4:5
(2:1, 2:3, 0:1)

Mladší dorostenci ve vyrovnaném utkání těsně nestačili na Liberec

14.11.2013 / Lucie Záškodová

Ve čtvrtek odpoledne se na Horáckém Zimním Stadionu střetli v rámci 14. kola ELIOD extraligy mladšího dorostu hokejisté Jihlavy a Liberce. Průběh utkání byl vyrovnaný, zápas se rozhodl těsně před závěrem, kdy hostující Bělohorský unikl v oslabení a poslal tři body do Liberce. Mezi nejaktivnější hráče v utkání patřil Pavel Kousal, který si připsal gól a dvě asistence.
14.11.2013 15:30, ELIOD Extraliga mladšího dorostu - 14. kolo

HC Dukla Jihlava

Kořenář – Pražák, Smutný, Havelka, Huňáček, Mareš, Váňa – Kousal, Najman, Čermák – Oščádal, Mejzlík, Branský – Chylík, Adam, Prokš – Berka
4

Bílí Tygři Liberec

Žajdlík – Balabán, Balík, Eichler,Kunst, Velechovský, Korecký, Čechura – Solenský, Kačírek, Wiencek – Nezbeda, Zachar, Bělohorský – Straka, Chrtek, Jursa – Mocek
5
Branky a nahrávky: 11. Branský (Pražák, Kousal), 16. Smutný (Kousal, Najman), 23. Kousal (Najman), 39. Najman (Branský) – 5. Bělohorský, 23. Jursa (Solenský), 28. Zachar (Bálik), 29. Chrtek (Nezbeda), 57. Bělohorský. Rozhodčí: Paulík - Šťastná, Kuřítko. Vyloučení: 0:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 108. Střely na branku: 34:45. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4, 4:4, 4:5.

Průběh utkání

Hosté začali velmi aktivně. Jejich útočné snažení bylo zužitkováno již ve 4.minutě, kdy Matouš Bělohorský předvedl povedenou individuální akci, na jejímž konci překonal Kořenáře střelou k levé tyči. Dukla se po vstřelené brance dokázala oklepat. Odpověď na gól Liberce našel v 10. minutě Daniel Branský, který příkladnou důrazností v brankovišti zasunul puk za záda hostujícího brankáře. Jihlava si vytvořila po vstřelené brance více příležitostí. Jednu z nich v 15. minutě dokázal zužitkoval Michal Smutný, který od Kousala dostal přihrávku do jízdy přesně na hůl a krásnou střelou poslal Duklu do vedení.

Liberec se brzy radoval ze vstřelené branky. V 22. minutě se Martin Jursa svojí bojovností zapsal na listinu střelců, když dokázal opakovanou střelou překonat Kořenáře. Dukla nalezla velmi rychlou odpověď. Již o 5 sekund později se Pavel Kousal prosadil z pravého kruhu střelou na protější tyč Žajdlíkovi klece. Liberec v poměrně krátkém čase vstřelil dvě branky za sebou. V 27. minutě se Marek Zachar prosadil střelou z levého kruhu a v 28. minutě šli hosté dokonce do vedení! Ondřej Chrstka svou střelou v mezikruží nedal Kořenářovi šanci. Ovšem Dukla minutu před koncem třetiny dokázala vyrovnat. Ondřej Najman předvedl krásnou individuální akcí. Zprvu střílel z mezikruží, Žajdlík vyrazil puk pouze před sebe, kde se ho chopil opět Najman a překonal hostujícího brankáře kličkou do bekhendu.

Po celou třetinu byla Jihlava lepším týmem, vytvořila si více gólových příležitostí, než Liberec, ale ani jednu proměnit nedokázala. 3 minuty před koncem zápasu se jí naskytla jedinečná příležitost v podobě přesilové hry, která se jí vůbec nepovedla. Matouš Bělohorský využil chyby domácích obránců na modré čáře a v samostatném úniku střelou mezi betony překonal Kořenáře. Duklu tato branka tak zaskočila, že se ve zbytku přesilovky a celkově utkání už k ničemu nedostala. Liberec si odváží z Jihlavy vítězství 4:5.

Ohlasy trenérů

Jiří Vozák (Trenér Bílí Tygři Liberec): Dnes to bylo vyrovnané utkání, ve kterém hodně rozhodli brankáři, když Jihlava měla před naším vítězným gólem pár slibných šancí. Jsem rád, že jsme toto pěkné utkání zvládli.

Patrik Augusta (Trenér HC Dukla Jihlava): Myslím si, že až třetí třetinu jsme hráli, tak jak jsme chtěli, protože v prvních dvou třetinách tomu někteří hráči nedávali to, co by si dnešní utkání zasloužilo. Hrál první s druhým, utkání to bylo kvalitní a rozhodla v něm jedna chyba v naší přesilové hře. Soupeři k vítězství gratuluji.