOD extraligy mladšího dorostu na led Mladé Boleslavi. Hosté se v páté minutě ujali zásluhou Gabriela Havelky vedení, ale ještě do přestávky srovnal Musliu Kroni. Boleslavští po osmi minutách otočili stav zápasu gólem Ondřeje Vodseďálka, ale to bylo z jejich strany vše. Hned po buly vyrovnal Pavel Kousal a dvě minuty před druhou přestávkou vstřelil vítězný gól Dukly Ondřej Najman, který ve třetí třetině druhým gólem pojistil výhru svého týmu. Mladší dorostenci se tak bodově dotáhli na čelo tabulky.
06.10.2013, ELIOD Extraliga mladšího dorostu - 7. kolo

BK Mladá Boleslav

Krofta - Řečinský, Vodseďálek, Jirásek, Chládek, Píč - Dvořák, Kerda, Kroni, Dlabola, Jeník, Kaltounek, Outrata, Řípa, Uřídil, Flynn, Foerster, Hošek, Křížek, Cyrany
2

HC Dukla Jihlava

Škarek - Havelka, Pražák, Mareš, Váňa, Huňáček, Smutný - Kousal, Najman, Oščádal, Mejzlík, Adam, Čermák, Chylík, Vrátný, Branský
4
Branky a nahrávky: 18. Musliu (Kerda), 28. Vodseďálek (Dvořák, Řečinský) - 5. Havelka (Kousal, Huňáček), 28. Kousal (Pražák), 38. Najman (Mejzlík, Oščádal), 48. Najman (Oščádal). Rozhodčí: Hribik, Pavlovič - Flegl, Štofa. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 24:26. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4.

Průběh utkání

Do utkání vstoupila mnohem lépe Jihlava. Již po sto devadesáti vteřinách hry byl vyloučen domácí Flynn. Dukla využila početní převahu po minutě, když využil kombinaci Kousala s Huňáčkem útočník Gabriel Havelka – 0:1. Také domácí si zahráli přesilovou hru, ale na rozdíl od červenožlutých ji nevyužili. Přesto ale Boleslav do konce první třetiny srovnala stav zápasu, když překonal Škarka Musliu Kroni – 1:1.

Mladá Boleslav dokonce v prostřední dvacetiminutovce zápas na okamžik otočila. Ve své druhé přesilovce v zápase již byla úspěšná zásluhou Ondřeje Vodseďálka – 2:1. Radost domácích ale trvala pouhých šestnáct vteřin. Na konci osmadvacáté minuty byl vyloučen Milan Chládek a přesilovku bleskově využil Pavel Kousal. Z přesilovky uběhly pouhé dvě vteřiny a vyloučený Chládek se opět vrátil na led - 2:2. V závěru druhé třetiny strhla Dukla vedení na svoji stranu. Třetí gól v letošní sezoně si připsal Ondřej Najman – 2:3.

V závěrečné části se již domácí neprosadili, takže o třech bodech bylo rozhodnuto. Naopak výhru Jihlavy potvrdil ve čtyřicáté osmé minutě svým druhým gólem v zápase Ondřej Najman – 2:4. Dukla tak zvítězila na ledě Mladé Boleslavi a nepovolila domácím třetí výhru v sezoně. Právě naopak, po tříbodovém importu ze středních Čech se červenožlutí dotáhli na čelo tabulky, které okupují s Libercem a Ždárem nad Sázavou. Jihlava je za touto dvojicí na třetím místě pouze vinou horšího skóre.